STSJ Cataluña 2/2016, 15 de Junio de 2016

PonenteEMILIO VICENTE BERLANGA RIBELLES
ECLIES:TSJCAT:2016:8262
Número de Recurso1/2015
ProcedimientoRECURSO DE CASACIóN EN INTERéS DE L
Número de Resolución2/2016
Fecha de Resolución15 de Junio de 2016
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUNYA

SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA

SECCIÓ DE CASSACIÓ

RECURS DE CASSACIÓ EN INTERÈS DE LA LLEI NÚM. 1/2015

S E N T E N C I A NÚM. 2/2016

President:

Emilio Berlanga Ribelles

Magistrats/ades:

Pilar Galindo Morell

Javier Bonet Frigola

Ana Rubira Moreno

Eduardo Rodriguez Laplaza

Barcelona, 15 de juny de 2016.

La Secció de Cassació en interès de lle de la Sala Contenciosa Adminsitrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, constituïda per a l'examen d'aquest recurs de cassació en interès de llei, interposat per l'ADVOCAT DE LA GENERALITAT en representació de l'AGÈNCIA CATALANA DEL CONSUM, contra la sentència núm. 206 de 3 d'octubre de 2014, que va dictar el Jutjat contenciós administratiu núm. 3 de Barcelona en el recurs núm. 416/2013 ; havent comparegut el Procurador ANGEL JOANIQUET TAMBURINI, en representació de AIR EUROPA LINEAS AEREAS, S.A.U.; ha pronunciat en nom de SM el Rei la Sentència següent:

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

L'Advocat de la Generalitat ha interposat aquest recurs de cassació en interès de la llei contra la Sentència núm. 206, de 3 d'octubre de 2014, que va dictar el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Barcelona en el recurs núm. 416/2013 .

SEGON

Prèvia l'admissió a tràmit del recurs, rebudes les actuacions originals del Jutjat; es va citar a termini tots els qui eren part. La part actora en el recurs contenciós administratiu hi va comparèixer i se li va conferir trasllat de l'escrit d'interposició d'aquest recurs per a allegacions, que va evacuar en els termes que figuren en les actuacions i, prèvia audiència del Ministeri Fiscal, va demanar la desestimació d'aquest recurs, es va assenyalar dia per a la votació i decisió, que han tingut lloc el dia 9 de juny de 2016.

TERCER

En la tramitació d'aquest recurs s'han observat les prescripcions legals.

VIST, hi ha estat ponent l'Ilm. Magistrat Sr. Emilio Berlanga Ribelles

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

L'advocat de la Generalitat de Catalunya, en representació i defensa d'aquesta, i a l'empara de l' article 101, en la seva redacció encara vigent, de la Llei reguladora d'aquesta jurisdicció, interposa recurs de cassació en interès de llei autonòmica contra la Sentència número 206/2014, de 3 d'octubre, dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Barcelona, en el procediment ordinari 416/2013, en què va conèixer del recurs interposat per AIR EUROPOA LINEAS AEREAS SAU, per entendre-la greument danyosa per als interessos generals, atès que estima el recurs esmentat i anulla les resolucions sancionadores impugnades.

SEGON

L'Administració recurrent en cassació considera que la Sentència dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Barcelona s'estima greument danyosa per a l'interès general, atès que hi ha un risc evident en la reiteració de pronunciaments jurisdiccionals en el mateix sentit, derivada de la mateixa naturalesa de les infraccions en matèria de protecció dels consumidors, on l'activitat de l'Agència Catalana de Consum s'inicia habitualment a instàncies de les denúncies de persones consumidores i que comporta de forma freqüent la incoació de diligències prèvies que segueixen els mateixos patrons temporals que el procediment sancionador del qual porta causa la Sentència objecte de recurs. En conseqüència, no som davant d'un cas aïllat o anecdòtic, sinó davant la possibilitat de repetició de fonaments jurídics en el mateix sentit amb afectació greu de l'interès general.

Considera, així mateix, que la Sentència és errònia atès que interpreta erròniament la normativa autonòmica, ja que aprecia la caducitat de l'acció per perseguir les infraccions pel transcurs de sis mesos, d'acord amb l' article 18 del RD 1845/1983, de 22 de juny, quan es tracta d'un procediment sancionador incoat per conductes tipificades en la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya, que no preveu un termini de caducitat de l'acció per perseguir infraccions.

Per aquesta raó sollicita que aquesta Sala fixi com a doctrina legal la següent:

"Quan la conducta imputada estigui tipificada en la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de Consum de Catalunya no resulta d'aplicació el termini de caducitat de l'acció previst a l' ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR