SAP Girona 269/2015, 16 de Octubre de 2015

PonenteJOSE ISIDRO REY HUIDOBRO
ECLIES:APGI:2015:1036
Número de Recurso465/2015
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución269/2015
Fecha de Resolución16 de Octubre de 2015
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 2ª

AUDIENCIA PROVINCIAL DE GIRONA

SECCION SEGUNDA

Rollo de apelación civil: nº 465/2015

Proviene: JUZGADO PRIMERA INSTANCIA 5 BLANES

Procedimiento: nº 233/2014

Clase: Modificación Medidas Supuesto Contencioso

SENTENCIA 269/2015.

Ilmos. Sres:

PRESIDENTE

D. JOSE ISIDRO REY HUIDOBRO

MAGISTRADOS

D. JOAQUIM FERNANDEZ FONT

Dª. Mª ISABEL SOLER NAVARRO

Girona, a dieciséis de octubre de dos mil quince.

En esta segunda instancia ha comparecido como parte apelante Dña. Teresa, representada por el Procurador D. CARLOS CAIRETA RUIZ y defendida por la Letrada Dña. MONTSERRAT MAGIN FERRER.

Ha sido parte apelada D. Jacobo, representado por la Procuradora Dña. IRENE CANTÓ BATALLÉ y defendido por el Letrado D. JORDI ROS RABERT. Ha intervenido el Ministerio Fiscal.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

El presente proceso se inició mediante la demanda presentada en nombre de D. Jacobo contra Dña. Teresa .

SEGUNDO

La sentencia que puso fin a la primera instancia dice en su parte dispositiva: "Se acuerda la modificación de las medidas acordadas por sentencia número 24/2009, de 25 de septiembre del año 2009, en los siguientes términos:

Que el pacte quart del conveni regulador de data 27 de gener de 2009, aprovat per la Sentència de 25 de setembre de 2009, relatiu al règim de visites del fill queda redactat de la següent manera:

El pare estarà amb el fill els dimecres no festius i dins el calendari escolar, de manera que el pare recollirà el fill a la sortida de l'escola i el portarà a l'activitat extraescolar que correspongui aquell dia.

Si el pare vol estar amb el fill el dimecres en qüestió fins a les 20 hores haurà de comunicar-ho a la mare almenys amb 24 hores d'antel·lació. El pare també estarà amb el seu fill cada diumenge de les 10 hores a les 20 hores, de forma que el pare recollirà i retornarà el menor al domicili matern. Els diumenges que el menor realitzi activitats extraescolars el pare haurà de respectar-ho i haurà d'acompanyar el menor a l'activitat en qüestió.

Ambdós progenitors es podran comunicar amb el fill durant el temps que no el tinguin en la seva companyia, telefònicament, sempre respectant els horaris d'activitats i de descans del fill. El progenitor a qui li correspongui estar amb el fill haurà de facilitar la comunicació del menor amb l'altre progenitor.

Es manté la resta de pronunciament fixat en el pacte QUART del conveni regulador aprovat per la Sentència de 25 de setembre de 2009, respecte les relacions entre germans, que diu: "Atés que el Sr. Jacobo té dos fills d'una anterior relació, i que per tant aquests son germans d'en Alberto, els compareixents acorden dintre les seves possibilitats realitzar els actes necessaris per a mantenir i potenciar la relació entre els germans."

Que el pacte cinquè del conveni regulador de 27 de gener de 2009 relatiu a les vacances escolars del menor queda redactat de la següent manera:

Pel que fa a les vacances escolars de Nadal: La mare estarà amb el fill cada any del primer dia de les vacances escolars fins el dia 1 de gener a les 19 hores. El pare estarà amb el fill cada any del dia 1 de gener a les 19 hores fins el 6 de gener a les 19 hores, de manera que recollirà i retornarà el menor al domicili matern.

Quant a la Setmana Santa: El pare estarà amb el fill cada any de dilluns Sant a les 10 hores, en què recollirà el menor al domicili matern, fins el dijous Sant a les 19 hores, en què retornarà el fill al domicili matern. La mare estarà amb el fill cada any de dijous Sant a les 19 hores fins a la finalització del període de vacances.

Pel que fa a les vacances d'estiu: el menor estarà amb la mare cada any del dia 1 de juliol al dia 16 de juliol a les 10 hores i del dia 31 de juliol a les 19 hores fins el dia 16 d'agost a les 10 hores. El menor estarà amb el pare cada any del dia 16 de juliol a les 10 hores fins el dia 31 de juliol a les 19 hores i del dia 16 d'agost a les 10 hores fins el 31 d'agost a les 19 hores. Les entregues i recollides seran efectuades pel pare al domicili matern.

Ambdós progenitors es podran comunicar amb el fill durant el temps que no el tinguin en la seva companyia, telefònicament, sempre respectant els horaris d'activitats i de descans del fill. El progenitor a qui li correspongui estar amb el fill haurà de facilitar la comunicació del menor amb l'altre progenitor.

El pacte sisè del conveni regulador de 27 de gener de 2009 relatiu als aliments del fill queda redactat de la següent manera: com a contribució alimenticia al fill el pare pagarà a la mare la quantitat de 150 euros mensuals del dia 1 al 5 de cada mes, per mesos anticipats, en el número de compta corrent que la senyora Teresa designi.

Aquesta quantitat serà actualitzada anualment d'acord amb les variacions de l'IPC de l'Institut Nacional d'estadística o de l'organisme que el substitueixi.

Los gastos extraordinarios serán satisfechos, previo acuerdo de los padres, por mitad, tales como actividades extraescolares y gastos médicos no cubiertos por la Seguridad Social".

TERCERO

En aplicación de las normas de reparto vigentes en esta Audiencia Provincial, aprobadas por la Sala de Gobierno del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, ha correspondido el conocimiento del presente recurso a la Sección Segunda de aquélla.

CUARTO

En su tramitación se han observado las normas procesales aplicables a esta clase de recurso, habiendo efectuado las partes las alegaciones que pueden verse en los respectivos escritos presentados en esta segunda instancia, a los que se responde en los siguientes fundamentos jurídicos. Se señaló para la deliberación y votación del recurso el día 14/10/15.

QUINTO

Conforme a lo establecido en las indicadas normas de reparto, se designó ponente de este recurso al Ilmo. Sr. JOSE ISIDRO REY HUIDOBRO quien expresa en esta sentencia el criterio unánime de la Sala.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia de primera instancia viene a aprobar el acuerdo de las partes, expresado en el acto del juicio, en cuanto a aquellos aspectos en que fueron concordes las voluntades de los litigantes, en tanto no se consideran perjudiciales para el hijo menor. Pero a pesar de que la Sra. Letrada de la parte demandada manifestó en el acto del juicio que se mantenía la discrepancia respecto a una parte del pacto "SISÉ.- Dels aliments a la fill.", del Convenio...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 79/2016, 10 de Octubre de 2016
    • España
    • 10 Octubre 2016
    ...la Sentencia de fecha 16 de octubre de 2015 dictada por la Sección 2ª de la Audiencia Provincial de Girona en el rollo de apelación núm. 465/15 , la cual se confirma íntegramente. Sin hacer expresa imposición de las costas causadas y con pérdida de los depósitos Notifíquese la presente a la......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR