SAP Barcelona 11/2007, 12 de Enero de 2007

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2007:9234
Número de Recurso390/2006
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución11/2007
Fecha de Resolución12 de Enero de 2007
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 17ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ DISSET

Rotlle 390/06-C

Judici ordinari 412/03

Jutjat de 1a. Instància núm. 2 de Vilanova i la Geltrú

S E N T È N C I A Nº 11/07

Magistrats:

Il·lm. Sr. JOSÉ FRANCISCO VALLS GOMBAU

Il·lma. Sra. AMELIA MATEO MARCO

Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA

Barcelona, 12 de enero de 2007.

La Secció Dissetena de l'Audiència Provincial de Barcelona HA VIST en apel·lació les

actuacions número 412/03, seguides pels tràmits del judici ordinari en el Jutjat de 1a Instància

núm. 2 de Vilanova i la Geltrú a instàncies de la Sra. Inmaculada contra el Sr.

Rubén, que estan pendents de ser resoltes en virtut dels recursos d'apel·lació

interposats per ambdues parts litigants contra la sentència dictada el dia 23 de gener del 2006 pel Jutjat de 1a. Instància.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel·lació és la següent: "Que estimo parcialmente la demanda presentada por la representación procesal de Inmaculada contra Rubén y en su virtud, declaro la cesación de la indivisión de la vivienda propiedad de las partes sita en la AVENIDA000 número NUM000 - NUM001, NUM002 - NUM002 de Vilanova i la Geltrú, debiendo en ejecución procederse a su venta en pública subasta con admisión de licitadores extraños. El tipo de la subasta se establece en 190.156 euros actualizado conforme a lo establecido en el fundamento de derecho cuarto. Cada parte deberá pagar sus costas y las comunes por mitad.

ESTIMO PARCIALMENTE la demanda reconvencional presentada por Rubén contra Inmaculada y condeno a ésta a abonar al actor reconvencional la cantidad que se determine en ejecución de sentencia correspondiente a la mitad de las cuotas del préstamo hipotecario y del IBI desde febrero de 1989, con arreglo al Fundamenteo Jurídico quinto. Cada parte deberá pagar sus costas y las comunes por mitad."

SEGON

Ambdós litigants apel·laren contra la sentència dictada pel Jutjat de 1a Instància núm. 2 de Vilanova i la Geltrú en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar. Prèvia la tramitació corresponent i trameses les actuacions a l'Audiència Provincial, es va assenyalar per a deliberació del Tribunal el dia 22 de desembre del 2006. La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

El Sr. Rubén i la Sra. Inmaculada havien estat casats. Es van divorciar l'any 1993 però ja des del mes de febrer de 1989 havien cessat la convivència. El pis que havien comprat per meitats indivises i que havia constituït el domicili familiar, va continuar sent ocupat pel Sr. Rubén que és qui, des de llavors s'ha fet càrrec del pagament de la hipoteca i de totes les despeses i impostos que graven aquesta propietat. En aquest procediment el que es pretén és posar fi a la situació de condomini existent i la discussió rau en les quantitats que s'han de detreure de la part del preu que s'obtingui i que hauria de rebre la Sra. Inmaculada . La sentència entén que s'hauran de deduir la meitat de les quantitats que el Sr. Rubén ha abonat durant aquest temps en concepte d'IBI i per quotes de la hipoteca, més els interessos d'aquestes quantitats des que van ser abonades pel copropietari. Per contra, desestima la petició del Sr. Rubén respecte "comunitat de propietaris", "pintura d'escala" i "arranjament del carrer" perquè no s'han acreditat i perquè en tot cas, serien despeses que haurien de ser suportades per aquell que té la possessió de l'immoble. El càlcul econòmic de les quantitats que hauran de ser deduïdes de la part del preu que hauria de rebre la Sra. Inmaculada s'ha deixat per execució de sentència, sense fer imposició de les costes generades tant per la demanda com per la reconvenció.

Recorren la sentència ambdós litigants. La Sra. Inmaculada, que va interposar la demanda principal, impugna la decisió del Jutjat de no condemnar el Sr. Rubén al pagament de les costes derivades de la reconvenció. I el demandant per reconvenció insisteix en què la quantitat que se li ha de deduir a la seva exesposa és la de 24.735,79 euros, afegint, que aquesta quantitat s'hauria d'actualitzar al moment actual i a més s'haurien de comptabilitzar totes aquelles despeses que fins el moment de la venda hagi d'abonar per mantenir el valor que té la casa.

SEGON

Abans d'entrar a examinar els diferents punts que són objecte de l'apel·lació del Sr. Rubén

, es fa necessari puntualitzar que aquest litigant, incomprensiblement, insisteix en el seu recurs en algunes qüestions que havia plantejat a la reconvenció i que la sentència ha resolt, en part o en la seva totalitat, al seu favor. Ens referim, en primer lloc, a la qüestió dels interessos de les quantitats abonades per la hipoteca i per l'IBI. L'apel·lant insisteix en la procedència de la seva pretensió quan aquesta no només ja ha estat estimada pel Jutjat, sinó que ni tan sols ha estat impugnada per l'altre part. Res més s'ha de dir, per tant, al respecte.

I al mateix succeeix amb la determinació de la quantitat que s'ha de deduir de la part del preu que correspondria a la Sra. Inmaculada . L'apel·lant es refereix contínuament a la quantitat que la demandant principal va assenyalar en el seu escrit de demanda i que era la que li havia ofert extrajudicialment, sense adonar-se'n que la sentència el que fa és deixar que sigui un perit comptable el que determini exactament, sobre les bases establertes a la mateixa sentència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 28 de Abril de 2009
    • España
    • 28 Abril 2009
    ...la Sentencia dictada, con fecha 12 de enero de 2007, por la Audiencia Provincial de Barcelona (Sección 17ª), en el rollo de apelación nº 390/2006, dimanante de los autos de juicio ordinario nº 412/03 del Juzgado de Primera Instancia nº 2 de Vilanova i la - Mediante Auto de 24 de mayo de 200......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR