STSJ Cataluña 4198/2017, 27 de Junio de 2017

PonenteDANIEL BARTOMEUS PLANA
ECLIES:TSJCAT:2017:5929
Número de Recurso2012/2017
ProcedimientoRecurso de suplicación
Número de Resolución4198/2017
Fecha de Resolución27 de Junio de 2017
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2014 - 8021772

SAR

Recurs de Suplicació: 2012/2017

IL LM. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA

IL LM. SR. AMADOR GARCIA ROS

IL LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

Barcelona, 27 de juny del 2017

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 4198/2017

En el recurs de suplicació interposat per INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL (INSS) a la sentència del Jutjat Social nº3 de Barcelona de data 12 de desembre del 2016 dictada en el procediment núm. 360/2014 en el qual s'ha recorregut contra la part TRESORERIA GENERAL DE LA SEGURETAT SOCIAL i Caridad, ha actuat com a ponent Il lm. Sr. DANIEL BARTOMEUS PLANA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 08 de mai del 2014 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa grau, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 12 de desembre del 2016, que contenia la decisió següent:

Estimo la demanda presentada per Caridad, contra INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL I TGSS, declaro a la part demandant afecta d'una incapacitat permanent Total, derivada d'accident no laboral, i he de condemnar i condemno a l'entitat gestora que aboni a la sol licitant una pensió vitalícia equivalent al 55 % de la seva base reguladora d'euros 636,30 mensuals, i amb efectes des del dia 01.02.14 més les revaloracions i mínims, si s'escau.

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

"PRIMER.- La Sra. Caridad, amb D.N.I.núm. NUM000, afiliació a la SS NUM001, data de naixement NUM002 .59, tenia reconeguda la situació d'Incapacitat Permanent Total per a la seva professió habitual de Cuidadora no professional, derivada d'accident no laboral, per Resolució de l'INSS de data 07.12.11 amb dret a una pensió del 55 % de la base reguladora de 636,30 euros mensuals.

SEGON

Les lesions reconegudes en el moment de ser reconeguda la Incapacitat Permanent eren: "ROTURA PARCIAL LIGAMENTO PERONEO-ASTRAGALINOANTERIOR PIE DERECHO CON SINDROME DE ATRAPAMIENTO ANTERO-LATERALDE TEJIDOS BLANDOS CON LIMITACION FUNCIONAL SECUNDARIA.DEAMBULACION AYUDADA POR MULETA".

TERCER

Es va tramitar expedient de revisió per milloria i l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques va emetre informe en data 13.01.14 estableix que l'estat físic-psíquic actual era el següent: "SINOVITIS POSLESION LIGAMENTOSA EN TOBILLO DERECHO.ACTUALMENTE SIN LESIONES INCAPACITANTES" .

Aquesta proposta va ser acollida pel director provincial del citat òrgan gestor per resolució 31.01.14, que va estimar la revisió de grau de la incapacitat declarant que la part demandant no estava afecta de cap grau d'incapacitat; interposada reclamació prèvia va ser desestimada per resolució de data 08.04.14.

QUART

Les seqüeles que presenta la part demandant són les següents: Fascitis plantar bilateral; Sinovitis postlessió de lligament turmell dret; Dolor en turmell que requereix ús de crossa per a la deambulació."

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que va presentar escrit d'impugnació de l'esmentat recurs. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

Únic.- Com a únic motiu de suplicació i a l'empara de l'apartat c) de l' article 193 de la Llei reguladora de la jurisdicció social, el Institut nacional de la Seguretat social denuncia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR