STSJ Cataluña 1877/2014, 11 de Marzo de 2014

PonenteCARLOS HUGO PRECIADO DOMENECH
ECLIES:TSJCAT:2014:2811
Número de Recurso1881/2013
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución1877/2014
Fecha de Resolución11 de Marzo de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

EL

IL·LM. SR. FELIPE SOLER FERRER

IL·LM. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO

IL·LM. SR. CARLOS HUGO PRECIADO DOMENECH

Barcelona, 11 de març de 2014

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 1877/2014

En el recurs de suplicació interposat per Raimundo a la sentència del Jutjat Social 10 Barcelona de data 5 de febrer de 2012, dictada en el procediment núm. 343/2012, en el qual s'ha recorregut contra la part Instituto Nacional de la Seguridad Social, ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. CARLOS HUGO PRECIADO DOMENECH.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 11 d'abril de 2012, va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 5 de febrer de 2012, que contenia la decisió següent:

Desestimo la demanda promovida por Raimundo contra el Instituto Nacional de la Seguridad Social, en reclamación de incapacidad permanente en grado de absoluta y subsidiariamente total, derivada de enfermedad común, absolviendo a la susodicha parte demandada de las pretensiones objeto de la misma.

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

"1. El demandante, nacido el NUM000 de 1958, de profesión habitual oficial mecánico de automoción, en virtud de resolución del 9 de diciembre de 2010, fue declarado en situación de incapacidad permanente en grado de absoluta, derivada de enfermedad común, por las lesiones de: trastorno obsesivo compulsivo en tratamiento y con mejoría parcial, pendiente de evolución. Instruido expediente de revisión de incapacidad, por resolución de la Dirección Provincial de Barcelona del demandado Instituto Nacional de la Seguridad Social del 31 de enero de 2012 se declaró que ya no se encontraba en ningún grado de incapacidad permanente, y que dejaría de percibir la pensión a partir del siguiente día, contra la que interpuso reclamación previa a la vía judicial, desestimada mediante resolución del 13 de marzo; la base reguladora es de 1.784,09 euros y los efectos económicos del 1 de febrero de 2002. 2. Presenta: trastorno obsesivo compulsivo, en la actualidad totalmente estabilizado y compensado."

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part demandant, D. Raimundo, interposa recurs de suplicació davant la sentència n º 59/2012, dictada pel Jutjat del Social n º 10 de Barcelona el 05/02/12 a les actuacions n º 343 /2012, que desestima la demanda que va interposar davant l'INSS en reclamació d'IP absoluta i subsidiàriament total, en un procés de revisió de grau per millora.

El recurs no ha estat impugnat .

SEGON

- En un primer motiu fundat l' art.193b ) LRJS, la recurrent sol licita la revisió del fet provat segon, basant-se per a això en els documents que consten als folis 48 a 52, consistents en els informes realitzats des de març de 2009 a gener de 2013 per l'especialista en psiquiatria que tracta el pacient des de 2005 .

Proposa com redacció alternativa : "La part actora presenta actualment un trastorn obsessiu - compulsiu ( TOC ) crònic, caracteritzat per clínica obsessiva especialment en forma de comprovacions excessives per por de no fer la seva feina de forma adequada, així com una sèrie de situacions vitals que li produeixen ansietat obsessiva marcada, amb l'obligació de realitzar una sèrie de rituals per evitar l'ansietat "

El fet provat segon relata que en l'actualitat presenta trastorn obsessiu compulsiu, totalment estabilitzat i compensat . El fet s'obté del dictamen de l'ICAM .

El motiu ha de ser rebutjat, ja que tractant-se de dictàmens mèdics contradictoris ha de prevaler el seleccionat pel Magistrat/da d'instància, atès que no s'evidencia cap error en la valoració de si es troba estabilitzat i compensat del TOC que pateix,patologia aquesta que ningú discuteix . Davant tal contradicció sobre la situació actual e l'enfermetat, no poden prevaler els informes dels folis 48-52, ja que no revelen cap error en la valoració de l'ICAM i es basen, fonamentalment, en el que refereix el pacient . A diferència d'això, hi ha altres informes ( f.54 ) que consideren que no està limitat funcionalment, perquè realitza una vida activa i normalitzada, sense que s'evidenciï psicopatologia que justifiqui una incapacitat, en trobar totalment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR