STSJ Cataluña 4013/2016, 20 de Junio de 2016

PonenteLIDIA CASTELL VALLDOSERA
ECLIES:TSJCAT:2016:5654
Número de Recurso2143/2016
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIÓN
Número de Resolución4013/2016
Fecha de Resolución20 de Junio de 2016
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RM

Recurs de Suplicació: 2143/2016

IL·LM. SR. ANDREU ENFEDAQUE MARCO

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 20 de juny de 2016

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 4013/2016

En el recurs de suplicació interposat per FREMAP, MUTUA ACCIDENTES DE TRABAJO Y ENFERMEDADES PROFESIONALES Nº 61 a la sentència del Jutjat Social 2 Tarragona de data 20 d'octubre de 2015 dictada en el procediment núm. 790/2013, en el qual s'ha recorregut contra les parts INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, TESORERIA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, ADECCO ETT, S.A. i Iván, ha actuat com a ponent Il· lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa general, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 20 d'octubre de 2015, que contenia la decisió següent:

FALLO: Que desestimando íntegramente la demanda formulada por Mutua Accidentes de Trabajo (FREMAP) contra Iván, el INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL (INSS) y la TESORERÍA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL (TGSS) debo absolverle de todos los pronunciamientos en su contra.

SEGON

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

" 1º) El Trabajador afiliado al Régimen General de la Seguridad Social con el nº NUM000, inició prestación de servicios para la empresa ADECCO T.T., S.A. EMPRESA DE TRABAJO TEMPORAL, el 7-10-2011, con la categoría de Chófer de camión, sufriendo un accidente de trabajo el 4-11-2011, mientras prestaba servicios para la empresa usuaria Armangue i Ferralles, S.L., iniciando situación de I.T. (Sentencia firme del Juzgado de lo Social nº 3 de esta Ciudad al folio 91 y siguientes de autos, y expediente administrativo, EA, del INSS).

  1. ) La EMPRESA DE TRABAJO TEMPORAL, tenía concertadas las contingencias profesionales con la MUTUA FREMAP, estando al corriente en el abono de las cotizaciones. (Hecho no controvertido).

  2. ) La base reguladora de la prestación de I.T. se estableció en 43,55 euros. Interpuesta, reclamación previa por el actor impugnando la base reguladora fijada, se desestimó por la Mutua demandada en fecha 13-12-2011.

    El Trabajador interpuso demanda contra dicha resolución dictándose sentencia firme por el Juzgado de lo Social 3 de esta Ciudad de fecha 10/07/2012 declarándose una base reguladora diaria de 69,55€. Dicha sentencia fue confirmada por sentencia del TSJ de Cataluña de 29/07/2013 . (Sentencias a los folios 86 a 95 de autos).

  3. ) La base de cotización del demandante durante los 25 días en los que prestó servicios en octubre de 2011, era de 1.738,93 euros. (Sentencia del Juzgado de lo Social 3 referenciada, y nóminas aportadas por el Trabajador y la Mutua).

  4. ) El Convenio colectivo aplicable en la empresa demandada es el V Convenio Estatal de Trabajo temporal. (No controvertido).

  5. ) El INSS reconoció inicialmente al Trabajador una IPT con una base reguladora de 1.233,33€ mediante resolución de 17/05/2013, estimado la reclamación previa interpuesta contra dicha resolución y reconociéndole una base reguladora de 2.115,48€. (EA, folios 97 y 98 de autos)."

TERCER

Contra aquesta sentència la part actora, MUTUA FREMAP, va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària la qual el va impugnar, Iván Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència d'instància, que desestimà la demanda presentada per la part actora, en la que impugna la Base Reguladora reconeguda per l'INSS al codemandat Sr. Iván de la prestació d'Incapacitat Permanent Total, s'interposa per aquesta Recurs de Suplicació, que es fonamenta en dos motius, el primer dedicat a demanar la revisió dels fets provats i el segon a denunciar la infracció de normes jurídiques o de la jurisprudència.

SEGON

Com a primer motiu del recurs, amb emparament processal correcte en l'apartat b) de l' article 193 de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Social, sol.licita la part recurrent la modificació dels fets provats primer, quart i cinquè.

Abans d'entrar al seu examen cal recordar la doctrina de la Sala sobre les exigències de les revisions fàctiques en suplicació, que es poden resumir en els requisits següents: 1) L'equivocació del jutjat s'ha de deduir de forma directa d'un element de prova documental o pericial. 2) S'ha d'assenyalar per la part recurrent el punt específic del contingut de cada document que posa de relleu l'error al.legat, raonant sobre la correció del motiu, mitjançant una anàlisi que demostri la correspondència entre la declaració continguda en el document i la rectificació que es proposa, 3) l'error ha de ser evident i s'ha de desprendre de forma clara, directa i inequívoca del document, sense que calgui fer deduccions, conjuctures o suposicions i 4) l'error ha de ser transcendent per a modificar el sentit de la decisió de la resolució recorreguda, sense que es pugui utilitzar per a introduir qualificacions jurídiques predeterminants de la d'aquella.

Pel que fa al fet provat primer, es demana s'hi afegeixi la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR