SAP Tarragona 172/2018, 15 de Mayo de 2018

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2018:397
Número de Recurso478/2017
ProcedimientoRecurso de apelación
Número de Resolución172/2018
Fecha de Resolución15 de Mayo de 2018
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

Secció núm. 3 de l'Audiència Provincial de Tarragona. Civil

Avinguda Presid. Lluís Companys, 10 - Tarragona

43005 Tarragona

Tel. 977920103

Fax: 977920113

A/e: aps3.tarragona@xij.gencat.cat

NIG 4312342120168042215

Recurs d'apel lació 478/2017 D

Matèria: Judici verbal altres supòsits

Òrgan d'origen: Jutjat de Primera Instància núm. 5 de Reus

Procediment d'origen: Judici verbal (250.2) (VRB) 282/2016

Part recurrent / Sol licitant: Sara

Procurador/a: Miriam Torreblanca Mendoza

Advocat/ada: FRANCISCO JAVIER YESTE CASTAÑO

Part contra la qual s'interposa el recurs: CAMPSA ESTACIONES DE SERVICIO S.A.

Procurador/a: Jaume Pujol Alcaine

Advocat/ada: David Domenech Forcadell

SENTÈNCIA NÚM. 172/2018

MAGISTRAT IL LM. SR.

Manuel Galan Sanchez

Tarragona, a 15 de maig de 2018

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL LACIÓ interposat per la Sra. Sara representada per la Procuradora dels Tribunals Sra. Torreblanca Mendoza i defensada pel Lletrat Sr. Yeste Castaño, contra la sentència de 4 d'abril de 2017 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 5 de Reus, judici verbal núm. 282/2016, al qual figura com a part demandant l'apel lant, i com a part demandada CAMPSA ESTACIONES DE SERVICIO, S.A. representada pel Procurador dels Tribunals Sr. Fabregat Ornaque i assistida pel Lletrat Sr. D. Domènech Forcadell.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

" DESESTIMO ÍNTEGRAMENTE LA DEMANDA INTERPUESTA POR LA SRA. Sara CONTRA LA ENTIDAD CAMPSA ESTACIONES DE SERVICIO, SA Y ABSUELVO A LA MISMA DE TODOS LOS PEDIMENTOS DE LA DEMANDA.

Las costas procesales causadas se impondrán a la parte actora."

Segon

Contra la citada resolució es va interposar recurs d'apel lació per la representació processal de la Sra. Sara d'acord a les al legacions contingudes al seu escrit.

Tercer

Donat trasllat del recurs a la adversa, per la seva representació processal es va presentar escrit d'oposició.

FONAMENTS JURÍDICS

Primer

Pronunciaments impugnats.

Front al pronunciament de la sentència d'instància desestimant la demanda formulada per la recurrent en base a que la caiguda patida per la Sra. Sara no pot ser imputada a la part demandada sinó a la pròpia víctima, interposa la demandant el present recurs d'apel lació al legant error en la valoració de la prova i conseqüent error en l'aplicació del dret, considerant que no existeix culpa exclusiva de la mateixa; igualment denuncia infracció de la normativa de consumidors i usuaris.

Segon

Errònia valoració de la prova.

S'ha de començar assenyalant que es doctrina reiterada del Tribunal Suprem (v. per exemple STS de 26-02-2013 -ROJ: STS 1144/2013 -) la que expressa que "los tribunales deben atenerse a las cuestiones de hecho y de derecho que las partes les hayan sometido en los escritos de alegaciones, rectores del proceso, por tratarse de una exigencia de los principios de rogación y de contradicción, pues la alteración de los términos objetivos del proceso genera mutación de la «causa petendi» y determina incongruencia y no cabe objetar la aplicación del principio «iura novit curia» para justificar el cambio" .

En aquest sentit, la part actora ara apel lant manifestava a la seva demanda, d'una banda, que va patir una caiguda en la estació de servei propietat de la demandada, i d'altra banda, que "el suelo de la gasolinera estaba húmedo y resbaladizo por el derrame de líquido (mi mandante cree que era combustible)" (foli 4 de les actuacions):

* el primer d'aquest fet,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR