SAP Tarragona 213/2015, 14 de Julio de 2015

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2015:1116
Número de Recurso592/2014
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución213/2015
Fecha de Resolución14 de Julio de 2015
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO DE APEL·LACIÓ Nº 592/2014

JUDICI VERBAL Nº 55/2013

JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA NÚM. 3 - VALLS

SENTÈNCIA

MAGISTRATS IL·LMS. SRS.

GUILLERMO ARIAS BOO (President)

JOAN PERARNAU MOYA

MANUEL GALAN SANCHEZ (Ponent)

Tarragona, a 14 de juliol de 2.015.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL·LACIÓ interposat per

D. Camilo representat en aquesta alçada per la Procuradora dels Tribunals Sra. Gavaldà Sampere i defensat pel Lletrat Sr. Gascón Chulilla, contra la sentència de 24 de febrer de 2.014 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 3 de Valls, judici verbal núm. 55/2011, al qual figura com a part demandant l'apel·lant, i com a part demandada l'ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA DE PICAMOIXONS representada per la Lletrada de la Diputació de Tarragona.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

DESESTIMAR íntegramente la demanda presentada por D. Camilo contra ENTIDAD MUNICIPAL DESCENTRALITZADA DE PICAMOIXONS y condenar a la actora en las costas del presente procedimiento.

En data 08-maig-2014 es va dictar Interlocutòria amb la següent part dispositiva:

"DISPONGO.- No ha lugar a la rectificación sol·licitada por el Excmo. Ayuntamiento de Picamoixons."

SEGON

Contra l'esmentada resolució es va interposar recurs d'apel·lació per la representació processal de D. Camilo d'acord a les al·legacions contingudes al seu escrit.

TERCER

Donat trasllat del recurs a l'adversa, per la seva representació processal es va presentar escrit d'oposició al mateix.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Pronunciaments impugnats. Interposa la representació processal de D. Camilo el present recurs d'apel·lació impugnant la totalitat dels pronunciaments de la sentència d'instància pels quals es desestima íntegrament la demanda interposada pel mateix i mitjançant la que formulava demanda de judici verbal en exercici d'acció reivindicatòria (foli 2 de les actuacions), fixant la quantia del procés "atendiendo a los artículos 250 y 251 de la LEC ... 600 euros" (foli

5), i així es va reflectir al Decret de data 24-abril- 2013 d'admissió de la demanda (folis 71 a 73).

SEGON

Admissió del recurs d'apel·lació.

La part apel·lada qüestiona al seu escrit d'oposició al recurs que la resolució dictada a la primera instància sigui apel·lable.

Té raó l'ENTITAT MUNICIPAL: la part demandant va formular demanda de juicio verbal en ejercicio de la acción reivindicatoria, atribuint al procés la quantia de 600 euros, i declarant al Fonament de Dret V "En cuanto a la procedencia del juicio verbal, artículo 250.2 y 251.2 ª y 3ª de la L.E.C ." (foli 7), i així va quedar fixada aquesta quantia pel Decret d'admissió.

Resulta inqüestionable que el procediment es va seguir pels tràmits del judici verbal en atenció a la quantia ( article 250.2 de la LEC ), i no per la matèria ja que l'acció reivindicatòria no està recollida en cap dels supòsits previstos a l' article 250.1 de la LEC . Això s'ha de posar en relació amb l' article 455 de la LEC que disposa: "1. Las sentencias dictadas en toda clase de juicio, los autos definitivos y aquéllos otros que la ley expresamente señale, serán apelables, con excepción de las sentencias dictadas en los juicios verbales por razón de la cuantía cuando ésta no supere los 3.000 euros" .

Per tant, la conclusió necessària és que no hi cap el recurs d'apel·lació i que ja el Jutjat d'instància no tenia que haver admès el present recurs, per la qual cosa no és possible ara...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR