STSJ Cataluña 1678/2017, 7 de Marzo de 2017

ECLIES:TSJCAT:2017:2345
Número de Recurso211/2017
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución1678/2017
Fecha de Resolución 7 de Marzo de 2017
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2014 - 8034586

EPC

Recurs de Suplicació: 211/2017

IL LM. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

IL LM. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA

IL LM. SR. AMADOR GARCIA ROS

Barcelona, 7 de març de 2017

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 1678/2017

En el recurs de suplicació interposat per Instituto Nacional de la Seguridad Social a la sentència del Jutjat Social 25 Barcelona de data 27 de juliol de 2016 dictada en el procediment Demandes núm. 734/2014 en el qual s'ha recorregut contra la part Lidia, ha actuat com a ponent Il lm. Sr. DANIEL BARTOMEUS PLANA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 26-3-15 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa grau, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 27 de juliol de 2016, que contenia la decisió següent:

Estimo la demanda presentada per Lidia contra L'Institut Nacional de la Seguretat Social, sobre incapacitat permanent, declaro la part actora en situació de incapacitat permanent en grau de absoluta derivada de malaltia comuna, amb dret de percebre una pensió mensual per import del 100 % de la base reguladora de

1.686,29 euros mensuals més revaloritzacions, mímis i increments legals i millores que legalment s'estableixin, des de la data d'efectes de 1.05.14 i condemno a l'INSS a estar i passar per aquesta declaració i al pagament de la prestació indicada.

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

".- La part demandant Lidia, amb DNI núm. NUM000 va ser declarada en situació de incapacitat permanent en grau de absoluta derivada de malaltia comuna per a la seva professió habitual de oficial administrativadelegada comercial per resolució de l'INSS de data 20.06.12. Les lesions causants de la declaració de incapacitat permanent total van ser: "Prolapso rectal completo I.Q. 06/2011 (rectoprexia post); evolución tórpida por hipotonía severa esfínter externo e interno; incontinencia fecal persistente; trastorno adaptativo mixto; trastorno de ansiedad reactivo en tratamiento"

  1. L'INSS va iniciar el procediment de revisió de la incapacitat i despres de ser examinada per l'ICAM, que va emetre dictamen el 26.0314, va dictaminar que patía les lesions següents: " Prolapso rectal completo con rectoprexia posterior en 06/2011 con hipotonía cronofisiologica controlada con medidas higienico/dietéticas ; trastorno adaptativo reactivo a patología organica en tratamiento con estabilidad clínica que permite realizar su trabajo habitual."

  2. Per resolució de l'Institut Nacional de la Seguretat Social de 30.04.14 es va declarar que la demandant no es trobava en cap grau de incapacitat permanent per una evident milloria amb recuperació de les seves facultats generals i la possibilitat de realizar activitats laborals rendibles i va deixar de percebre la pensió a partir del dia seguent de la resolució.

  3. Contra aquesta resolució es va interposar una reclamació prèvia que va ser desatesa per l'INSS en data

    17.06.14, la qual cosa esgota la via administrativa.

  4. La base reguladora de la prestació es de 1.686,29 euros mensuals i la data d'efectes en cas d'estimar-se la demanda es el 1.05.14.

  5. La part demandant pateix en l'actualitat: "Prolapso rectal completo I.Q. 06/2011 con rectoprexia posterior; hipotonía severa esfínter externo e interno;; Neuroestimulación con resultado infructuoso incontinencia fecal persistente. Trastorno adaptativo mixto; trastorno de ansiedad reactivo en tratamiento"

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandat I.N.S.S va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Com a primer motiu de recurs de suplicació l'Institut Nacional de la Seguretat Social sol licita la revisió de fets provats emparant-se en l' article 193.b) de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Social, pretén la modificació del fe t declarat provat sisè de la sentència d'instància en el qual consten les dolences acreditades i proposa una redacció alternativa recolzada en el document mèdic assenyalat a foli 73 de les actuacions. El que es pretén és que es digui que no hi ha incontinència fecal persistent.

El motiu no pot prosperar perquè es jurisprudència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR