SAP Tarragona 371/2016, 20 de Diciembre de 2016

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2016:1817
Número de Recurso740/2015
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución371/2016
Fecha de Resolución20 de Diciembre de 2016
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SEC. 3a

Apel lació 740/15

Ordinari 146/15 del Jutjat de 1a Instància 2 d'Amposta

S E N T È N C I A

PRESIDENT

Il lm. Sr. GUILLERMO ARIAS BOO

MAGISTRATS

Il lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA (Ponent)

Il lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 20 de desembre de 2016

Vist en aquesta Secció 3a de l'Audiència Provincial recurs d'apel lació interposat per ALLIANZ S.A., representada en aquesta instància pel Procurador/a Sr. Elías Arcalís i defensada pel Lletrat/da Sr. Mora Alarcón, contra Sentència del Jutjat de 1a Instància 2 d'Amposta de data 30-9-2015, en procediment Ordinari 146/15, sent part actora Ibermutuamur i part demandada la recurrent.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La Sentència d'instància disposa: "Estimo íntegrament la demanda presentada per Ibermutuamur contra ALLIANZ S.A., i en conseqüència condemno l'entitat demandada a pagar a l'actora la quantitat de 19.268,48 euros de principal, més els interessos legals incrementats en un 50% meritats i que es meritin des de la data de l'accident fins al total pagament. Amb expressa imposició de costes processals causades a la part demandada".

SEGON

En data 4-11-2015 es va presentar per ALLIANZ S.A. recurs d'apel lació contra la Sentència d'instància.

TERCER

Ibermutuamur en data 19-11-2015 es va oposar al recurs.

QUART

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Es va interposar demanda reclamant la quantitat de 19.268,48 euros, més els interessos de l' art. 20 LCS, que serien les despeses que ha tingut l'actora, una mútua laboral, pels serveis mèdics i assistencials que va prestar a Romulo, derivats de l'accident de trànsit que aquest va patir el dia 15-6-2009 i del que va ser responsable un vehicle assegurat per la demandada.

La demandada es va oposar al legant la prescripció de l'acció, considerant que el termini de prescripció és el d'un any de l' art. 1968.2 CC. La sentència impugnada estima la demanda, al considerar que el termini de prescripció és el general de 10 anys de l'art. 121.20 CCC.

SEGON

Interposa recurs la part demandada al legant, en primer lloc, que seria aplicable el termini de prescripció d'un any previst amb caràcter general per a les accions de responsabilitat extracontractual a l' art. 1968.2 CC.

I) L'acció que exercita l'actora és una acció de repetició contra el responsable de l'accident en reclamació de les despeses que ha tingut l'actora pels serveis mèdics i assistencials que ha hagut de prestar com a mútua laboral.

Aquesta acció té el seu fonament legal a l' art. 127.3 LGSS (Reial decret legislatiu 1/1994, de 20 de juny) que disposa: "Quan la prestació hagi tingut com a origen supòsits de fet que impliquin responsabilitat criminal o civil d'alguna persona, inclòs l'empresari, la prestació l'ha de fer efectiva, un cop complertes les altres condicions, l'entitat gestora, el servei comú o la mútua d'accidents de treball i malalties professionals, si escau, sens perjudici d'aquelles responsabilitats. En aquests casos, el treballador o els seus drethavents poden exigir les indemnitzacions procedents dels presumptes responsables criminalment o civilment. Amb independència de les accions que exerceixin els treballadors o els seus causahavents, l'Institut Nacional de la Salut i, si escau, les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social tenen dret a reclamar al tercer responsable o, si escau, al subrogat legalment o contractualment en les seves obligacions, el cost de les prestacions sanitàries que hagin satisfet".

II) Pel que fa al termini de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR