STSJ Cataluña 6020/2014, 18 de Septiembre de 2014

PonenteDANIEL BARTOMEUS PLANA
ECLIES:TSJCAT:2014:9091
Número de Recurso3653/2014
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución6020/2014
Fecha de Resolución18 de Septiembre de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2013 - 8035367

EPC

Recurs de Suplicació: 3653/2014

IL·LM. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA

IL·LM. SR. FÉLIX V. AZÓN VILAS

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

Barcelona, 18 de setembre de 2014

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 6020/2014

En el recurs de suplicació interposat per Acerinox Europa, S.A.U. a la sentència del Jutjat Social 13 Barcelona de data 7 de març de 2014 dictada en el procediment Demandes núm. 769/2013 en el qual s'ha recorregut contra la part Antonio, ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. DANIEL BARTOMEUS PLANA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 16-7-13 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Acomiadament disciplinari, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 7 de març de 2014, que contenia la decisió següent:

"Estimo la demanda promovida por el trabajador Antonio, declaro el despido improcedente, y condeno al empresario Acerinox Europa, SAU, según su elección, a readmitirlo en las mismas condiciones que regían antes de producirse el despido, o indemnizarlo con la cantidad de 110.499,85 euros; en el caso de que opte por la readmisión, deberá abonar al trabajador la suma de los salarios dejados de percibir desde la fecha de despido hasta la notificación de la sentencia o hasta que hubiera encontrado otro empleo, si tal colocación fuera anterior a dicha sentencia y se probase por el empresario lo percibido, para su descuento de los salarios de tramitación; la opción empresarial deberá ejercitarse mediante escrito o comparecencia ante la oficina del Juzgado, dentro del plazo de cinco días desde la notificación de la sentencia, y se entenderá a favor de la readmisión de no efectuarse."

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents: "1. El trabajador demandante venía prestando servicios por cuenta de la empresa demandada, dedicada a la actividad de la industria siderometalúrgica, en las siguientes circunstancias: antigüedad, 15 de octubre de 1985; categoría profesional, oficial de 1ª; salario mensual con inclusión de la prorrata de pagas extras,

2.863,26 euros; en el centro de trabajo de Gavà, calle del Raurell 32-34; mediante contrato en la modalidad de indefinido; y en jornada a tiempo completo.

  1. El 21 de junio de 2013 cesó en los indicados servicios, por despido, comunicado mediante carta el mismo día, y en la que se alegaba la trasgresión de la buena fe contractual y el abuso de confianza así como desobediencia en el trabajo, por conexiones a internet no autorizadas y fraudulentas a través de manipulaciones en la I.P. de su ordenador. El 8 de julio de 2013 se presentó la papeleta de conciliación administrativa en reclamación por despido.

  2. Sobre los hechos alegados en la carta de despido, se ha acreditado sólo que el trabajador ocasionalmente se ha conectado a internet para funciones del puesto de trabajo y también para fines particulares. "

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada ACERINOX EUROPA, S.A.U va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

El recurs presentat per l'empresa condemnada Acerinox Europa SAU, dedica els tres primers blocs argumentaris a demanar la nul litat de la sentència per vulneració de les normes que regulen l'avaluació de la prova.

Aquesta mateixa Sala, ha reiterat - per totes sentències de 8.9.2011 (Sentència núm. 5635/2011 recurs núm. 1516/2011 ), 15.6.2011 ( Sentència núm 4274/2011 recurs núm. 1397/2011 ) i 19.12. 2013 (Sentència núm 8399/2013 recurs núm 4738/2013 ) - que la declaració de nul litat de la sentència en tant que suposa una frustració del procés seguit a la instància ha de ser un remei processal que ha de ser utilitzat amb molta cura i ponderació i que no s'ha de dur més enllà dels límits imposats pel dret fonamental a la tutela judicial efectiva. L'article 193 a) de la Llei Reguladora de la Jurisdicció limita la nul litat als casos en que s'ha produït indefensió i és evident que en el cas present no hi ha cap infracció processal en la redacció de la sentència la qual té motivació més que suficient i és perfectament congruent, ni falta el raonament sobre la deducció dels fets provats ja que en compliment de l'article 97.2 de la Llei de la jurisdicció la sentència fa una referència explícita les proves documentals i pericials, ni es produeix cap mena d'indefensió a la part que ara recorre.

En realitat el recorrent pretén atacar la redacció de fets provats i fer una proposta alternativa d'avaluació del material de convicció, però aquesta qüestió ha de ser analitzada per la via revisora de l'apartat b) de l'article 193 i no per la de nul litat de l'apartat a) que està reservada a vulneracions processals que causin indefensió, de forma que sense més argumentació cal desestimar aquests tres primers motius de recurs.

SEGON

El primer motiu de recurs exclosos els referits a la nul litat d'actuacions, sol licita la revisió de fets provats emparant-se en l' article 193.b) de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Social i pretén l'addició d'un nou fet declarat provat en el qual hauria de constar que l'ordinador que utilitzava el demandant no tenia autoritzat l'accés a la xarxa Internet. La proposta es fonamenta en l'anàlisi dels documents incorporats a folis 92 i 97 de les actuacions.

És aquesta una qüestió acreditada pel contingut del document assenyalat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 14 de Julio de 2015
    • España
    • July 14, 2015
    ...la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 18 de septiembre de 2014, en el recurso de suplicación número 3653/14 , interpuesto por ACERINOX EUROPA, S.A.U., frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 13 de los de Barcelona de fecha 7 de marz......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR