SAP Tarragona 53/2009, 16 de Febrero de 2009

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2009:189
Número de Recurso148/2008
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución53/2009
Fecha de Resolución16 de Febrero de 2009
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 3ª

Apel·lació 148/08

Ordinari 386/02 del Jutjat de 1ª Instància 1 de Reus

S E N T È N C I A

PRESIDENT

Il·lma. Sra. Mª ANGELES GARCIA MEDINA

MAGISTRATS

Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA

Il·lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 16 de febrer de 2009

Vist en aquesta Secció 3ª de la Audiència Provincial recurs d'apel·lació interposat per Romeo, representat

pel procurador Sr. Aguilera Aguilera i defensat per l'Advocat Sr. Pellicer Ferrando, contra Sentència del Jutjat de 1ª Instància 1 de Reus de data 30-6-2004, en procediment Ordinari 386/02, en el que figura com a demandant Entitat Urbanística de Conservació

de Planes del Rei (Pratdip), i com a demandats el recurrent i altres.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 23-1-2008 es va presentar per Romeo recurs d'apel·lació contra la Sentència d'instància que disposa: "Debo estimar y estimo la demanda formulada por el procurador Sr. Cairo en nombre y representación de Entitat Urbanistica de Conservación de Planes del Rei (Pratdip) contra Dº Franco, Luis Francisco, Dª Inés, Dª Elisa, Dº Romeo y Dª Blanca, Dº Mariano y Estíbaliz y Dº Diego (en Rebeldía procesal) y contra Dº Jose Ángel y Dª Eugenia, Felix y Jesús Ángel (allanados) condenando a los siguientes codemandados a abonar a la actora las cantidades que se reseñan Dº Franco la cantidad de 1.005,40 euros; Luis Francisco y Dª Inés la cantidad de 3.891,18 euros; Dª Elisa y Franco la cantidad de 698,51 euros; Dº Romeo y Dª Blanca la cantidad de 748,48 euros; Dº Mariano y Estíbaliz la cantidad de 129106 euros y Dº Diego la cantidad de 204,94 euros y a Dº Jose Ángel y Dª Eugenia, Felix y Jesús Ángel a abonar a la actora lacantidad que adeudan en concepto de carga ordinarias y extraordinaria contenidas en la certificación que se acompaña como documento nº 33 con expresa imposición a todos los condenados de los intereses estatutarios de demora al tipo dle 20%. Con expresa imposición de las costas procesales a los demandados.".

SEGON

Entitat Urbanística de Conservació de Planes del Rei (Pratdip) en data 4-3-2008 es va oposar al recurs. TERCER.- En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

VIST i sent el Ponent el Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA,

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Si bé la interposició del recurs la fa Romeo i Blanca, solament va preparar el recurs Romeo (pàg. 387), per la qual cosa solament ell podia interposar-lo i solament ell pot ser considerat apel·lant.

SEGON

Es va interposar demanda per Entitat Urbanística de Conservació de Planes del Rei (Pratdip) en reclamació de quantitats derivades de quotes comunitàries de l'exercici 2001-2002.

La sentència impugnada estima la demanda.

S'interposa recurs al·legant falta de jurisdicció, al considerar que l'actora té caràcter administratiu, per la qual cosa els seus acords poden ser impugnats en via administrativa i contenciosa, i no pot reclamar en via civil el que deguin els seus membres, sol·licitant la nul·litat d'actuacions per falta de jurisdicció.

TERCER

Ja s'ha pronunciat reiteradament aquesta Audiència sobre el tema, tant a la SAP Tarragona, Secc. 1a, de 28-4-2005, com a la SAP Tarragona, Secc. 3a, de 19-6-2000, que consideren clarament competent a la jurisdicció civil per a conèixer de les reclamacions de les quotes comunitàries, si l'entitat opta per a reclamar-les en via civil.

Així, la SAP Tarragona, Secc. 1a, de 28-4-2005 diu que, "Establecida la naturaleza jurídica de las citadas entidades, cuya regulación viene establecida en el Reglamento de Gestión Urbanística (art. 24 a 30 y 67 a 79 ), como de derecho público administrativo, es elemento primordial a efectos de competencia, la naturaleza de la pretensión deducida, pues como indica la resolución antes citada, la atribución competencial a uno u otro...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR