SAP Barcelona 369/2014, 4 de Junio de 2014

PonenteJOAQUIN BAYO DELGADO
ECLIES:APB:2014:6134
Número de Recurso542/2013
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución369/2014
Fecha de Resolución 4 de Junio de 2014
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 12ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE

BARCELONA

SECCIÓ Dotzena

ROTLLE NÚM: 542/2013-B

JUTJAT PRIMERA INSTÀNCIA 19 BARCELONA

MODIFICACIÓ MESURES SUPÒSIT CONTENCIÓS 612/2012

S E N T È N C I A N ú m. 369/14

Magistrats:

Il·lms. Srs.:

JUAN MIGUEL JIMÉNEZ DE PARGA GASTON

JOSÉ PASCUAL ORTUÑO MUÑOZ

JOAQUÍN BAYO DELGADO

En Barcelona, a quatre de juny de dos mil catorze.

Vistes, en grau d'apel·lació, davant de la Secció Dotzena d'aquesta Audiència Provincial, les actuacions de Modificació mesures supòsit contenciós, número 612/2012, seguides per Jutjat Primera Instància 19 Barcelona, a instància del Sr. Carlos Francisco, representat pel Procurador Sr. RICARD SIMÓ PASCUAL i dirigit per l'Advocada Sra. SUSANA SEGURA SALLÉS contra la Sra. Salome, representada per la Procuradora Sra. Mª TERESA VIDAL FARRÉ i dirigida per l'Advocada Sra. GEMMA QUEROL EZPELETA. Aquestes actuacions estan pendents davant d'aquesta superioritat en virtut del recurs d'apel·lació interposat per la part actora contra la Sentència que va dictar el dia 10 de desembre de 2012 el jutge d'aquell Jutjat, aclarida per interlocutòria amb data 8 de gener de 2013. Havent tingut la deguda intervenció el Ministeri Fiscal. .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part decisòria de la sentència apel·lada és del tenor literal següent: "FALLO: " Estimo parcialment la demanda de modificació d'efectes de sentència formulada pel Procurador Sr. Ricard Simó Pascual en representació d'en Carlos Francisco contra Doña. Salome representada pel procurador dels Tribunals Sr.Mª Teresa Vidal Farre en el sentit d'imposar les despeses ordinàries de conservació, manteniment i reparació del immoble del carrer DIRECCION000 NUM000 - NUM001 NUM002 NUM003, així com el pagament de l'IBI, assegurança del contingut, despeses ordinàries de comunitat de propietaris i altres taxes de meritació anual a la Sra. Salome, mantenint la resta de mesures de la sentència de divorci de 21 de setembre de 2002 amb imposició de les costes processals a la part agent.".

Essent la part dispositiva de la interlocutòria d'aclariment la següent: " Se acuerda la rectificación del fallo de la sentencia dictada en fecha 10 de diciembre de 2012 en el sentido de donde dice: "mantenint la resta de mesures de la sentència de divorci de 21 de setembre de 2002" debe decir: "mantenint la resta de mesures de la sentència de divorci de 27 de setembre de 2005" ".

SEGON

Contra la sentència anterior va interposar recurs d'apel·lació la part actora mitjançant el seu escrit motivat; es va donar trasllat a la part contrària, amb el resultat que consta a les actuacions, que es van elevar a aquesta Audiència Provincial.

TERCER

Es va assenyalar per a votació i decisió el dia 29 de maig de 2014.

QUART

En aquest procediment s'han observat i complert les prescripcions legals.

Hi ha actuat com a ponent el magistrat Il·lm. Sr. JOAQUÍN BAYO DELGADO .

FONAMENTS DE DRET

La sala admet els fonaments de dret de la sentència apel·lada, tret d'allò en què difereixin dels següents.

PRIMER

La sentència de primera instància, la part dispositiva de la qual i la de la seva interlocutòria d'esmena han estat transcrites, és apel·lada pel demandant, amb una valoració diferent de la prova. Pretén que la pensió d'aliments al seu càrrec per al fill comú, de 1.500 euros al mes (en 2005, 1.689,92 #/mes en 2012) quedi fixada en 350 euros mensuals, més la part proporcional (sense concertar) de les despeses extraordinàries, i es revoqui la condemna en costes de la primera instància. En la vista del plet va modificar la reducció de la pensió a 417,60 euros mensuals, però no ho ha tingut en compte en remetre la seva petició d'apel·lació a la seva demanda.

Tant l'apel·lada com el Ministeri Fiscal s'hi oposen i demanen la confirmació de la sentència apel·lada.

SEGON

Vist que en les actuacions no apareix cap element de connexió amb altre marc normatiu en el moment de la demanda, s'ha d'aplicar el dret civil català a les mesures en discussió en virtut de la seva territorialitat, segons els articles 14.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i 111.3.1 del Codi Civil de Catalunya (CCCat ), com fa la sentència apel·lada. Concretament, per raó de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR