SJCA nº 6 171/2013, 28 de Junio de 2013, de Barcelona

PonenteMARGARITA CUSCO TURELL
Fecha de Resolución28 de Junio de 2013
Número de Recurso168/2012

Jutjat Contenciós Administratiu núm. 6

de Barcelona

Ronda de la Universitat, 18, 5a planta

08007 Barcelona

Recurs núm.: PA 168/12 A

Part actora: Dimas

part demandada: SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN A BARCELONA

SENTÈNCIA NÚM. 171/13

Barcelona, 28 de juny de 2013

Margarita Cuscó Turell, magistrada jutgessa del Jutjat contenciós administratiu núm. 6 de la província de Barcelona, he vist el recurs promogut per Dimas contra SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN A BARCELONA.

Antecedents

Primer. El dia 25 d'abril de 2012 va entrar en el Deganat dels Jutjats contenciosos administratius l'escrit d'interposició i demanda d'aquest recurs en el que s'impugna la resolució de 19 d'octubre de 2011 de la subdelegació del Govern a Barcelona en virtut de la qual s'acorda denegar la sol·licitud de renovació de l'autorització de residència (residència de llarga durada). A l'esmentat escrit la part actora va demanar que es dicti sentència que estimi el recurs, revoqui les resolucions impugnades i reconegui el dret de l'actora a l'autorització sol·licitada.

Segon . Atès que per matèria va correspondre el procediment abreujat previst a l' article 78 de la Llei 29/98 , reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, es va assenyalar la vista pel dia 27 de juny de 2013. Comparegudes les parts el dia i hora esmentats, es va celebrar l'acte de la vista en què l'actor va ratificar la demanda presentada. L'Administració demandada s'hi va oposar tot sol·licitant la desestimació d'aquest recurs, si bé prèviament va plantejar una causa d'inadmissibilitat de recurs consistent en la seva extemporaneïtat. Tot seguit i a proposta de les parts es va fixar la quantia d'aquest procés com a indeterminada, després de la qual cosa les parts varen proposar una prova que va ser admesa i practicada amb el resultat que consta a les actuacions. Finalment, ambdues parts van formular les conclusions tot ratificant les pretensions respectives.

Tercer. En la tramitació d'aquestes actuacions s'han acomplert les prescripcions legals.

Fonaments de dret

Primer.- L'objecte d'aquest recurs és la resolució adoptada el 19 d'octubre de 2011 pel cap de secció de l'Oficina d'estrangers en virtut de la qual es denega la sol·licitud de renovació d'autorització de residència. La denegació es fonamenta en el motiu següent:

"Según informe emitido por la Gerencia Territorial del Ministerio de Justicia en Cataluña le constan antecedentes penales en España, sin constar la existencia de indultos o las situaciones de remisión condicional de la pena o la suspensión de la pena privativa de libertad. ( artículo 31.7 de la LO 4/2000 y artículos 71.5.a) y concordantes del R.D. 557/2011, de 20 de abril )."

Segon .- L'actora sol·licita que s'anul·li la resolució impugnada i que s'ordeni a l'administració a que concedeixi al recurrent l'autorització sol·licitada. L'anterior pretensió es fonamenta en la manca de motivació de la resolució impugnada i en el fet que no té en compte les circumstancies personals del recurrent. L'administració demandada s'oposa a l'estimació d'acord amb els fonaments que consten a les actuacions i en el suport de gravació de l'acte de la vista oral.

Tercer .- L' article 32 de la Llei Orgànica 4/2000 modificada per LO 2/2009 de drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, regula la residència de llarga durada (abans de la modificació residència permanent) i l' article 73 del Rd 2393/2004 regula el procediment per a la seva sol·licitud i concessió i a l'apartat 3 estableix:

"Recibida la solicitud, o subsanada ésta, el órgano competente recabará de oficio el correspondiente certificado de antecedentes penales, así como aquellos informes que estime pertinentes para la tramitación y resolución del procedimiento .".

En conseqüència, si la llei imposa a l'administració l'obligació d'aconseguir el certificat d'antecedents penals de cada sol·licitant, cal deduir que les dades que hi constin són dades rellevants per a la concessió o denegació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR