SAP Tarragona 252/2017, 11 de Julio de 2017

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2017:1228
Número de Recurso538/2016
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución252/2017
Fecha de Resolución11 de Julio de 2017
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIENCIA PROVINCIAL TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO DE APEL LACIÓ Núm. 538/ 2016

JUDICI VERBAL Núm. 1536/ 2013

JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA NÚM. 5 - REUS

SENTÈNCIA 252/2017

MAGISTRAT IL LM. SR.

MANUEL GALÁN SÁNCHEZ

Tarragona, a 11 de juliol de 2.017.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiencia Provincial el RECURS D'APEL LACIÓ interposat per la COMUNITAT DE PROPIETARIS EDIFICIO000 " DE CAMBRILS representada pel Procurador dels Tribunals Sr. López Izquierdo i defensada pel Lletrat Sr. Unzué Alastuey, contra la Sentencia de 22 de desembre de 2.015 dictada pel Jutjat de Primera Instancia núm. 5 de Reus, procediment verbal núm. 1536/2013, al qual figura com a part demandant el Sr. Geronimo, i com a part demandada la COMUNITAT DE PROPIETARIS apel lant.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució recorreguda conte la següent Decisió:

"Desestimo la solicitud de nulidad de actuaciones alegada por la Comunidad de Propietarios del EDIFICIO000 " de Cambrils en relación a la diligencia de ordenación de 12 de julio de 2013.

Estimo la demanda interpuesta por Geronimo contra la Comunidad de Propietarios del EDIFICIO000 " de Cambrils y, en consecuencia condeno a la parte demandada a pagar la cantidad de 651,49 euros.

Desestimo la demanda reconvencional interpuesta por la Comunidad de Propietarios del EDIFICIO000 " de Cambrils contra Geronimo y en consecuencia absuelvo el demandado de las pretensiones ejercitadas en su contra dejando a salvo los derechos de la Comunidad de propietarios para reclamar por la vía que considere procedente.

Condeno la parte demandada a pagar las costas de la demanda y de la reconvención."

Segon

Contra la esmentada resolució es van interposar recurs d'apel lació per la COMUNITAT DE PROPIETARIS EDIFICIO000 " DE CAMBRILS d'acord amb les al legacions contingudes al seu escrit.

Tercer

Per la representació processal del Sr. Geronimo es va presentar escrit d'impugnació del recurs.

FONAMENTS JURÍDICS

Primer

Pronunciaments impugnats.

Interposa la COMUNITAT DE PROPIETARIS EDIFICIO000 " DE CAMBRILS el present recurs d'apel lació contra la sentencia d'instancia que estima la demanda interposada pel Sr. Geronimo en reclamació de honoraris professionals com a Lletrat, al temps que desestima la petició de nul litat d'actuadons i la demanda reconvencional de l'apel lant, amb condemna en les costes processals.

Al lega la recurrent de nou la nul litat d'actuacions; impugna el pronunciament que declara la seva falta de legitimació activa per formular demanda reconvencional; manté que l'afirmació de la relació professional objecte de la factura no té acreditació al no existir encarrec professional diferent al retribuit, i impugna el preu de les gestions minutades.

Segon

Nul litat d'actuacions.

Reitera la COMUNITAT DE PROPIETARIS apel lant la petició de nul litat d'actuacions a l'haver-se omés dos formalitats essencials: no s'ha dictat el Decret corresponent i s'ha practicat requeriment al previ procediment monitori.

El motiu es rebutja: com encertadament manifesta la resolució impugnada, d'una banda, la diligencia d'ordenació de 12-07-2013 no consta que fos objecte del pertinent recurs si la part no estava d'acord, disposant l' article 227 de la LEC que "l. La nulidad de pleno derecho, en todo caso, y los defectos de forma en los actos procesales que impliquen ausencia de los requisitos indispensables para alcanzar su fin o determinen efectiva indefensión, se harán valer por medio de los recursos establecidos en la ley contra la resolución de que se trate"; i d'altra banda, perque no s'acredita que el defecte al legat hagi produït cap indefensió a la part recurrent ( article 225 de la LEC ."3.º Cuando se prescinda de normas esenciales del procedimiento, siempre que, por esa causa, haya podido producirse indefensión").

Tercer

Falta de legitimació activa per formular demanda reconvencional.

Denuncia la recurrent el pronunciament de la sentencia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR