SAP Girona 699/2014, 15 de Diciembre de 2014

PonenteILDEFONSO CAROL GRAU
ECLIES:APGI:2014:1250
Número de Recurso205/2014
ProcedimientoAPELACIóN FALTAS
Número de Resolución699/2014
Fecha de Resolución15 de Diciembre de 2014
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 3ª

AUDIENCIA PROVINCIAL

SECCIÓ TERCERA (PENAL)

GIRONA

ROTLLE D'APEL LACIÓ Nº 205/2014

JUDICI DE FALTES Nº 655/2014

JUTJAT D'INSTRUCCIÓ Nº 1 DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

SENTÈNCIA Nº 699/2014

Il lm. Sr.

MAGISTRAT:

ILDEFONS CAROL I GRAU

Girona, quinze de desembre de 2014.

VIST en aquesta Sala el present recurs d'apel lació interposat contra la sentència dictada el dia 17/10/2014 per la Sra. Jutgessa del Jutjat d'Instrucció nº 1 de Sant Feliu de Guíxols, en el Judici de Faltes nº 655/2014 seguit per sengles faltes de lesions; essent part recurrent el senyor Jose Enrique, defensat pel lletrat Sr. Ramon Ferrer Bayod, i impugnant l'apel lació tant el Ministeri Fiscal com els Srs. Alonso i Camila

, representats per la procuradora Sra. Claudia Dantart Minué i assistits del lletrat Sr. Javier Leiva Méndez

ANTECEDENTS FÀCTICS

PRIMER

En la indicada sentencia va dictar-se la Decisió que, copiada de manera literal, és com segueix:

"Que debo absolver y absuelvo a Camila de la falta de injurias de la que venía siendo acusada.

Que debo condenar y condeno a Alonso como autor de una falta de lesiones en la persona de Jose Enrique del artículo 617.1 del Código Penal a una pena de multa de 40 días de multa con una cuota diaria de 15 euros, debiendo indemnizar a Jose Enrique en la cantidad de 150 euros en concepto de responsabilidad civil.

Que debo condenar y condeno a Jose Enrique como autor de una falta de lesiones en la persona de Camila y como autor de una falta de lesiones en la persona de Alonso, ambas del artículo 617.1 del Código Penal, a una pena, por cada una de las altas, de 40 días de multa con una cuota diaria de 6 euros, debiendo indemnizar a Camila en la cantidad de 400 euros en concepto de responsabilidad civil y a Alonso en la cantidad de 870 euros en concepto de responsabilidad civil.

Que debo absolver y absuelvo a Jose Enrique como autor de una falta de daños por la que venía siendo acusado.

Se imponen 2/5 de las costas causadas a Jose Enrique, 1/5 a Alonso, declarándose el resto de oficio."

SEGON

El recurs va interposar-se mitjançant escrit del dia 28/10/2014, i contra la sentència de data 17/10/2014, basant-se en els fonaments que d'ell es dedueixen. Notificat a les altres partes, el Ministeri Fiscal va oposar-s'hi mitjançant escrit raonat de 5/11/2014, i els senyors Alonso i Camila van fer el mateix per escrit del dia 19/11/2014; remetent-se les actuacions tot seguit a aquesta Audiència, on van tenir entrada el dia 1/12/2014.

TERCER

S'accepten els fets provats de la sentència apel lada.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

L'apel lant fonamenta el seu recurs en un motiu principal, al que dedica els apartats Primer, Segon i Quart del seu escrit: un suposat error en la valoració de la prova que, segons ell considera, vulneraria el principi de presumpció d'innocència; conclusió a la que arriba per entendre incorrecte tant que la jutgessa a quo no hagi donat credibilitat a la seva versió -que ell va ser objecte d'una agressió, de la que només es va defendre- com que hagi considerat que concorre prova suficient de que va colpejar als senyors Alonso i Camila . Un argument del que es deriva el que també exposa al punt Tercer del seu escrit, mitjançant el qual impugna la declaració de responsabilitat civil vinculada a aquella autoria; denunciant, finalment i de manera subsidiària, una suposada inaplicació incorrecta del que disposa l' article 74 CP, en haver condemnat per dues faltes de lesions i no una de continuada.

Tant el Ministeri Públic com els senyors Alonso i Camila impugnen el recurs per considerar que, en aquesta instància, no resulta procedent fer una nova valoració de la prova practicada en el judici oral.

SEGON

Es jurisprudència constant d'aquesta Secció la de que, encara que el recurs de apel lació té caràcter ordinari, i pot dur-se a terme al seu si una nova valoració de la prova practicada en la instància, la transcendental importància que en la ponderació de les proves personals te la percepció directa pel Jutge de les diferents declaracions de les parts i dels testimonis, així com la inexistència en el Dret Penal espanyol de proves taxades o de regles que determinin el valor cert que hagi de donar-se a cada prova, fan que la revisió, tractant-se precisament d'aquesta mena de proves de caràcter subjectiu, estigui limitada a examinar -pel que fa al seu origen- la seva validesa i la regularitat processal; i a verificar únicament, respecte de la seva valoració, si las conclusions que el Jutge ha obtingut resulten congruents amb els resultats probatoris, i si s'ajusten als criteris generals de raonament lògic, en concordança amb les regles d'experiència comunament admeses. En conseqüència, en aquesta nova instància i sense haver presenciat personalment la prova, només cabria apartar-se de la valoració que d'ella va fer el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR