SAP Tarragona 128/2017, 25 de Abril de 2017

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2017:1009
Número de Recurso349/2016
ProcedimientoRecurso de Apelación
Número de Resolución128/2017
Fecha de Resolución25 de Abril de 2017
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO DE APEL LACIÓ Núm. 349/2016

JUDICI ORDINARI Núm. 1668/2012

JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA NÚM. 2 - REUS

SENTÈNCIA

MAGISTRATS IL LMS. SRS.

GUILLERMO ARIAS BOO (President)

JOAN PERARNAU MOYA

MANUEL GALÁN SÁNCHEZ (Ponent)

Tarragona, a 25 d'abril de 2.017.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL LACIÓ interposat per la Sra. Azucena representada pel Procurador dels Tribunals Sr. Recuero Madrid i defensada per la Lletrada Sra. Mosquera Pàmies, contra la Sentència de 12 de febrer de 2.016 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 2 de Reus, procediment ordinari núm. 1668/2012, al qual figura com a part demandant l'ara apel lant, i com a parts demandades els Srs. Hipolito, Felicidad i Marcial representades pel Procurador dels Tribunals Sr. Franch Zaragoza i assistides pel Lletrat Sr. Auqué Pitarch.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

"Que, desestimando la demanda interpuesta por la representación procesal de Azucena, contra Hipolito, Felicidad y Marcial, debo absolver y absuelvo a éstos de los pedimentos formulados en su contra, con expresa imposición a la actora de las costas procesales causadas, sin incluir las causadas como consecuencia de la reconvención."

Segon

Contra la esmentada resolució es va interposar recurs d'apel lació per la representació processal de la Sra. Azucena d'acord a les al legacions contingudes al seu escrit.

Tercer

Per la representació processal de l'adversa es va presentar escrits d'oposició al recurs.

Quart

En data 06-07-2016 es va dictar per la Sala Interlocutòria acordant no admetre la prova proposada en aquesta alçada per la part apel lada.

FONAMENTS JURÍDICS

Primer

Pronunciaments impugnats.

La part apel lant Sra. Azucena interposa el present recurs contra els pronunciaments de la resolució d'instància pels quals es desestima la seva demanda en exercici d'una acció negatòria de servitud de pas, al legant error en la valoració de la prova ja que la seva finca sempre ha estat lliure de càrregues o servituds i, a més, el contracte privat de 22-01-1970 no va ser conegut per la recurrent fins a l'any 2.007 arran de l'acció de recuperació de la possessió exercitada contra ella i que va finalitzar per sentència dictada pel Jutjat núm. 6 de Reus; es a dir, "ninguna de las pruebas celebradas en juicio ha ido encaminada a destruir la invocada buena fe de la Sra. Azucena " (foli 257).

Segon

Servitud de pas.

Hem de partir, i no és fet controvertiu, que en data 22-01-1970 els a llavors propietaris de les finques, van subscriure contracte privat estableixen una servitud de pas (segons es diu a la seva clàusula 1ª, foli 61), si bé es podria discutir si reialment ens trobem davant d'aquesta institució o d'una propietat comú dels signants del document atès que a la seva clàusula 4ª expressament es diu que "Aunque se habla de servidumbres, es lo cierto que el terreno que ocupa el camino en las fincas de Doña María Luisa y Don Juan Ramón, que tales propietarios venden el terreno que ocupa tal camino a los otros beneficiarios, que lo compran, si bien tal propiedad no priva a los enajenantes de poderse servir de tal camino, que podrán utilizar lo mismo que los otros usuarios"...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR