AAP Barcelona 824/2016, 14 de Noviembre de 2016

PonenteROSER BACH FABREGO
ECLIES:APB:2016:2835A
Número de Recurso788/2016
ProcedimientoOTROS RECURSOS
Número de Resolución824/2016
Fecha de Resolución14 de Noviembre de 2016
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

SECCIÓ TERCERA

BARCELONA

APEL.LACIÓ PENAL 788/2016

JUTJAT D'INSTRUCCIÓ 2 SABADELL

PROCEDIMENT ABREUJAT 7/2016

APEL·LANT: MINISTERI FISCAL

INTERLOCUTÒRIA nº 824/16

Magistrats:

SR. FERNANDO VALLE ESQUÉS

SR. JOSEP NIUBÒ I CLAVERIA

SRA. ROSER BACH FABREGÓ

Barcelona, catorze de novembre de dos mil setze.

ANTECEDENTS PROCESSALS

PRIMER

Que pel Jutjat d'Instrucció 2 de Barcelona en el Procediment Abreujat 7/2016 es va dictar interlocutòria amb data 7 d'abril de 2016 per la qual es va acordar no donar a la pràctica de diligències sol·licitades pel Ministeri Fiscal.

Contra les dues resolucions es va interposar pel Ministeri Fiscal recurs de reforma, que va ser desestimat per interlocutòria de 7 de juliol de 2016, i recurs d'apel·lació, el qual va ser admès a tràmit.

SEGON

Que es van tramitar els recursos d'apel·lació interposats, incoant-se l'oportú rotlle i van quedar per a la seva deliberació, essent la Magistrada ponent pel recurs la Sra. ROSER BACH FABREGÓ, que expressa el parer unànime del Tribunal.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part recurrent impugna en aquesta alçada la interlocutòria en virtut de la qual es denega la pràctica de diligències complementàries.

Examinades les actuacions, consta que amb data 14 de gener de 2016 es va dictar en les Diligències Prèvies de referència interlocutòria acordant la prossecució pels tràmits del Procediment Abreujat. En la referida resolució es concretaven els següents fets justiciables: l'investigat, Everardo hauria concertat una cita amb Germán amb la finalitat de provar el vehicle BMW matrícula ....RYQ, trobant-se ambdós a la Plaça Catalunya de Sabadell. Després de conduir durant una estona, Germán va baixar del vehicle, quedant-se a dins l'investigat al·legant que se sentia un soroll estrany, moment en que hauria aprofitat per a accelerar i sostreure el vehicle, a l'interior del qual hi havia documents i efectes personals de Germán, dels quals hauria recuperat llevat el DNI i una targeta de crèdit anul·lada. Així mateix el vehicle va ser recuperat i entregat al seu propietari, que va ser indemnitzat pels danys per l'entitat asseguradora. Així mateix en la resolució referida es determinava que els fets podien integrar un delicte de robatori i ús de vehicle de motor.

Amb data 29 de març de 2016 pel Ministeri Fiscal es va presentar escrit en el que es sol·licitava la pràctica de determinades diligències que considerava indispensables per a formular acusació, en concret, oficiar a la Direcció General de Trànsit per a determinar si l'investigat tenia permís de conducció i la taxació pericial de determinats efectes.

La interlocutòria que ara és objecte d'impugnació va desestimar la pràctica de les referides diligències per estimar que no eren imprescindibles per a formular acusació.

L' article 779.1.4 de la Llei d'Enjudiciament Criminal preveu la necessitat d'una declaració motivada per la que s'ordena la prossecució de les diligències prèvies pels tràmits de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR