STSJ Cataluña 316/2014, 15 de Abril de 2014

PonenteMONTSERRAT FIGUERA LLUCH
ECLIES:TSJCAT:2014:3203
Número de Recurso403/2011
ProcedimientoRECURSO LESIVIDAD
Número de Resolución316/2014
Fecha de Resolución15 de Abril de 2014
EmisorSala de lo Contencioso

Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Sala Contenciosa Administrativa

Secció Segona

Recurs lesivitat núm. 403/2011

Parts: GENERALITAT DE CATALUNYA

c/ DISTRIBUCIÓN INTERNACIONAL DE ALIMENTACIÓN, S.A.

SENTÈNCIA Núm. 316

Magistrats:

Il·lm. Sr. Emilio Berlanga Ribelles

Il·lm. Sr. Javier Bonet Frigola

Il·lm. Sra. Montserrat Figuera Lluch

Barcelona, 15 d'abril de 2014

La Secció Segona de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'ha constituït per resoldre el recurs lesivitat núm. 403/2011, el qual va ser interposat per GENERALITAT DE CATALUNYA, representada i assistida pel Sr. LLETRAT LA GENERALITAT, contra DISTRIBUCIÓN INTERNACIONAL DE ALIMENTACIÓN, S.A., representada per la procuradora Sra. ELENA SORIA DE VILLALONGA i defensat per lletrat.

Aquesta Secció ha pronunciat la Sentència següent en nom de SM el Rei.

Hi ha actuat com a ponent l'il·lm. magistrada Sra. Montserrat Figuera Lluch, qui expressa el parer de la Sala.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La representació de la part actora va interposar un el recurs lesivitat contra acord de la Secció de Girona del Jurat d'Expropiació, de data 20 de gener de 2010, que fixa el preu just en expedient 17/10/1100/0068-09, propietat de Distribución Internacional de Alimentación SA. Projecte DG 99060 de Millora general. Desdoblament de la carretera C-31 pk-326,100 al PK 333,700 Tram Palamós-Palafrugell.

Segon

Acordada la incoació d'aquestes actuacions, se'ls va donar el curs processal previst per la Llei d'aquesta jurisdicció. Les parts van despatxar els tràmits conferits de demanda i contestació, en el seu moment i per ordre, i d'acord amb els fets i fonaments de dret dels seus escrits, van sol·licitar, respectivament i en els termes que hi consten, que s'anul·lessin els actes objecte del recurs i que aquest es desestimés.

Tercer

Per interlocutòria es va obrir el procés a prova que es va fer d'acord amb el que es troba a les actuacions i tot seguit es va continuar pel tràmit de conclusions succintes, que les parts van evacuar fent-hi les al·legacions que van considerar aplicables, i finalment, es va assenyalar dia i hora per a la votació i decisió, que va tenir lloc el dia 3 d'abril de 2014. Quart.- En la substanciació d'aquest procediment s'han observat i complert les prescripcions legals,

FONAMENTS DE DRET

Primer

L'advocada de la Generalitat de Catalunya, a l'empara del que disposa l' art. 103 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú i prèvia resolució de la consellera de Governació i Relacions Institucionals, de 15 de juny de 2011, de declaració de lesivitat, formula aquest recurs contenciós administratiu contra l'Acord del Jurat d'Expropiació de Catalunya, Secció de Girona, de 20 de gener de 2010 que fixa el preu just en l'expedient del Jurat 17/10/1100/0068-09. "Desdoblament de la C- 31.Tram: Palamós - Palafrugell. Mont-ras. Finca 218".

És part demandada DISTRIBUIDORA INTERNACIONAL DE ALIMENTACION (DIA) que defensa la legalitat de l'acord del Jurat objecte de recurs.

Segon

La Generalitat de Catalunya defensa l'anul·labilitat de l'acord del Jurat d'Expropiació de 20 de gener de 2010 succintament i substancialment afirmant que aquest infringeix l'ordenament jurídic perquè no està suficientment motivat.

L'acord impugnat fixa la indemnització a favor de la demandada pels perjudicis derivats de l'ocupació temporal al seu establiment situat a Mont- ras a causa de l'expropiació relativa a l'execució del projecte de desdoblament de la C-31, al tram Palamós-Palafrugell. La indemnització es fixa pels següents conceptes: per l'ocupació temporal dels terrenys; per la pèrdua de beneficis durant aquests període, per la recuperació de la clientela i per les despeses per la senyalització dels accessos a l'establiment.

Cal assenyalar en primer lloc que la motivació del preu just, a la qual fa referència l'article 35.1 de la Llei d'expropiació forçosa, consisteix en l'exposició del criteri de valoració emprat pel Jurat pel que fa al que disposa la Llei. En conseqüència, no cal una fonamentació exhaustiva ni cal que hi constin les dades precises i els concrets criteris emprats. És suficient al respecte una argumentació breu que faci menció genèrica als criteris emprats i als elements...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 7 de Mayo de 2015
    • España
    • May 7, 2015
    ...por la Sala de lo Contencioso-administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (Sección 2ª), en el recurso de lesividad nº 403/2011 , en materia de expropiación forzosa. SEGUNDO .- Mediante Providencia de 29 de septiembre de 2014, se acordó poner de manifiesto a las partes para ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR