SAP Barcelona 218/2018, 4 de Mayo de 2018

PonenteROSER BACH FABREGO
ECLIES:APB:2018:7667
Número de Recurso18/2018
ProcedimientoPenal. Apelación procedimiento abreviado
Número de Resolución218/2018
Fecha de Resolución 4 de Mayo de 2018
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ TERCERA

APEL.LACIÓ PENAL 18/2018

JUTJAT PENAL 2 ARENYS DE MAR

PROCEDIMENT ABREUJAT 1012/2018

APEL LANT: Baldomero

S E N T È N C I A nº 218/18

Magistrats:

SR. FERNANDO VALLE ESQUÉS

SR. JOSÉ GRAU GASSÓ

SRA. ROSER BACH FABREGÓ

Barcelona, quatre de maig de dos mil divuit.

VIST, en grau d'apel lació davant de la Secció Tercera d'aquesta Audiència Provincial de Barcelona el present rotlle d'apel lació penal que dimana del Procediment Abreujat núm. 1012/2018 del Jutjat Penal 2 d'Arenys de Mar, seguit per delictes contra la seguretat vial contra Baldomero en el qual es va dictar sentència condemnatòria el dia 1 de març de 2018, que va ser objecte de recurs d'apel lació interposat per l'acusat.

ANTECEDENTS PROCESSALS

PRIMER

Els fets que es declaren provats a la sentència apel lada són els següents: "Ha quedado probado que con fecha 10.02.18 sobre las 03.10 horas el acusado, se hallaba conduciendo el vehículo marca BMW MINI, matrícula ....HYG, por la calle industria con al Calle Iglesia de Calella, tras haber ingerido bebidas alcohólicas con merma de sus facultades psicofísicas y con síntomas evidentes de ello como: "fuerte olor a alcohol, habla pastosa, repetitiva e incoherente, falta de apreciación de las distancias, disminución de reflejos, variaciones sustanciales del comportamiento o estado de ánimo...". Que efectuada una primera prueba arrojó un valor de 0'78 mg/l y efectuada una segunda de detección de alcohol con etilómetro evidencial marca Drager Alcotest 7110, ARWF0138, arrojó un 0,60 mg/l. Posteriormente se negó a la realización de una segunda prueba, a pesar de haber sido requerido para ello e informándole de las consecuencias legales de su negativa".

SEGON

La part dispositiva de la sentència apel lada és la següent: " Que debo condenar y condeno a Baldomero como autor de : A) Un delito de negativa a someterse a las pruebas de detección de alcohol previsto en el artículo 383 CP a la pena de 6 meses de prisión, privación del derecho de conducir vehículo de motor o ciclomotor por 1 año y 1 mes, inhabilitación especial para el derecho de sufragio pasivo durante el tiempo de la condena. B) Un delito de conducción bajo los efectos del alcohol, penado y previsto en el artículo 379.2 CP a la pena de multa de

6 meses con cuota diaria de 4 euros, con responsabilidad personal subsidiaria de un día de privación de libertad por cada dos cuotas impagadas y privación del derecho de conducir vehículo de motor y ciclomotor por 1 año y 1 mes. El acusado deberá satisfacer las costas del proceso".

Contra l'esmentada sentència es va interposar recurs d'apel lació per Baldomero .

TERCER

Admès el recurs i de conformitat amb el que estableix d' article 790 LECr, i no essent preceptius l'emplaçament i compareixença de les parts es van seguir els tràmits legals i van quedar les actuacions vistes per dictar sentència.

QUART

Que en el present judici s'han complert les prescripcions legals.

Ha estat ponent la magistrada Sra. ROSER BACH FABREGÓ que expressa el parer unànime del Tribunal.

S'accepten els fets provats i els fonaments de dret que es consignen a la sentència impugnada.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Contra la sentència condemnatòria dictada en la instància s'interposa per la representació processal de Baldomero recurs d'apel lació en el que s'al lega vulneració del dret a la defensa de l' article 24.2 CE, que hauria de donar lloc a la nul litat d'actuacions, indeguda aplicació dels articles 379.2 i 283 del Codi Penal i vulneració, per inaplicació de l' article 20.2 en relació amb el 21.1 del Codi Penal .

En el primer dels motius d'impugnació la part apel lant invoca vulneració del dret a la defensa, que fonamenta en la denegació d'una prova testifical que li fou denegada en la primera instància, i sol licita que es declari la nul litat de les actuacions i la seva reposició al moment anterior al judici oral o, de forma subsidiària, que s'acordi practicar la referida prova testifical en aquesta segona instància.

La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR