SAP Barcelona 343/2015, 7 de Marzo de 2015

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2015:3551
Número de Recurso259/2014
ProcedimientoAPELACIóN FALTAS
Número de Resolución343/2015
Fecha de Resolución 7 de Marzo de 2015
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Sala Penal (Secció 10ª)

Recurs d'apel lació nº 259/14-C

Judici de Faltes nº 1703/14

Jutjat d' Instrucció nº 23 de Barcelona

S E N T È N C I A Nº

Barcelona, set de març de dos mil quinze

VIST en grau d'apel lació per l'Ilm. Sr. Santiago VIDAL MARSAL, magistrat de la Secció 10ª d'aquesta Audiència provincial, el present rotlle derivat de Judici de Faltes nº 1703/14 procedent del Jutjat d'Instrucció nº 23 d'aquesta capital, en tràmit davant aquest tribunal de segona instància en virtut del recurs interposat per la defensa de Balbino, contra la sentència condemnatòria dictada el dia 7 de novembre de 2014, per lesions lleus en agressió.

ANTECEDENTS PROCESSALS

PRIMER

La part dispositiva de la sentència apel lada té el contingut literal següent: FALLO " que debo condenar y condeno a Cirilo y Fermín como autores responsables de una falta de lesiones recíprocas, sin concurrir circunstancias atenuantes, y les impongo a cada una la pena de 30 DÍAS de MULTA con cuota diaria de 6 euros, con responsabilidad personal subsidiaria de un día de privación de libertad por cada dos cuotas no satisfechas. Asimismo condeno a Fermín como autor de una falta de daños a la pena de 15 DÍAS de multa con idéntica cuota. En concepto de responsabilidades civiles, el primero deberá indemnizar a Noelia en la suma de 300 euros por las lesiones causadas, y el segundo indemnizará al Sr. Cirilo en la suma de

1.077 euros por las lesiones así como 140 euros por los daños. Ambos deberán abonar por partes iguales las costas del presente juicio."

SEGON

Contra l'esmentada resolució va interposar recurs -dins de termini legal- el denunciat Sr. Balbino . Admès a tràmit per provisió de 25.11.14, prèvia impugnació del Ministeri Fiscal es van remetre les actuacions a aquest tribunal el següent dia 18 de desembre. Per diligència d'ordenació de 5 de febrer 2015 es va designar magistrat ponent a l'il lm Sr. Santiago VIDAL MARSAL, d'acord amb el torn de repartiment prefixat, i ha quedat el recurs vist per a sentència sense celebració de vista pública, atès que no l'ha sol licitat la part recurrent ni la considera necessària el tribunal.

TERCER

En la tramitació del present recurs s'han observat les prescripcions exigides en la vigent llei d'enjudiciament criminal.

FETS PROVATS

S'ACCEPTA el relat fàctic descrit en la sentència apel lada, que es dóna per reproduït a fi d'evitar repeticions innecessàries.

FONAMENTS DE DRET I.- El recurs es formalitza a l'empara del que permet l' art. 976 de la Lecrim reformada per la llei 38/02 de 24 d'octubre, contra la sentència que condemna a títol d'autors d'una falta de lesions lleus intencionades a ambdues parts implicades en l'incident, i d'acord amb l' art. 790 Lecrim, planteja dos motius complementaris:

  1. Error en la valoració de la prova i subseqüent infracció de llei per aplicació indeguda de l' art. 617.1 CP ;

  2. Eximent de legítima defensa d'acord amb l' art. 20.4t del Codi Penal .

L'hipotètic error en l'apreciació de les proves se centra en qüestionar l'encert de la jutge penal a l'hora de valorar les declaracions dels implicats i de la testimoni presencial, doncs considera que ha quedat acreditat que va ser l'altre persona qui va començar la disputa verbal i posterior escomesa física. Afirma es va limitar a dur a terme una conducta reactiva de defensa, amb l'única intenció d'evitar continués l'agressió a la seva mare.

Vist aquest plantejament, la Sala ha de recordar que la nova valoració d'una prova de caire personal en aquesta segona instància és completament inviable per a modificar el veredicte emès per la jutge "a quo", d'acord amb el que recull la reiterada jurisprudència del nostre Tribunal Constitucional, entre moltes d'altres les STC 48/84 de 4 d'abril, 114/88 de 10 de juny i 2/10 d'11 de gener, doncs es tracta d'una prova sotmesa al principi d'immediació, la credibilitat de la qual només...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR