AAP Barcelona 115/2018, 25 de Abril de 2018

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2018:1531A
Número de Recurso719/2017
ProcedimientoRecurso de apelación
Número de Resolución115/2018
Fecha de Resolución25 de Abril de 2018
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 1ª

Sección nº 01 de la Audiencia Provincial de Barcelona. Civil

Paseo Lluís Companys, 14-16 - Barcelona - C.P.: 08018

TEL.: 934866050

FAX: 934866034

EMAIL:aps1.barcelona@xij.gencat.cat

N.I.G.: 0808942120010439205

Recurso de apelación 719/2017 -A

Materia: Ejecución títulos no judiciales

Órgano de origen:Sección Civil. Juzgado de Primera Instancia e Instrucción nº 4 de Gavà

Procedimiento de origen:Ejecución de títulos no judiciales 438/2001

Parte recurrente/Solicitante: CAJA DE AHORROS DE CATALUÑA, AIQON CAPITAL ( LUX ) SARL

Procurador/a: MONTSERRAT MONTAL GIBERT

Abogado/a: Clara Maria Diaz Rodriguez-Valdes

Parte recurrida: MARK MIX PROMOTION, S.L, Elisa

Procurador/a:

Abogado/a:

AUTO Nº 115/2018

Barcelona, 25 de abril de 2018

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Barcelona, integrada per els Magistrats Il lm. Sr. Antonio RECIO CORDOVA, Il lma. Sra. Maria Dolors Montolio Serra, i Il lma. Sra. Isabel Adela GARCIA DE LA TORRE FERNANDEZ, el primer del quals ha actuat com a president del Tribunal, ha vist el recurs d'apel lació núm. 719/17, interposat contra la interlocutòria dictada en data 14 de març de 2017 en el procediment núm. 438/01, tramitat pel Jutjat de 1a Instància i instrucció núm. 4 de Gavà. Ha estat recurrent AIQON CAPITAL (LUX) S.A.R.L. Un cop feta la deliberació, ha pronunciat, en nom de S. M. el Rei d'Espanya, la següent resolució.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la interlocutòria objecte d'apel lació és la següent: " Desestimo la petición deducida en escrito presentado el 9 de Febrero de 2.017 por AIQON CAPITAL (LUX) S.A.R.L., representada por la procuradora Dª. Montserrat Montal Gibert.

SEGON

Les parts esmentades han manifestat en els escrits respectius d'apel lació o, si s'escau, d'impugnació les seves peticions i arguments en què les fonamenten, segons costa en les actuacions.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la Magistrada Il lma. Sra. Maria Dolors Montolio Serra.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Plantejament del litigi

El 19 de setembre de 2001 Caixa d'Estalvis de Catalunya va formular una demanda d'execució de títol no judicial contra Mark Mix Promotion SL i la Sra. Elisa en reclamació de 14.352.086 ptes més interessos de demora i costes.

Despatxada execució per resolució de 19 d'octubre de 2001 es va seguir el procediment sense oposició de la part demandada i es decretà l'embargament sobre un crèdit, que va resultar inexistent, i sobre la meitat indivisa de determinada finca i l'usdefruit de la meitat restant. El Registre de la Propietat va certificar l'existència d'una anterior anotació preventiva d'embargament a favor de Banco Español de Crédito acordada en el procediment executiu 406/01 seguit en el Jutjat de 1a Instància núm.1 d'Esplugues de Llobregat.

Prèvia sol licitud de la part demandant, el 3 de novembre de 2005 s'acordà la pròrroga d'aquella anotació i el 29 de maig del 2006 el Registre de la Propietat va comunicar que havia estat cancel lada aquesta anotació en virtut del que s'havia acordat en providència dictada pel Jutjat de 1a Instància núm.1 d'Esplugues de Llobregat en l'esmentat procediment executiu.

El 25 de desembre de 2015 i sense que s'hagués instat cap actuació per part de la demandant, l'entitat Aiqon capital (Lux) SARL va presentar un escrit explicant que Catalunya Banc li havia cedit el crèdit i sol licitava que s'acordés la substitució processal i se la tingués com a part demandant.

Per resolució de 14 de març de 2017, el Jutjat arxiva les actuacions en considerar que en el present cas concorren circumstàncies que permeten aplicar la doctrina del retard deslleial perquè " se constata el transcurso de un muy dilatado periodo de tiempo - de más de 10 años- durante el que no se procura por la ejecutante la firmeza de la sentencia dictada ni se interesa actuación ejecutiva alguna, con dejación de su derecho ". I en base a aquesta raonament, denega la petició d'Aiquon Capital ( Lux) SARL i acorda l'arxiu definitiu de les actuacions.

Contra aquesta resolució recorre Aiquon Capital ( Lux) SARL al legant que s'ha fet una incorrecta aplicació de la doctrina del retard deslleial que no és aplicable en el present cas perquè no és suficient el mer transcurs del temps sinó que cal un determinat comportament del creditor en el sentit d'abandonament del seu dret. Sol licita, en conseqüència, que es revoqui aquella resolució i es dicti una altra tenint-lo per subrogat en la posició i drets de l'inicial executant.

SEGON

Doctrina del retard deslleial. Valoració i aplicació en el present...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR