STSJ Cataluña 8537/2014, 29 de Diciembre de 2014

PonenteMIQUEL ANGEL FALGUERA BARO
ECLIES:TSJCAT:2014:12968
Número de Recurso4971/2014
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución8537/2014
Fecha de Resolución29 de Diciembre de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

EL

Recurs de Suplicació: 4971/2014

IL·LM. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

IL·LM. SR. FÉLIX V. AZÓN VILAS

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

Barcelona, 29 de desembre de 2014

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 8537/2014

En el recurs de suplicació interposat per María Angeles a la sentència del Jutjat Social 3 Barcelona de data 3 d'abril de 2014, dictada en el procediment núm. 262/2013, en el qual s'ha recorregut contra la part INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social), ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 26 de març de 2013, va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 3 d'abril de 2014, que contenia la decisió següent:

Que desestimo la demanda interposada per María Angeles, contra INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, absolc a la part demandada de totes les peticions de la demanda.

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

"PRIMER.- Doña. María Angeles, amb D.N.I. núm. NUM000, amb núm. afiliació a NUM001, data de naixement NUM002 .68, es troba d'alta en el Règim General com a conseqüència de la seva activitat com Dependenta botiga roba.

SEGON

Iniciat procés per Incapacitat Temporal el dia 23.11.11 va ser donada d'alta mèdica amb proposta d'IP en data 30.10.12. Tramitat el corresponent expedient administratiu, l'Institut Català d'Avaluació Mèdica va emetre el seu preceptiu informe en data 30.10.12 proposant la qualificació d'incapacitat permanent, senyalant com lesions les següents: "espondilolistesis grado II L4-L5 intervenida de artrodesis instrumentada y hermilaminectomia L4-L5". Aquesta proposta va ser acceptada pel director provincial del citat òrgan gestor, i en resolució de data 03.12.12 va declarar la situació d'Incapacitat Permanent Total per a la seva professió habitual, derivada de malaltia comuna i amb dret a una pensió del 55 % de la base reguladora de 379,87 euros mensuals, i efectes econòmics de 30.10.12. Efectuada reclamació prèvia va ser desestimada per resolució expressa de data 12.02.13.

TERCER

Les lesions que presenta la part demandant són les següents: Síndrome de Down, amb bronquiectàsies congènites sense repercussió funcional valorable; Malaltia de Perthes de maluc dret que condiciona una moderada afectació funcional a la marxa i bipedestació; Artrodesis lumbar per discopatia L4-L5, amb lumbàlgies residuals i espondilolistesi grau II. Les limitacions funcionals que presenta són: dificultats de desplaçament utilitzant transports públics convencionals o caminant."

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Postula la part demandant com a primer motiu de suplicació, per la via de la lletra c) de l'article 193 LRJS, la modificació del relat fàctic de la sentència. Als dits efectes se'ns demanen una sèrie d'addicions al fet provat tercer (respecte les patologies concorrents), amb cita d'una sèrie de documents que consten a les actuacions. I també es proposa l'addició d'un nou fet provat quart, amb cita de les afirmacions en judici del pèrit mèdic de part, per tal que es faci menció del lloc on treballa i les limitacions horàries que, com conseqüència de les patologies concorrents,

Escau tenir present que conforme constant doctrina jurisprudencial per a que prosperi aquesta causa de suplicació, en base al caràcter extraordinari d'aquest recurs, és necessària la concurrència dels següents elements: a) l'existència d'un error en el jutjador en la valoració de la prova, de forma clara i palesa, no basat en conjectures o raonaments; b) que aquest error es basi en documents o perícies que constin en les actuacions que ho posin en evidència; c) que el recurrent assenyali els paràgrafs a modificar, tot proposant una redacció alternativa que concreti la seva pretensió revisòria; d) que els resultats que es postulen, encara que es basin en els dits mitjans de prova, no quedin desvirtuats per altres proves practicades al llarg del judici, atès que en cas de contracció ha de prevaler el criteri del jutge d'instància, en tant que la llei li reserva la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 26 de Noviembre de 2015
    • España
    • 26 Noviembre 2015
    ...la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 29 de diciembre de 2014, en el recurso de suplicación número 4971/2014 , interpuesto por Dª Rita , frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 3 de los de Barcelona de fecha 13 de abril de 2014 , en......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR