SAP Barcelona 353/2005, 7 de Abril de 2005

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2005:3237
Número de Recurso38/2005
Número de Resolución353/2005
Fecha de Resolución 7 de Abril de 2005
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIENCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Secció Desena Penal

Rotlle d'apel.lació nº 38/05-C

Judici de Faltes nº 872/04

Jutjat d' Instrucció nº 6 de Barcelona

S E N T È N C I A Nº

Barcelona, set d'abril de dos mil cinc.

VIST en grau d'apel·lació per l-Ilm. Sr. Santiago VIDAL i MARSAL, Magistrat de la Secció

10 d'aquesta Audiència, el present Rotlle derivat de Judici de Faltes nº 872/04 procedent del Jutjat

d'Instrucció nº6 d'aquesta ciutat, en tràmit davant aquest tribunal en virtut del recurs d ¿ apel·lació

interposat per Everardo contra la sentència condemnatòria dictada el dia 16 d'agost de 2004, sobre furt i resistència a Agent de l'Autoritat.

ANTECEDENTS PROCESSALS

PRIMER

La part dispositiva de la sentència apel.lada té el contingut literal següent: "Que debo condenar y condeno a Everardo como autor criminalmente responsable de una falta de hurto y otra falta de desobediencia a Agente de la Autoridad, a la pena de 60 DIAS DE MULTA por la primera y 20 DIAS MULTA por la segunda, con una cuota diaria de 6 euros, (total 480 euros), con una responsabilidad personal subsidiaria de un dia de privación de libertad por cada dos cuotas no satisfechas, así como al pago de las costas procesales".

SEGON

Admès el recurs a tràmit per provisió de 25 d'agost de 2004, prèvia impugnació del Ministeri Fiscal es van remetre les actuacions a aquest tribunal de segona instància per a la seva resolució d'acord amb el dret. Per diligència d'ordenació de 24.3.05 s'ha designat magistrat ponent d'acord amb el torn reglamentàriament establert. No s'ha convocat vista pública al no considerar-se necessària ni haver-ho sol·licitat el recurrent.

TERCER

En la tramitació del present recurs s'han observat les prescripcions exigides en la vigent llei d'enjudiciament criminal 38/02 de 24 d'octubre.

FETS PROVATS

S'ACCEPTA íntegrament el relat fàctic descrit en la sentència apel.lada, que es dóna per reproduït a fi d'evitar reiteracions inútils.

FONAMENTS DE DRET

El recurs ha de ser desestimat ateses les consideracions jurídiques que tot seguit s'analitzaran.

  1. Formalitza el recurrent la impugnació de la sentència que el condemna com a autor de dues faltes ( una de furt i una de desobediència a Agent de l'Autoritat en el decurs i exercici de les seves funcions, tipificades en els arts. 623 i 634 del Codi Penal, en un escrit de pròpia mà i sense assistència lletrada, la qual cosa obliga al tribunal de segona instància - a fi de garantir la tutela judicial efectiva prevista en els arts. 24 i 117 CE - a suplir les deficiències jurídiques de l'escrit, tot incardinant el motiu de recurs a l'empara dels arts. 962 i 790 de la Lecrim, en una hipotètica errònia valoració de la prova imputable al jutge d'instància, consistent en haver atorgat credibilitat il·limitada a la denunciant perjudicada i als funcionaris policials que van intervenir en l'afer imputat. Alhora, justifica la seva incompareixença al judici oral tot afirmant que li va ser impossible desplaçar-se fins la seu judicial, cosa que -al seu entendre- li hauria ocasionat indefensió prohibida per l' art.24 CE .

    Per evidents raons de prelació jurídica, caldrà analitzar en primer lloc aquesta causa formal de possible repetició del judici oral de faltes que, implícitament, reclama el recurrent.

    L'esmentada causa de nul·litat i repetició del judici ha de ser rebutjada "ad limine", car l'estudi de les actuacions palesa que no hi ha cap infracció de normes processals ni garanties formals generadores d'indefensió, en els termes exigits per l' art. 240 de la LOPJ 19/03 . La discrepància del recurrent amb la valoració de la prova testifical que efectua el jutge d'instrucció, podria motivar la revocació de la condemna i la seva substitució per una sentència absolutòria en aquesta segona instància, però mai pot ser motiu d'una repetició del judici oral, d'acord amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR