STSJ Cataluña 2656/2018, 4 de Mayo de 2018

PonenteMATILDE ARAGO GASSIOT
ECLIES:TSJCAT:2018:3801
Número de Recurso78/2018
ProcedimientoRecurso de suplicación
Número de Resolución2656/2018
Fecha de Resolución 4 de Mayo de 2018
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 17079 - 44 - 4 - 2016 - 8041956

EL

Recurs de Suplicació: 78/2018

IL LM. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

IL LM. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS

IL LMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

Barcelona, 4 de maig de 2018

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 2656/2018

En el recurs de suplicació interposat per Nieves a la sentència del Jutjat Social 3 Girona (UPSD social 3) de data 18 de setembre de 2017, dictada en el procediment núm. 810/2016, en el qual s'ha recorregut contra la part INSS( Girona), ha actuat com a ponent Il lma. Sra. MATILDE ARAGÓ GASSIOT.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 16 de novembre de 2016, va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa general, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 18 de setembre de 2017, que contenia la decisió següent:

Que desestimo la demanda origen de las presentes actuaciones, promovida por D.ª Nieves contra el INSS y, en consecuencia, absuelvo a la demandada de todas las peticiones deducidas en su contra.

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

"PRIMERO. La parte demandante, nacida el NUM000 de 1955, se encuentra afiliada a la Seguridad Social en el régimen general. Su profesión habitual es la de monitora de comedor infantil (no controvertido y expediente administrativo obrante en CD-ROM adjunto al folio 17).

SEGUNDO

El ICAM emitió en fecha 11 de julio de 2016 informe en el que se indicaba como diagnóstico: "Portadora de prótesis mitral que es normofuncionante, insuficiencia tricuspidea". El 20 de julio de 2016 la Comisión de Evaluación emitió dictamen propuesta en el que se recogía el mismo diagnóstico (expediente administrativo obrante en CD-ROM adjunto al folio 17).

TERCERO

El día 21 de julio de 2016 el INSS dictó resolución considerando que no procedía declarar a la demandante en el grado de incapacidad permanente (expediente administrativo obrante en CD-ROM adjunto al folio 17).

CUARTO

Contra dicha resolución fue interpuesta la oportuna reclamación en vía previa, que fue desestimada (no controvertido y expediente administrativo obrante en CD- ROM adjunto al folio 17).

QUINTO

La parte demandante acredita el período mínimo de cotización para causar derecho a la prestación. La base reguladora de la prestación interesada asciende a 218,52 euros mensuales para la ipa y la ipt, con fecha de efectos desde el cese en el RGSS y fecha de revisión desde el 10 de octubre de 2017 (no controvertido y expediente administrativo obrante en CD-ROM adjunto al folio 17).

SEXTO

La parte demandante presenta valvulopatía mitral sustituida por prótesis mecánica en 1993, normofuncionante, insuficiencia tricuspidea moderada-severa, grado funcional III. (informes del Icam, periciales y documentación médica obrante en folios 23 a 46 y expediente administrativo obrante en CD-ROM adjunto al folio 17)."

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La demandant impugna la sentència que desestima la petició de declaració de grau de incapacitat permanent absoluta o subsidiàriament total, instada contra la resolució administrativa que va desestimar la declaració d'incapacitat permanent.

Com a primer i únic motiu del recurs, per la via de l' article 193 c) de la Llei reguladora de la jurisdicció social, s'al lega la violació dels articles 137.5 del Text refós de la Llei general de la Seguretat Social, aprovat per Reial Decret Llei 1/1994, de 20 de juny . Es valora que les patologies de la demandant porten forçosament a valorar que està limitada per a la realització de les tasques essencials de qualsevol professió u ofici, demanant que es revoqui la resolució administrativa i es declari el dret al grau d'incapacitat permanent absoluta, amb cita de doctrina d'aquesta Sala.

La vigent Llei general de la Seguretat Social, aprovada per Reial Decret Legislatiu 8/2015, de 30 d'octubre, que va entrar en vigor el 2 de gener de 2016, manté (per manament de la disposició transitòria vigèsima sexta) la definició dels graus d' incapacitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR