SAP Girona 84/2015, 14 de Abril de 2015

PonenteJAIME MASFARRE COLL
ECLIES:APGI:2015:529
Número de Recurso37/2015
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución84/2015
Fecha de Resolución14 de Abril de 2015
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE GIRONA

SECCIÓ SEGONA

Rotlle d'apel.lació civil: nº 37/2015

JUTJAT PRIMERA INSTÀNCIA 5 FIGUERES

Actuacions núm. 382/2012

Classe: Proc.Ordinari (Arrendaments - 249.1.6)

SENTÈNCIA 84/2015.

Il·lms. Srs.:

PRESIDENT

Sr. JOAQUIM MIQUEL FERNÁNDEZ FONT

MAGISTRATS

Sra. Mª ISABEL SOLER NAVARRO

Sr. JAUME MASFARRÉ COLL

Girona, catorze d'abril de dos mil quinze.

VIST, davant aquesta Sala el Rotlle d'apel.lació núm. 37/2015, en el que ha sigut part apel.lant Olga, representada pel Procurador LLUIS MARIA ILLA ROMANS i pel Lletrat RAMÓN CONTIJOCH PRATDESABA.

Han estat parts apel.lades Ascension, Camilo I Germán, representats per les Procuradores MARIA ANGELES MARTIN FERNANDEZ I MARIA ELENA BATALLÉ PEREZ i pels Lletrats CARMEN BORONAT JIMENEZ, JOAN CARLES TORREGROSA CARNE I TEODORA DIAZ SÁNCHEZ respectivament.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

El present procés es va iniciar mitjançant la demanda presentada en nom de Olga contra Ascension, Germán i Camilo .

SEGON

La sentència que posa fi a la primera instància diu en la seva part dispositiva: "SE DESESTIMA LA DEMANDA interpuesta por el procurador de los Tribunales D. LLUIS ILLA actuando en nombre y representación de Dª Olga ".

TERCER

En aplicació de les normes de repartiment vigents en aquesta Audiència Provincial, aprovats per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha pertocat el coneixement del present recurs a la Secció Segona.

QUART

En la tramitació s'han observat les normes processals aplicables a aquest classe de recurs, havent efectuat les parts les al.legacions que poden veure's en els respectius escrits presentats en aquesta segona instància. Es va assenyalar per la deliberació i votació del recurs el dia 15/4/15. CINQUÈ. Conforme el que disposen les indicades normes de repartiment, es va designar ponent d'aquest recurs a l'Il.lm. Sr. JAUME MASFARRÉ COLL.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part recurrent discrepa de la decisió d'instància ja que considera que el contracte d'arrendament que lliga a les parts és de temporada i, per tant, no sotmès a pròrroga forçosa i, per altra banda, l'acord que inclou de subjectar-lo a la pròrroga de l' article 57 LAU de 1964 vulneraria l'obligació establerta a l' article 1543 CC de sotmetre'l a un temps determinat.

Considerem que la segona de les qüestions plantejades ja permet resoldre el cas en el sentit que ho fa la Jutgessa d'instància. Una lectura de la clàusula segona del contracte (al foli 109) posa de manifest com qui va ser antiga propietària i arrendadora de l'habitatge (la Sra. Adelaida, germana i tia de la demandant i dels demandats, respectivament) va voler que els arrendataris, ara demandats, es mantinguessin a l'habitatge durant el termini que concedeix l' article 57 esmentat. Això és un pacte al qual arriben les parts per raó de la seva autonomia de la voluntat ( article 1255 CC ). I és un pacte, per altra banda, que és coherent amb el que havia succeït fins...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 19 de Julio de 2017
    • España
    • Tribunal Supremo, sala primera, (Civil)
    • July 19, 2017
    ...contra la sentencia dictada con fecha 14 de abril de 2015 por la Audiencia Provincial de Gerona (Sección 2.ª), en el rollo de apelación n.º 37/2015 , dimanante de los autos de juicio ordinario n.º 382/2012 del Juzgado de Primera Instancia n.º 5 de Mediante diligencia de ordenación se tuvier......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR