STSJ Cataluña 4048/2017, 22 de Junio de 2017

PonenteANDREU ENFEDAQUE I MARCO
ECLIES:TSJCAT:2017:7646
Número de Recurso2393/2017
ProcedimientoRecurso de suplicación
Número de Resolución4048/2017
Fecha de Resolución22 de Junio de 2017
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 47 - 1 - 2016 - 8003806

EBO

Recurs de Suplicació: 2393/2017

IL LM. SR. ANDREU ENFEDAQUE MARCO

IL LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

Barcelona, 22 de juny de 2017

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 4048/2017

En el recurs de suplicació interposat per Leandro, Luis i Maximo a la intelocutòria del Jutjat Mercantil 10 Barcelona de data 26-7-2.016 dictada en el procediment núm. 551/2016 dimanant del Concurs Voluntari núm. 449/2016, en el qual s'ha recorregut contra la part Rousaud Costas Duran Concursal,SL.P. (Administrador Concursal de Dimafresc.S.L.), Dimafresc, S.L. i Fondo de Garantia Salarial, ha actuat com a ponent Il lm. Sr. ANDREU ENFEDAQUE MARCO.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En el Jutjat Mercantil núm.10 de Barcelona i en el Concurs Voluntari núm.449/2016 va tenir entrada sol.licitud d'iniciació d'incident concursal d'extinció col.lectiva de contractes de treball dels treballadors de la empresa DIMAFRESC, S.L..

Segon

Transcorregut el termini legal i complets els tràmits previstos en la llei es va dictar interlòcutoria en data 26 de juliol de 2016 la part dispositiva de la qual es com segueix:

" ACUERDO EXTINGUIR, por causas económicas, la relación laboral entre la concursada Grupo Punt Fresc S.L. y los trabajadores afectados por la medida, que son lo que se relacionan en el ANEXO I de esta resolución, acordándose respecto de los mismos y en tal consideración, una indemnización de 20 días de salario por año de servicio, con el límite de 12 mensualidades. El crèdito indemnizatorio tendrá la consideración de crédotp contra la masa."

Tercer

Contra aquesta resolució els treballadors Leandro y 2 mes van interposar un recurs de suplicació, que van formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària i l'Administrador concursal de la sociedad DIMAFRESC, S.L. i l'empresa DIMAFRESC, S.L. el van impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència dŽinstància, que extingí els contractes de treball dels treballadors de la empresa en concurs, recorre la representació dels mateixos presentant un primer motiu de recurs en el qual demanen afegir determinats fets als declarats provats de la sentència de la instància, amb fonament amb determinats documents aportats per via de suplicació. No podem donar lloc a la seva pretensió doncs dels arguments dels recurrents i de la dita documental no es deriva error del magistrat "a quo" que justifiqui la dita modificació fàctica, especialment tenint en compte que consten a les actuacions aquests documents, no discutits entre les parts i dels quals no deriven directament les mencions que es pretenen introduir a l'apartat fàctic de la sentència.

SEGON

En el següent motiu de recurs, els recurrents denuncien com a infringit a la sentència l' article 51 ET amb relació amb el RD 1382/2012, tot demanant la nul.litat de la decisió extintiva dels contractes de treball o, subsidiàriament, la improcedència de la mateixa. Respecte de la nul.litat de la extinció els recurrents insisteixen principalment en el que consideren mala fe de la empresa en la negociació de la qual derivaria la inexistència real de la mateixa i per tant la nul.litat de l'acomiadament col.lectiu. No podem acollir els seus arguments doncs

  1. Respecte de la contractació de nous treballadors no ha quedat demostrada a judici, sense que en aquest moment processal s'escaigui que per la Sala es procedeixi a demanar la documentació que els recurrents sol liciten, donat el caràcter revisori d'aquest recurs i el que disposa taxativament l' article 233.1 LRJS ; en tot...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 12 de Septiembre de 2018
    • España
    • September 12, 2018
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 22 de junio de 2017, en el recurso de suplicación número 2393/2017, interpuesto por D. Carmelo, D. Celestino y D. Cipriano, frente al auto dictado por el Juzgado de lo Mercantil n.º 10 de los de Barcelona de fec......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR