SAP Barcelona, 6 de Abril de 2004

PonenteFRANCISCO JAVIER PEREDA GAMEZ
ECLIES:APB:2004:4412
Número de Recurso111/2003
ProcedimientoCIVIL
Fecha de Resolución 6 de Abril de 2004
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 1ª

SENTÈNCIA

Barcelona, 6 de abril de 2004.

Audiència Provincial de Barcelona. Secció Primera.

Magistrats:

Francisco Javier Pereda Gámez (Ponent)

Dolors Portella Lluch

Enric Alavedra Farrando

Rotlle n: 111/2003

Plet: n. 583/2002

Procedència: Jutjat de Primera Instància n. 49 de Barcelona

Objecte del judici: Danys en pis superior per obres de modificació de envans en pis inferior (art. 1902 C.c.)

Motivo del recurs: Disconformitat amb la valoració probatòria i amb la distribució de la seva càrrega i denúncia de manca de fonamentació de la sentència.

Apel·lant: Sra. Maribel

Advocat: Sr. Bori i Carbonell

Procurador: Sra. Albacar Arazuri

Apel·lada: Sra. Alicia

Advocat: Sr. Ferré Gambín

Procurador: Sr. Bertran Santamaría

ANTECEDENTS DE FET:

  1. EL PLET DE BASE:

    A la demanda principal, presentada el 31 de juliol de 2002, es relata que la demandada ha portat a terme obres consistents en l'enderroc i reconstrucció d'envans, sense adoptar mides de seguretat (apuntalament) el que ha causat l'esquerdat dels envans del pis de l'actora. Amb invocació de l'article 1902 C.c. es reclama el pagament de 1.721,32 euros, interessos legals i costes del procés.El dia del judici a la contestació a la demanda es plantegen les excepcions de manca de legitimació passiva, litisconsorci passiu necessari i prescripció. Quan al fons afirma el demandat que es va trobar la finca amb tres bigues podrides i després d'intervenir la Guàrdia Urbana i els bombers, va apuntalar el pis, per poder realitzar obres de reforma. Una quarta biga, al bany, estava deteriorada per filtracions des del bany de la part actora el que es fa constar a efectes de possible compensació de culpes. Demana per tant la desestimació de la demanda i el pagament de les seves costes. Les obstatives van ser desestimades el propi dia del judici.

    La sentencia apel·lada, de 3 de desembre de 2002, després de considerar provades les reparacions de les bigues al novembre de 1999 i octubre de 2000 a càrrec de la Comunitat de Propietaris, la realització d'obres de rehabilitació en la finca de la demandada i la aparició d'esquerdes en el pis de l'actora, desestima la prescripció, justifica el substracte probatori dels fets probats i aplica l'art. 1903 C.c. condemnant a la part demandada al pagament de 1.721,32 euros, interessos legals des de la interpel·lació judicial i costes del judici.

  2. PUNTS I QUESTIONS PLANTEJADES EN EL RECURS D'APEL.LACIÓ:

    El recurrent al·lega que la sentència no especifica els motius de la convicció probatòria que reflexa (encara que l'apel·lant es refereix a la falta de fiabilitat de les proves pericials i de la declaració de la DIRECCION000 de la Comunitat de Propietaris) i obliga a la part apel·lant a provar que els danys no són a ella imputables (prova diabòlica de un fet negatiu). Denuncia infracció del art. 209 LEC per manca de motivació del fallo i considera que existeix error en la valoració de la prova, criticant la pericial, per anar contra la veritat.

    L'apel·lat considera ajustada a dret la resolució, doncs no existeix cap error de valoració probatòria, havent quedat provat el dany, el seu valor i la relació de causalitat i critica la prova de contrari. Entén aplicades correctament les regles de càrrega probatòria i s'oposa a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR