SJCA nº 1 126/2018, 29 de Mayo de 2018, de Barcelona

PonenteRAMONA GUITART GUIXER
Fecha de Resolución29 de Mayo de 2018
ECLIES:JCA:2018:871
Número de Recurso286/2015

JUTJAT CONTENCIÓS ADMINISTRATIU NÚM 1 DE BARCELONA

Procediment ordinari núm. 286/2015-4

Part actora: MASTER LLAGOSTERA, S.L. i REC MADRAL COMPANYIA D'AIGÜES, S.A.

Representant: Procurador, Daniel Font Berkhemer

Lletrat, Carlos Menéndez Martínez

Part demandada: AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA

Representant: Lletrat de la Generalitat, Joan Costa Coll

Part codemandada: AJUNTAMENT DE VIDRERES

Representant: Lletrada municipal, Elena Duran Moreno

Barcelona, 29 de maig de 2018

Per la IL LMA. SRA. RAMONA GUITART GUIXER, Magistrada Jutge en substitució del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 dels de Barcelona, en nom de S.M el Rei ha estat dictada la següent,

SENTÈNCIA NÚM. 126/2018

A les actuacions del recurs contenciós administratiu ordinari núm. 286/2015-4, promogut per MASTER LLAGOSTERA, S.L. i REC MADRAL COMPANYIA D'AIGÜES, S.A., representades pel Procurador dels Tribunals, Daniel Font Berkhemer i defensades pel Lletrat, Carlos Menéndez Martínez contra l'AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA, representada i defensada pel Lletrat de la Generalitat, Joan Costa Coll i part codemandada, l'AJUNTAMENT DE VIDRERES representat i assistit per la Lletrada municipal, Elena Moreno Duran. L'actuació administrativa impugnada és la resolució del Director de l'Agència Catalana de l'Aigua de data 11 de febrer de 2016 que considera a l'interessat desistit de la sol licitud de concessió d'aigües subterrànies per a l'abastament de la urbanització de la Goba de Sant Jaume en el terme municipal de Vidreres, així com, pel subministrament en alta Malavella Park de Cales de Malavella, així com per al subministrament en alta de l'Ajuntament de Vidreres i de la companyia Cabanyes Companyia d'Aigües, S.A. en el sector Mundet en el terme municipal de Vidreres al no presentar la documentació requerida i declara conclòs el procediment i, la desestimació presumpte de la meritada sol licitud per silenci administratiu.

ANTENCEDENTS DE FET

1: Interposat el present recurs contenciós administratiu, el qual ha estat tramitat conformement amb allò que disposa la Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa (LJCA) en relació amb el procediment ordinari general. L'activitat administrativa impugnada és la que ha estat esmentada més amunt.

2: La part actora va formalitzar la seva demanda interessant d'aquest Jutjat -per motius que es donen per reproduïts- l'anul lació de les actuacions administratives impugnades, essent contestada la demanda, l'Administració demandada i part codemandada sol licitant, la desestimació íntegra de les pretensions de la recurrent; també per motius que es donen per reproduïts.

3: Desprès d'haver estat practicades les proves admeses i d'haver presentat les parts llurs respectives conclusions, les actuacions van ser declarades concloses per a sentència.

4: En la tramitació del present procediment han estat observades les prescripcions legals d'aplicació.

5: La quantia de la litis és indeterminada.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER. L'objecte del present recurs contenciós administratiu és la resolució del Director de l'Agència Catalana de l'Aigua de data 11 de febrer de 2016 que considera a l'interessat desistit de la sol licitud de concessió d'aigües subterrànies per a l'abastament de la Urbanització de la Goba de Sant Jaume en el terme municipal de Vidreres, així com, per al subministrament en alta Malavella Park de Cales de Malavella, així com, pel subministrament en alta de l'Ajuntament de Vidreres i de la companyia Cabanyes Companyia d'Aigües, S.A. en el sector Mundet en el terme municipal de Vidreres al no presentar la documentació requerida i declara conclòs el procediment.

La recurrent també impugna la desestimació presumpte de la meritada sol licitud per silenci administratiu.

SEGON. Tanmateix als efectes de resolució del present recurs constitueixen fets provats i no controvertits els següents:

  1. - En data 8 de juliol de 2002 REC MADRAL COMPANYIA D'AIGÜES, S.A., va presentar una sol licitud de concessió d'aigües subterrànies per l'abastament de la Urbanització de la Goba de Sant Jaume en el terme municipal de Vidreres, i per la Urbanització Malavella Park de Cales de Malavella, així com per al subministrament en alta de l'Ajuntament de Vidreres i de la companyia Cabanyes Companyia d'aigües, S.A. en el sector Mundet en el terme municipal de Vidreres (doc. núm. 1 de l'exp.adm. folis 1 a 66).

  2. - En data 8 de gener de 2003 la Unitat Tècnica de concessions informa desfavorablement la sol licitud (doc. núm. 7 de l'exp. adm.) ja que no es disposa d'elements suficients per valorar la sol licitud de concessió d'aigües subterrànies presentada per la referida empresa per manca de diferents dades.

  3. - En data 17 de febrer de 2003 l'interessat aporta la documentació i al juliol de 2003 la Unitat Tècnica de concessions informa favorablement la sol licitud (doc. núm. 12 de l'exp. adm.).

  4. - En data 20 d'octubre de 2003 es va sol licitar informe al Departament de Salut i a l'Ajuntament de Llagostera.

  5. - En data 23 de desembre de 2003 es va sotmetre la petició al tràmit d'informació pública en el DOGC número 4036.

  6. - En data 2 de desembre de 2003 l'Ajuntament de Llagostera va informar desfavorablement la sol licitud de concessió (foli 510 de l'exp. adm.).

  7. - Durant el tràmit d'informació publica es van presentar al legacions de les que es va donar trasllat a l'interessat. En data 27 de febrer de 2004 el sol licitant es va respondre les al legacions, En data 22 de març de 2004 va donar resposta a una al legació que li fou lliurada amb posterioritat.

  8. - En data 3 de setembre de 2008, REC MADRAL COMPANYIA D'AIGÜES, S.A., va interposar recurs contenciós administratiu contra la resolució del Director de l'Àrea d'Ordenació del Domini Públic Hidràulic de l'ACA per la qual s'acordà denegar la inscripció definitiva del Catàleg d'Aigües Privades de vuit aprofitaments.

  9. - El referit recurs contenciós administratiu es va seguir davant el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 6 de Barcelona que va concloure per sentència núm. 211/2015 de 15 d'octubre que va desestimar les seves pretensions (doc. núm. 1 de la contestació de la demanda).

  10. - En data 5 de novembre de 2012 la Unitat Tècnica del Departament de Concessions emet informe tècnic sobre la sol licitud de concessió d'aigües subterrànies per a l'abastament de diferents nuclis establint una sèrie de condicions.

  11. - A la vista de la documentació en data 18 de juliol de 2014 es va requerir a l'interessat la següent documentació (doc. núm. 67 folis 884 a 886 de l'exp. adm.):

    Acreditar la disponibilitat de totes les instal lacions utilitzades pel subministrament d'aigües, així mateix, atès que els pous estan ubicats a la finca registral número 4787 propietat de Mallart i Vallmajor, S.L. acreditar la seva disponibilitat.

    Aportar els contractes de subministraments amb les Urbanitzacions Canyera Park i La Mata, Selva Bona, Fontbona, Mont-rei per part de Rec Madral o, en el cas de les Urbanitzacions d'Aiguaviva Park, Puigventós, Terrafortuna i en el nucli de Vidreres el contracte de subministrament amb Riera de Cabanyes i en aquests casos del contracte de subministrament entre Rec Madral i Riera de Cabanyes, S.L.

    Certificat de l'Ajuntament de Vidreres conforme el subministrament d'aigua en alta en les urbanitzacions d'Aiguaviva Park, Puigventós, Terrafortuna i en el nucli de Vidreres es realitza per part de Rec Madral atès que no poden ser abastades des de la xarxa municipal.

    Certificat de l'Ajuntament de Lloret de Mar conforme el subministrament d'aigua en alta en les urbanitzacions Lloret residencial o Mont-lloret es realitza per part de Rec Madral atès que no poden ser abastades des de la xarxa municipal.

    Certificat de l'Ajuntament de Llagostera conforme el subministrament d'aigua en alta en les urbanitzacions Canyera Park i La Mata, Selva Brava, Fontbona i Mont-rei es realitza per part de Rec Madral atès que no poden ser abastades des de la xarxa municipal.

    A mes caldran que s'aportin les dades que consten en l'informe tècnic de 5-11-2012 que s'adjunta consistents:

    1. L'estat de les captacions 4 i 7; si es troben en desús o en funcionament, En cas d'estar en desús informarà del motiu i si es possible mesurar la fondària de l'aigua en aquests pous.

    2. Les factures anuals dels 3 últims anys (2009, 2010 i 2011) del comptador totalitzador existent en la infraestructura per conèixer l'extracció conjunta de tots els pous o que faci el sumatori dels registre anual dels comptadors individuals de cada captació.

    3. Les dades de marca, model i núm. de sèrie dels comptadors dels pous 1 a 8.

    4. L'acceptació de la proposta de perímetre de protecció realitzada en l'apartat anterior(en aquesta mateixa pàgina) o bé es presentarà una de nova perquè pugui ser valorada.

    5. Una diagnosi de l'estat actual de la xarxa que inclogui; treballs de manteniment que es realitzen, estimació de la eficiència, identificació de problemes (pèrdues, infraestructura en mal estat, limitacions, etc..), proposta de millores a realitzar a curt, mitjà i llarg termini a la xarxa i els sistemes de control existents i a instal lar.

    En aquest requeriment se li va atorgar un termini de dos mesos advertint a l'interessat que si no es rebia la documentació s'arxivaria l'expedient per desistiment.

  12. - En data 23 de setembre de 2014 l'interessat va sol licitar una ampliació del termini per presentar la documentació requerida que li fou atorgada el 12 de desembre de 2014 per un termini de quinze dies (folis 887-888 de l'exp. adm.).

  13. - En data 23 de novembre de 2015 i al comprovar que no s'havia presentar la documentació requerida es va requerir de nou la documentació atorgant un nou termini d'un mes (folis 1193-1194 de l'exp. adm.). Aquest document fou notificat a l'interessat en data 1 de desembre de 2015.

  14. - En data 30 de desembre de 2015 MASTER LLAGOSTERA, S.L. i REC MADRAL COMPANYIA D'AIGÜES, S.A., presenten escrit de resposta sense aportat la documentació requerida.

  15. -...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR