SAP Lleida 448/2014, 23 de Octubre de 2014

PonenteALBERTO GUILAÑA FOIX
ECLIES:APL:2014:783
Número de Recurso593/2013
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución448/2014
Fecha de Resolución23 de Octubre de 2014
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE LLEIDA

Secció segona

El Canyaret, s/n

Rotlle núm. 593/2013

Procediment ordinari núm. 1218/2012

Jutjat Primera Instància 8 Lleida

SENTÈNCIA núm. 448/2014

PRESIDENT:

En ALBERT GUILANYA I FOIX

MAGISTRATS:

En ALBERT MONTELL GARCIA

Na MARIA CARMEN BERNAT ALVAREZ

Lleida, vint-i-tres d'octubre de dos mil catorze

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Lleida, integrada per les persones que s'esmenten al marge, hem vist, en grau d'apel·lació, les actuacions de procediment ordinari número 1218/2012, del Jutjat de Primera Instància núm. 8 de Lleida, en virtut del recurs interposat per Adolfo, representat per la procuradora MªANGELS PONS PORTA i assistit pel lletrat Josep Solé Farré contra sentència de data dotze de juliol de dos mil tretze dictada en el procediment esmentat, rotlle de sala núm. 593/2013. Balbino, representat per la procuradora ROSA SIMO ARBOS i assistit pel lletrat JOSE IGNACIO SAENZ DE BURUAGA MARCO impugna l'apel·lació. És ponent d'aquesta resolució el magistrat ALBERT GUILANYA I FOIX.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La transcripció literal de la part dispositiva de la sentència dictada en data dotze de juliol de dos mil tretze, és la següent: " FALLO. Estimo parcialmente la demanda interpuesta por Don Adolfo, contra Don Balbino, y condeno al demandado a realizar cuantas gestiones sean necesarias para proceder al reparto de las naves propiedad de la mercantil Mecanizados Calvet Garriga S.L. sitas en Lleida, Polígono Industrial Camí dels Frares Parcela 66 reseñadas en la Manifestación III del contrato celebrado entre las partes del presente procedimiento en los términos especificados en el paco II.c del citado contrato.

Declaro que conforme al contrato, las naves industriales cantonera y su contigua comprendidas en la finca 25413 del Registro de la Propiedad de Lleida deben adjudicarse al Sr. Adolfo y al Sr. Balbino las restantes previa cancelación del contrato de leasing por ambas partes, de acuerdo con lo especificado en contrato.

Sin expresa imposición de costas. [...]"

SEGON

Contra l'anterior sentència, Adolfo va/n interposar un recurs d'apel·lació, que el Jutjat va admetre, i un cop seguits els tràmits de rigor va trametre les actuacions a aquesta Audiència, Secció Segona.

TERCER

La Sala va decidir formar rotlle i va designar magistrat/ada ponent, al qual es van lliurar les actuacions perquè, després de deliberar, proposés a la Sala la resolució oportuna. Es va assenyalar el dia 23 d'octubre de 2014 per a la votació i decisió.

QUART

En la tramitació d'aquesta segona instància s'han observat les prescripcions legals essencials del procediment.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part actora recorre contra la sentència de primera instància i ho solament en l'aspecte relatiu a la indemnització que s'havia pactat de 100.000 # per al cas d'incompliment, entenen la part apel·lant que aquest incompliment s'ha produït per part de la demandada i que el jutge a quo ha interpretat erròniament tant el contingut del contracte com l'actitud de les parts enfront del compliment. Tanmateix apel·la també la sentència en l'extrem relatiu a les costes atès que no se'n fa especial declaració i la part apel·lant entén que havien d'haver-se imposat en la seva totalitat a la part demandada ja que s'ha produït una estimació substancial de la demanda.

La part demandada s'oposa al recurs i demana la íntegra confirmació de la sentència de primera instància i ho sustenta, en síntesis, en el fet de que no existeix cap incompliment per part de la demandada ja que no és a ella a qui correspon fixar dia i hora sinó a la propietària de les naus que és el Banc de Sabadell. Que en realitat qui ha incomplert és la part actora i que les costes no han de modificar-se atès que no existeix una estimació substancial a l'haver-se desestimat la pètita relativa a la indemnització que no és gens menys que 100.000 #.

SEGON

S'al·lega com a primer motiu un error d'interpretació del contracte atès que entén la part apel·lant que és pla que hi ha hagut un incompliment del demandat que no ha citat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR