STSJ Islas Baleares 133/2017, 28 de Marzo de 2017

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2017:198
Número de Recurso24/2016
ProcedimientoPROCEDIMIENTO ORDINARIO
Número de Resolución133/2017
Fecha de Resolución28 de Marzo de 2017
EmisorSala de lo Contencioso

T.S.J. LLES BALEARS SALA CON/AD PALMA DE MALLORCA

SENTENCIA: 00133/2017

SENTÈNCIA núm. 133

Il·lès. Srs. Palma, a 28 de març de 2017 PRESIDENT: Gabriel Fiol Gomila. MAGISTRATS: Pablo Delfont Maza.

Carmen Frigola Castillón.

VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions número 24 de 2016, dimanants del recurs contenciós administratiu seguit entre parts, d'una, com a demandant, les senyores Vicenta, Crescencia, Matilde i Adelina, representades pel procurador dels Tribunals Sr. Blanes Jaume i assistides per l'advocada Sra. Canudas Pulol, i, d'altra, com a Administració demandada, la de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, representada i assistida pel seu advocat.

L'objecte del recurs és l'acord del Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, del dia 20 de novembre de 2015, mitjançant el qual es va ratificar l'acord de la Mesa sectorial de Serveis Generals del dia 12 anterior i l'acord del comitè Intercentres del dia 16, també del mateix mes i any, pels quals s'aprovaven les bases per reactivar la carrera professional del personal funcionari i laboral de serveis generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma i es remodelava l'acord de la Mesa sectorial de Serveis Generals i del comitè Intercentres de 4 de maig de 2015.

La quantia es fixà en indeterminada.

El procediment seguit ha estat el del tràmit previst a la Llei Jurisdiccional 29/1998.

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, President de la Sala, en qualitat de magistrat ponent, expressa el parer del Tribunal.

= ANTECEDENTS DE FET =

1r.- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació.

2n.- Rebut l'expedient administratiu es va posar de manifest en Secretaria a la part recurrent perquè formalitzés la demanda. La referida demanda fou deduïda dins el termini legal al·legant-se en ella els fets i fonaments de dret que s'estimaren necessaris en ordre a les seves pretensions i interessant de la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats.

3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a la representació de l'Administració demandada perquè la contestés, així ho va fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts, prèvia inadmissió per pèrdua sobrevinguda del recurs.

4r.- Per provisió es declarà conclosa la discussió escrita, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, acordant que aquestes formularan les conclusions per escrit; cosa que així varen fer, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el dia 16 de febrer de 2017. FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament, que la revisió jurisdiccional ho era de l'acord del Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, del dia 20 de novembre de 2015, mitjançant el qual es va ratificar l'acord de la Mesa sectorial de Serveis Generals del dia 12 anterior i l'acord del comitè Intercentres del dia 16, també del mateix mes i any, pels quals s'aprovaven les bases per reactivar la carrera professional del personal funcionari i laboral de serveis generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma i es remodelava l'acord de la Mesa sectorial de Serveis Generals i del comitè Intercentres de 4 de maig de 2015.

Contenciós del qual es va interessar, en el seu moment processal, l'acumulació de les actuacions 225 i 226 de 2015 i que no es va considerar. Dient-ne, no obstant, que, a hores d'ara, sobre les dues citades, antecedents de les presents, el Tribunal, amb la mateixa composició dels magistrats que conformen l'actual, si ha pronunciat a les sentències números 65 i 72 dels dies 16 i 21 de febrer d'enguany. Precisament, a la segona de les al·ludides, les senyores recurrents eren les mateixes que a la presents actuacions 24 de 2016.

En el debat allí instal·lat, la revisió ho era de sengles acords. En concret:

"1.- El acuerdo del Consell de Govern, adoptado en sesión celebrada el 8 de mayo de 2015 y publicado en el BOIB del día siguiente, que ratificaba sendos acuerdos de 4 de mayo de 2015, adoptados por el Comité Intercentros y la Mesa Sectorial de Servicios Generales, respectivamente, que desarrollaban en lo referente a la carrera profesional -punto quinto- el acuerdo del Consell de Govern, adoptado en sesión celebrada el 24 de octubre de 2008, que ratificó un previo acuerdo entre la Administración de la Comunidad Autónoma y las organizaciones sindicales Comisiones Obreras, CSI-CSIF, STEI-I, UGT y USO, por el que se determinaron los criterios y líneas generales del proceso negociador para la adopción de acuerdos en materia de función pública en el ámbito de la Mesa Sectorial de Servicios Generales y del Personal Laboral.

  1. - La resolución del Conseller de Administraciones Públicas, de 5 de junio de 2015 y publicada en el BOIB del día 20 siguiente, por la que se publicaban las listas provisionales del personal funcionario y del personal laboral incluido en el ámbito de aplicación del acuerdo de 8 de mayo de 2015 indicado en el apartado anterior".

La conclusió fou la de desestimar el contenciós avalant la conformitat a l'Ordenament jurídic de les referides resolucions administratives impugnades.

Les recurrents gaudeixen de les següents condicions laborals; la primera, la Sra. Vicenta, és funcionaria interina del grup C1 de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i en el moment de redactarse la demanda, tenia una antiguitat superior als 15 anys. Les segona, tercera i quarta, respectivament, les senyores Crescencia, Matilde i Adelina, ostenten la condició de personal laboral temporal de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears amb una antiguitat respectiva, superior als 5, 12 i 12 anys. La primera té la categoria professional d'auxiliar tècnic educatiu de nivell 5; la segona pertany al grup professional C2 i la tercera, auxiliar tècnic educatiu de nivell 5.

A la pètita de la demanda s'interessa el següent:

1r.- Que es declari no ajustada a Dret la disposició impugnada en quant a l'àmbit subjectiu d'aplicació i en quant a la seva exclusió del personal funcionari interí i personal laboral no fixe, amb totes les conseqüències inherents.

2n.- Que es declari el dret de les recurrents al reconeixement de la carrera professional d'igual manera que la resta de funcionaris de carrera i personal laboral fixe de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3r.- Que es condemni a la demandada a abonar les quantitats corresponents per l'al·ludit concepte amb més els interessos legals guanyats i amb caràcter retroactiu a l'inici de l'abonament de la resta de personal funcionari i laboral, i

4t.- La condemna en costes processals a l'Administració demandada.

SEGON

Com ha consideració prèvia hem de donar resposta a la pretensió de la demandada envers la incidència en el cas, segons el seu parer, de la pèrdua sobrevinguda de l'objecte. Resposta que va interessar també en el si dels contenciosos 225 i 226 de 2015.

Cal reproduir aquí el que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STS 304/2019, 8 de Marzo de 2019
    • España
    • 8 Marzo 2019
    ...del Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Autónoma de Las Islas Baleares, recaída en el recurso contencioso administrativo 24/2016 Comparece como parte recurrida la Comunidad Autónoma de Las Islas Baleares, representada y defendida por Letrada de sus Servicios Jurídicos. Ha sido pon......
  • ATS, 11 de Diciembre de 2017
    • España
    • 11 Diciembre 2017
    ...a trámite el recurso de casación preparado por la representación de Dña. Esther , Rocío , Caridad y Evangelina contra la sentencia núm. 133/2017, de 28 de marzo, de la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de las Illes Balears Debemos precisar que la cuesti......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR