AAP Tarragona 269/2015, 24 de Noviembre de 2015

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:AP
Número de Recurso111/2015
ProcedimientoRECURSO DE APELACIÓN
Número de Resolución269/2015
Fecha de Resolución24 de Noviembre de 2015
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO APEL·LACIÓ 111/2015

EXECUCIÓ TITOLS NO JUDICIALS Nº 577/13

JUTJAT DE PRIMERA INSTÀNCIA NÚM. 5 - TORTOSA

INTERLOCUTORIA

MAGISTRATS IL·LMS SRS.

GUILLERMO ARIAS BOO (President)

JOAN PERARNAU MOYA

MANUEL GALÁN SÁNCHEZ (Ponent)

Tarragona, 24 de novembre de 2.015.

Vist en aquesta Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Tarragona el recurs d'apel·lació interposat per FERRALLATS DE L'EBRE, S.L., D. Pablo Jesús i D. Alvaro representats per la Procuradora dels Tribunals Sra. Martínez Bastida i defensats pel Lletrat Sr. Cases Blanch, contra la Interlocutòria de 22 d'octubre de 2.014 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 5 de Tortosa, procediment d'execució de títol no judicial nº 577/2013, en que han estat parts, com a part executant BANCO SANTANDER, S.A., i com a part executada els apel·lants.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 22-10-2.014 es va dictar pel Jutjat d'instància Interlocutòria essent el contingut de la seva part dispositiva el següent:

"Que desestimando la oposición formulada por FERRALLATS DE L'EBRE, Alvaro y Pablo Jesús frente a la ejecución despachada contra los mismos a instancia de la entidad BANCO SANTANDER SA, procede declarar que la misma siga adelante en los mismos términos en que se despachó, con condena en costas a la parte ejecutada."

SEGON

Contra l'esmentada resolució es va interposar recurs d'apel·lació per la representació processal de FERRALLATS DE L'EBRE, S.L., D. Pablo Jesús i D. Alvaro d'acord amb les al·legacions contingudes al seu escrit.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Pronunciaments impugnats.

Interposen FERRALLATS DE L'EBRE, S.L., D. Pablo Jesús i D. Alvaro recurs d'apel·lació impugnant els pronunciaments de la resolució recorreguda pels quals es desestima la seva oposició a l'execució fonamentada en el pagament ( article 557.1.1ª de la LEC -foli 166 revers-), al·legant error en la valoració de la prova, amb infracció de l' article 217 de la LEC ; igualment impugna la condemna en costes.

SEGON

Criteri d'aquesta Sala respecte de les causes d'oposició en l'execució.

S'ha de partir, amb caràcter general, de que la L.E.C. preveu als seus articles 559 i 556 - 557 la possibilitat d'oposar-se a l'execució al·legant causes d'índole estrictament processals i causes de fons, així com que, primer, l'executant ha d'impugnar l'oposició fonamentada en motius processals i l'òrgan judicial resoldre la mateixa, i únicament quan aquesta és desestimada, és quan l'executant pot impugnar l'oposició fonamentada en motius de fons, i resoldre's a llavors dita oposició (ex. articles 559 i 560 de la L.E.C .).

Aquest Tribunal s'ha manifestat de forma reiterada al sentit de que "respecto a los motivos legales de oposición a la ejecución, que de conformidad con lo dispuesto en el artículo 556 (Oposición a la ejecución de resoluciones procesales o arbitrales o de los acuerdos de mediación); en el artículo 557 (Oposición a la ejecución fundada en títulos no judiciales ni arbitrales); en el artículo 558 (Oposición por pluspetición, inclinándonos por la tesis conforme a la cual la posibilidad de oponer esta excepción queda limitada a los supuestos de ejecución de títulos no judiciales ni arbitrales, con la sola excepción de los autos de cuantía máxima dictados conforme a la legislación sobre seguro de vehículos de motor, v. AP Tarragona, sección 3ª, Auto de 10-12-2002 ), y en el artículo 559 (Sustanciación y resolución de la oposición por defectos procesales), el ejecutado únicamente podrá oponerse alegando alguna de las causas legalmente establecidas según el título concreto que se ejecute.

Respecto a la cuestión de si el elenco de causas de oposición legalmente previsto constituyen o no numerus clausus, nos hemos pronunciado en diversas ocasiones (v. por ejemplo Auto de 17 de enero de 2.007, Rollo 165/06), por la tesis de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR