STSJ Cataluña 6185/2016, 27 de Octubre de 2016

PonenteMATILDE ARAGO GASSIOT
ECLIES:TSJCAT:2016:10021
Número de Recurso4968/2016
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución6185/2016
Fecha de Resolución27 de Octubre de 2016
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

JSP

Recurs de Suplicació: 4968/2016

IL·LM. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

IL·LM. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS

IL·LMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

Barcelona, 27 d'octubre de 2016

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 6185/2016

En el recurs de suplicació interposat per Roberto a la sentència del Jutjat Social 1 Girona (UPSD social

1) de data 9 de febrer de 2016 dictada en el procediment núm. 430/2015, en el qual s'ha recorregut contra la part Juana, Ajuntament de Girona, Instituto Nacional de la Seguridad Social i Fondo de Garantia Salarial, ha actuat com a ponent l'Il·lma. Sra. MATILDE ARAGÓ GASSIOT.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 8 de juny de 2016 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre reclamacio drets contracte treball, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 9 de febrer de 2016, que contenia la decisió següent: " Que debo desestimar y desestimo la demanda formulada por Don Roberto frente a AYUNTAMIENTO DE GIRONA y Doña Juana, absolviendo a éstos últimos de las pretensiones interesadas en su contra "

En data 25 d'abril de 2016 es va dictar interlocutòria d'aclariment pel Jutjat d'instància, la part dispositiva de la qual és del tenor literal següent " Disposo l'aclariment de l'antecedent de fet primer sol.licitat pel Lletrat Victor-Luis Sanz Reyner en nom i representació de Roberto, quedant redactat de la següent manera: En fecha 05-06-15 la parte demandante presentó demanda, que por turno de reparto correspondió a este Juzgado, en la que sobre la base de hechos que son de ver en el escrito presentado, suplicaba sentencia estimatoria de su pretensión por la que declare el reconocimiento de derecho.

Així mateix disposo l'aclariment del fallo de la sentència tal i com es sol.licita pel Lletrat de l'INSS, quedant redactat de la següent manera: Incluyendo de forma expresa en el fallo de la sentencia la desestimación de la demanda respecto de l'INSS " . Segon. En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

PRIMERO

Don Roberto, con DNI NUM000, prestaba servicios para el AYUNTAMIENTO DE GIRONA, con antigüedad de 12-1-15, categoría profesional de técnico superior a la sección de salud de área de ciudadanía, como personal laboral de relevo por jubilación parcial de la trabajadora Doña Antonieta, jornada parcial de 19 horas. Con posterioridad, comenzó a prestar servicios para el Ayuntamiento como auxiliar inspector a jornada completa de 37,5 horas, y salario bruto diario de 51,76 euros.(Incontrovertido).

SEGUNDO

En fecha 30-12-14 Don Roberto presentó solicitud de cese voluntario al Ayuntamiento de Girona, el cual fue aceptado mediante Decreto de 16-1-15, en el cual se acordaba cesar, con efectos de 11-1-15 al actor como funcionario interino. El 16-1-15, el Ayuntamiento de Girona dictó Decreto de alcaldía al amparo del cual se resolvía contratar al demandante para prestar servicios como técnico superior de la sección de salud del área de ciudadanía, con efectos de 12-1-15 con contrato de relevo a tiempo parcial para sustituir a Doña Antonieta hasta la edad de jubilación ordinaria de la misma.

TERCERO

El 24-2-15 se notificó al trabajador acuerdo de la Junta de Gobierno local de 20-1-15 en el que se acordaba dejar sin efecto el Decreto de 11-1-15 y restituir a Don Roberto en su condición de interino desde la misma fecha, alegando que el mismo no cumple los requisitos legales para realizar el contrato de relevo de la precitada trabajadora jubilada parcialmente. (Incontrovertido).

CUARTO

En virtud de resolución del INSS de 27-1-15 se denegó la solicitud de jubilación parcial a la trabajadora Doña Antonieta por no reunir el relevista, el señor Roberto los requisitos establecidos en el artículo 10 b) RD 1131/2002 ni del artículo 12.7 ET . Frente a ella, el actor formuló reclamación administrativa previa que le fue inadmitida por entender que no era el titular del derecho a pensión o jubilación ni acredita la representación de la señora Antonieta . (Incontrovertido).

QUINTO

Don Roberto no ostenta ni ha ostentado consideración de representante sindical. (Incontrovertido).

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que el va impugnar la codemandada Sra. Juana, l'INSS i l'Ajuntament de Girona. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Contra la sentència que desestima la demanda presenta recurs de suplicació el treballador demandant, que ha estat impugnat per la defensa de l'Ajuntament de Girona, pel Lletrat de Juana i pel Lletrat de l'Administració de la Seguretat Social.

La pretensió del demandant és que es declari el seu dret a ocupar la plaça de personal laboral Tècnic Superior de la Secció de Salut de l'Àrea de Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, mitjançant el contracte de relleu, de conformitat amb el decret de l'Alcaldia de 19.01.2015, condemnant als codemandats a estar i passar per aquesta resolució, amb revocació de les resolucions dictades en sentit contrari i a la restitució del treballador en el lloc de treball, o a una indemnització de danys i perjudicis patits, a fixar en execució de sentència.

L'objecte del litigi queda centrat en una controvèrsia entre el treballador demandant i l'empresa (Ajuntament) així com la treballadora codemandada, ja que no es discuteix en aquest cas el dret a la prestació de jubilació parcial, concedida per l'INSS posteriorment. No obstant, en ser la denegació inicial de la pensió la causa de la revocació del contracte de relleu, el demandant va presentar reclamació administrativa prèvia contra resolució de l'INSS que va denegar la jubilació parcial a Antonieta, per no reunir el rellevista els requisits establerts. Aquella resolució va ser el motiu pel qual l'Ajuntament va contractar més tard a la codemandada Juana, de qui pretén la part actora ostentar millor dret.

SEGON

El primer motiu del recurs, per la via de l' art. 193 b) de la Llei reguladora de la jurisdicció social, (LRJS, en endavant) interessa la modificació del fet provat primer, en el sentit d'afegir les següents notes: a) que havia accedit al lloc de treball per superació de procés selectiu; b) que al ser cessat de l'anterior ocupació va tornar a prestar serveis per compte de l'Ajuntament, c) que quan va tornar a treballar va ser en les mateixes condicions que abans (del 9 de gener de 2013 al 30 de desembre de 2014).

Basa la seva proposta modificativa en els documents següents: a) foli 157, resultats del procés selectiu; foli 158, convocatòria del procés selectiu per part de l'Ajuntament; b) foli 146, Acord de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Girona, per la que es deixa sense efecte al funcionari interí i es restitueix en el càrrec a l'actor; foli 155, instància del demandant en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 12 de Diciembre de 2017
    • España
    • December 12, 2017
    ...2366/2012 ), 03/10/2013 (R. 1308/2012 ), 04/02/2014 (R. 677/2013 ) y 01/07/2014 (R. 1486/2013 ). La sentencia recurrida ( STSJ de Cataluña, 27/10/2016, rec. 4968/2016 ) desestima el recurso de suplicación presentado por el trabajador que pretende que se declare su derecho a la contratación ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR