SAP Barcelona, 24 de Octubre de 2006

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2006:14218
Número de Recurso98/2006
ProcedimientoPENAL - APELACION PROCEDIMIENTO ABREVIADO
Fecha de Resolución24 de Octubre de 2006
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Secció 10ª penal

Recurs d' apel.lació nº 98/06-C

Procediment Abreujat nº 364/05

Jutjat Penal nº 2 de Barcelona

S E N T È N C I A

Il.lms Srs.

D. JOSÉ MARIA PLANCHAT TERUEL

D. SANTIAGO VIDAL MARSAL

D. DANIEL DE ALFONSO LASO

Barcelona, vint-i-quatre d' octubre de dos mil sis

Vist en grau d'apel·lació davant aquesta Secció desena de l'Audiència provincial, la causa

procedent de procediment abreujat nº 364/05 del Jutjat Penal nº 2 dels de Barcelona, en tràmit en

aquest tribunal amb motiu dels recursos formalitzats per la respectiva representació processal dels

acusats Domingo i Luis Miguel, contra la sentència condemnatòria dictada per l'esmentat òrgan unipersonal el dia 25 d' abril de 2006, per delicte de

robatori amb força. Ha estat designat ponent l'Il.lm Sr. SANTIAGO VIDAL MARSAL, qui exposa la

decisió unànime de la Sala.

Antecedents Processals

Primer

La part dispositiva de la sentència apel·lada per l' acusat Victor Manuel recull el següent contingut literal: "FALLO que debo condenar y condeno a Domingo y a Luis Miguel, como autores responsables de un delito de robo con fuerza en las cosas, en grado de tentativa, con la concurrencia en el segundo de la circunstancia modificativa agravante de reincidencia, y les impongo la pena de: a Domingo NUEVE MESES DE PRISIÓN e inhabilitación especial para el ejercicio del derecho de sufragio durante el tiempo de la condena,y a Luis Miguel DOCE MESES DE PRISIÓN con inhabilitación especial para el derecho de sufragio pasivo, asi como al pago de las costas procesales causadas por mitad. Deberán indemnizar conjunta y solidariamente a Juan Alberto en 250 euros por los daños"".

Segon

Contra l' esmentada sentència van interposar dins de termini legal- recurs d' apel·lació ambdues defenses lletrades. Admesos a tràmit per provisió de 3 de juliol de 2006, prèvia impugnació del Ministeri Fiscal es van remetre les actuacions a aquesta Superioritat. Per interlocutòria de 6 d' octubre es va designar magistrat ponent i es va senyalar el proppassat 24 d' octubre per a celebrar vista pública en haver-se admès la pràctica de prova testifical en aquesta segona instància. Tercer.- En la tramitació d'aquest recurs s'han respectat totes les prescripcions exigides per la llei d'enjudiciament criminal.

FETS PROVATS

S'accepta íntegrament el relat fàctic de la sentència apel·lada, que es dóna per reproduït a fi d' evitar reiteracions inútils.

Atès que el contingut d' ambdós recursos és plenament coincident en llur linea argumentativa i suport legal, caldrà efectuar el seu estudi i resolució conjunta a fi de dotar a aquesta sentència de la coherència expositiva i motivació racional adient, d' acord amb el que exigeix l' art. 120.3 CE.

A l' empara del que permet l' art. 790 de la Lcrim 38/02 de 24 d' octubre, d' enjudiciament criminal abreujat, recolzen ambdues parts apel·lants la revocació de la sentència condemnatòria dictada pel jutjat penal en els següents motius: 1) Vulneració del dret de defensa i garanties constitucionals derivades de l' art. 24 CE; 2) Error en l' apreciació de la prova practicada en el judici oral; 3) Infracció de llei derivada d' aplicació indeguda de l' art. 237 en relació al 238.2 del Codi Penal, amb tipificació subsidiària dins l' àmbit de la falta de furt prevista en l' art. 623.1 CP ; 4) Infracció de l' art. 116 del Codi en matèria de responsabilitat civil.

  1. A criteri de les defenses lletrades dels recurrents, el jutge penal "a quo" hauria infringit el dret de defensa tot generant indefensió prohibida en els acusats, com a conseqüència de no haver practicat dues de les testificals ( Agents dels ME nº NUM000 i NUM001 ) proposades en temps i forma en llurs respectius escrits de conclusions provisionals, prova testifical admesa en l' aute de senyalament de judici oral i no dutes a terme en el plenari atesa la incompareixença dels esmentats Agents de l' Autoritat.

    En l' Acta estesa pel Secretari judicial de la vista celebrada en el jutjat penal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR