SAP Barcelona 90/2009, 9 de Febrero de 2009

PonenteROSER BACH FABREGO
ECLIES:APB:2009:1752
Número de Recurso9/2009
Número de Resolución90/2009
Fecha de Resolución 9 de Febrero de 2009
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ TERCERA

APEL·LACIÓ PENAL 9/09

JUTJAT PENAL 1 SABADELL

PROCEDIMENT ABREUJAT 562/07

S E N T È N C I A Nº 90/2009

Magistrats:

SR. FERNANDO VALLE ESQUÉS

SR. JOSÉ GRAU GASSÓ

SRA. ROSER BACH FABREGÓ

Barcelona, nou de febrer de dos mil nou.

VIST, en grau d'apel·lació davant de la Secció Tercera d'aquesta Audiència Provincial de Barcelona el present rotlle d'apel·lació penal que dimana del

Procediment Abreujat 562/07 del Jutjat Penal 1 de Sabadell, seguit per un delicte de furt contra els acusats Mariano i Luis Antonio , en el qual es va dictar sentència condemnatòria el dia 10 d'octubre de 2008, que va ser objecte de recursos d'apel·lació interposats per les

representacions processals dels acusats.

ANTECEDENTS PROCESSALS

PRIMER

Els fets que es declaren provats a la sentència apel·lada són els següents: "En fecha 15 de marzo de 2005, sobre las 05:45 horas, los acusados, Mariano y Luis Antonio , cuyas demás circunstancias ya constan, actuando de común acuerdo y con la intención de desmotarlo y repartirse las piezas, para incorporarlas definitivamente a su patrimonio, se llevaron el ciclomotor marca Aprilia, matrícula F-....-FDP , propiedad de Germán , que éste había dejado estacionada en el calle Pau Picasso, de la localidad de Santa Perpètua de Mogoda, siendo el hecho observado por un testigo".

SEGON

La part dispositiva de la sentència apel·lada és la següent: "Que debo condenar y condeno a Mariano y a Luis Antonio , sin la concurrencia de circunstancias modificativas de la responsabilidad criminal, como autores de un delito de hurto, del artículo 234 del Código Penal a la pena de, a cada uno de ellos, de 1 año de prisión, inhabilitación especial para el ejercicio del derecho de sufragio pasivo durante el tiempo de la condena y las costas".

TERCER

Contra l'esmentada sentència es van interposar recursos d'apel·lació per Mariano i Luis Antonio .

QUART

Admès el recurs i de conformitat amb el que estableix d' article 790 LECr , i no essent preceptius l'emplaçament i compareixença de les parts es van seguir els tràmits legals ivan quedar les actuacions vistes per dictar sentència.

CINQUÈ

Que en el present judici s'han complert les prescripcions legals.

No s'accepten els fets que es declaren provats, els quals es substitueixen pels següents:

"Que el dia 15 de març de 2005, Germán , va deixar el ciclomotor de la seva propietat, marca Aprilia, matrícula F-....-FDP , estacionada al carrer Pau Picasso, i persones que no han estat identificades li van sostreure. No ha quedat acreditada la participació dels acusats Mariano y Luis Antonio en els fets referits".

No s'accepten els fonaments de dret els quals es substitueixen pels que s'exposen a continuació.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Contra la sentència condemnatòria dictada en la instància s'interposen per les representacions processals dels acusats Mariano i Luis Antonio recursos d'apel·lació.

Els dos recursos es fonamenten en insuficiència de prova per al dictat del pronunciament condemnatori, per la qual cosa es resoldran de forma conjunta.

La presumpció d'innocència consagrada a l' article 24 CE , que com a presumpció iuris tantum suposa que a tot acusat de la perpetració d'una infracció criminal se'l reconeix innocent en tant no es demostri el contrari, s'assenta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR