SAP Barcelona 713/2004, 14 de Diciembre de 2004

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2004:14893
Número de Recurso583/2004
Número de Resolución713/2004
Fecha de Resolución14 de Diciembre de 2004
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 17ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ DISSET

Rotlle 583/04-C

Judici ordinari 412/03

Jutjat de 1a. Instància núm. 1 de Vilanova i la Geltrú

S E N T È N C I A Nº 713/04

Magistrats:

Il·lm. Sr. RAMÓN FONCILLAS SOPENA

Il·lma. Sra. AMELIA MATEO MARCO

Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA

Barcelona, 14 de desembre de 2004.

La Secció Dissetena de l'Audiència Provincial de Barcelona HA VIST en apel·lació les

actuacions número 412/03, seguides pels tràmits del judici ordinari en el Jutjat de 1a Instància

núm. 1 de Vilanova i la Geltrú a instàncies de Banco Popular Español, SA contra la Sra. Elena , que estan pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel·lació

interposat per la demandada contra la sentència dictada el dia 18 de febrer del 2004 pel Jutjat de 1a. Instància.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel·lació és la següent: "FALLO: DECIDO ESTIMAR TOTALMENTE LA DEMANDA interpuesta por la representación procesal de la entidad BANCO POPULAR ESPAÑOL S.A. CONTRA DOÑA Elena , CONDENANDO A ESTA ULTIMA A ABONAR A LA DEMANDANTE LA SUMA DE TRES MIL TRESCIENTOS CATORCE EUROS CON CUARENTA Y SIETE CENTIMOS (3.314,47 ¿), más el interés moratorio desde la fecha del vencimiento de la obligación de pago (27/03/03), suma a la que se sumará el interés legal incrementado en dos puntos hasta su completo pago.

Se imponen las costas procesales causadas a la parte demandada."

SEGON

La demandada apel·là contra la sentència dictada pel Jutjat de 1a Instància núm. 1 de Vilanova i la Geltrú en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar. Prèvia la tramitació corresponent i trameses les actuacions a l'AudiènciaProvincial, es va assenyalar per a deliberació del Tribunal el dia 24 de novembre d'enguany.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La demandada, en apel·lar contra la sentència que estima la demanda presentada pel Banco Popular Español, SA, reitera l'oposició formulada en primera Instància. Insisteix, així, la demandada en la falsedat de la signatura que obra en el contracte de targeta Visa. Nega haver fet ús d'aquesta targeta i en definitiva , el deute que se li reclama. En el recurs, l'ara apel·lant ho atribueix a l'actuació delictiva d'algun empleat de l'actora.

SEGON

L'entitat bancària demandant ha aportat amb la demanda, a part del contracte de targeta Visa que la demandada nega haver subscrit, un altre contracte de compte corrent que la Sra. Elena reconeix expressament haver signat. És en aquest compte corrent on quedava vinculada aquella targeta Visa. Com és habitual, el Banc assumia l'obligació de remetre periòdicament extractes d'aquest compte bancari on quedaven reflectides les operacions efectuades per la seva titular. Una certificació d'aquest extracte s'ha aportat a les actuacions i segons es pot veure en aquest document el saldo que es reclama deriva de diverses operacions efectuades dels del mes de novembre del 2002 fins el mes de març del 2003. El saldo fou reclamat extrajudicialment en el mes d'abril 2003, sense que consti resposta per part de l'ara demandada.

Davant d'aquesta documentació i de dades que d'ella en resulta, la Sra. Elena amb una parquedat absolutament inusual, s'ha limitat a negar l'autenticitat de la signatura estampada en el contracte de targeta VISA , haver usat la targeta i en definitiva el deute que es reclama. I no obstant els termes en què es formulà l'oposició, la demandada ni ha comparegut a l'audiència prèvia ni , lògicament, ha proposat cap tipus de prova.

Bé és cert que l' article 217 atribueix al demandant la càrrega de provar la certesa dels fets dels que ordinàriament es desprèn, segons les normes que són d'aplicació, l'efecte jurídic corresponent a les pretensions de la demanda. I a la part demandada aquells fets que impedeixen, extingeixin o enervin l'eficàcia jurídica d'aquells. El mateix legislador preveu que en l'aplicació d'aquest criteris s'haurà de tenir present la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR