AAP Girona 719/2017, 20 de Diciembre de 2017

PonenteILDEFONSO CAROL GRAU
ECLIES:APGI:2017:1409A
Número de Recurso1032/2017
ProcedimientoPenal. Apelación procedimiento abreviado
Número de Resolución719/2017
Fecha de Resolución20 de Diciembre de 2017
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE GIRONA

SECCIÓ TERCERA, PENAL

ROTLLE D'APEL LACIÓ Nº 1032/2017

DILIGÈNCIES PRÈVIES Nº 736/2017

JUTJAT D'INSTRUCCIÓ Nº 2 DE GIRONA

INTERLOCUTÒRIA Núm.719/2017

Il lms. Srs.

PRESIDENTA:

FÁTIMA RAMÍREZ SOUTO

MAGISTRATS:

ILDEFONS CAROL I GRAU

JUAN MORA LUCAS

Girona, vint de desembre de dos mil disset.

FETS

PRIMER

Per interlocutòria del dia 1 d'agost de 2017 el jutge instructor de les Diligències prèvies abans esmentades va ordenar, entre d'altres, la diligència consistent en clonar els terminals smartphone de l'investigat, i accedir als seus perfils virtuals i comptes de correu electrònic. Autorització que va fundar en el contingut de les converses -xats- del seu telèfon mòbil, argumentant que, tot i que es tractaria d'una ingerència en el dret a la intimitat, resultaria idònia per a comprovar si el senyor Cristobal podria o no ser autor d'un delicte contra la llibertat sexual de menors; complint alhora la mesura amb els principis de especialitat, necessitat, excepcionalitat i proporcionalitat.

SEGON

Pel senyor Cristobal -representat per la procuradora senyora Mª. Àngels Vila Reyner, i assistit del lletrat senyor Ladislao Pérez Vallmajó- es va interposar, el dia 26 d'octubre de 2017 i després de ser-li desestimat un previ de reforma, recurs d'apel lació contra la interlocutòria esmentada; que va ser impugnat pel Ministeri Fiscal en data 13/11/2017. Remetent-se a continuació a aquesta Audiència testimoni dels particulars de la causa per a la seva resolució, que van ser rebuts el dia 28/11/2017.

TERCER

Ha estat ponent d'aquesta resolució el Il lm. Magistrat Sr. ILDEFONS CAROL I GRAU, el qual expressa en ella el parer unànime del tribunal.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

El senyor Eutimio fonamenta la seva impugnació de la decisió judicial en tres arguments: 1) violació de l' article 588 bis b) 2.2. LECrim, en haver estat emprat per la policia el telèfon mòbil del investigat per a obtenir més dades de les que ell mateix va autoritzar; 2) vulneració de l' article 588 bis a) 5 LECrim, en no respectar la mesura adoptada el principi de proporcionalitat; i 3) violació del seu dret a la intimitat. Raons per les que sol licita que es deixi sense efecte la interlocutòria impugnada.

El Ministeri Fiscal, per la seva banda, sol licita la confirmació de la interlocutòria pels arguments que al seu escrit són de veure; els quals, per brevetat processal, donarem per reproduïts.

SEGON

1- El recurs ha de ser estimat per la Sala, a la vista de l'atestat policial. Així, el que consta al foli 38 de les actuacions -atestat nº NUM000 de la UTI de Girona- és que el senyor Cristobal, l'endemà d'haver estat enxampat mentre gravaba un vídeo de caràcter escatològic als serveis de l'estació de Renfe de Girona, va comparéixer a Comissaria, on "va lliurar voluntàriament el seu telèfon mòbil i va autoritzar el seu estudi per l'esclariment dels fets" (copiem literalment de l'atestat). I consta també que, a la seva declaració policial d'aquell mateix dia -assitit de la lletrada senyora Clara Sanmartín Cabrejas- "lliura el seu telèfon mòbil marca Apple, model Iphone 6 Plus, número NUM001, IMEI NUM002, i autoritza a aquest cos policial per tal de que pugui realitzar totes les diligències i gestions que creguin oportunes per tal d'esclarir els fets denunciats" (als folis 21-22 d'autes, i també còpia literal). Essent necessari recordar que els fets denunciats consistien en un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets comés en la persona de Valentín ; per cert, una persona major d'edat, de 21 anys, pel que la investigació no tenia a priori cap...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR