SAP Barcelona 397/2013, 10 de Septiembre de 2013

PonenteJOAN FRANCESC URIA MARTINEZ
ECLIES:APB:2013:10226
Número de Recurso115/2013
ProcedimientoAPELACIóN PENAL
Número de Resolución397/2013
Fecha de Resolución10 de Septiembre de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 22ª

Audiència Provincial de Barcelona

Secció Vint-i-dosena

Rotlle apel·lació penal núm. 115/2013

Referència de procedència:

JUTJAT PENAL 9 BARCELONA

Procediment Abreujat núm. 267/2012

Data Sentència recorreguda: 02/05/2013

SENTÈNCIA NÚM. 397/2013

Magistrats/des:

Joan Francesc Uría Martínez

Juli Solaz Ponsirenas

Francesc Abellanet Guillot

La dicta la Secció Vint-i-dosena de l'Audiència Provincial de Barcelona en recurs d'apel·lació núm. 115/2013, interposat contra la Sentència pronunciada pel JUTJAT PENAL 9 BARCELONA en data, en procediment Abreujat núm. 267/2012. Han estat parts Fidel representat per el Procurador Carlos Rivera Ruíz, i el Ministeri Fiscal. D'aquesta sentència, que expressa l'opinió del Tribunal, ha estat ponent Joan Francesc Uría Martínez.

Barcelona, deu de setembre de dos mil tretze.

Antecedents de fet

Primer

El 2 de maig d'enguany el Jutjat del penal núm. 9 de Barcelona dictà sentència amb la decisió següent: "Que debo condenar y condeno a Fidel como responsable criminal en concepto de autor de un delito de quebrantamiento de condena, con la concurrencia de la atenuante del artículo 21 del Código Penal, a la pena de seis meses y un día de prisión, con inhabilitación para el derecho de sufragio pasivo, y al pago de las costas procesales."

A la sentència es declaren provats els fets següents: "Único Probado y así se declara, que Fidel, mayor de edad y con antecedentes penales no computables a efectos de reincidencia, por sentencia de conformidad de fecha 20 de junio de 2011 dictada en Diligencias Urgentes número 94/2.011 seguidas por un delito de malos tratos en el ámbito familiar, en la que se le prohibía acercarse a Luz, a una distancia de 300 metros y a comunicarse con ella por cualquier medio.

El acusado teniendo conocimiento de dicha resolución judicial, el día 17.12.2.011, sobre las 03:30 horas fue hallado por una patrulla policial a bordo de un vehículo conducido por aquella, en la carretera Alta de Les Roquetes. Cuando la policía se acercó al vehículo para ver si tenía algún problema, el acusado de forma espontánea manifestó a los agentes que tenia una orden que le prohibía acercarse y comunicarse con su acompañante, Luz ."

Segon

Formulat recurs d'apellació per la representació processal de Fidel, el Jutjat l'admeté a tràmit, li'n donà curs, i finalment va remetre les actuacions a aquest Tribunal per a la decisió.

Fets provats

S'accepta el relat de fets declarats provats en la sentència recorreguda.

Fonaments de dret

Primer

L'apellant combat la sentència absolutòria dictada en primera instància adduint tres motius d'impugnació, que enuncia: "sobre error en la apreciación de la prueba", "infracción del art. 468 del Código Penal " i "vulneración del derecho a la presunción de inocencia".

Ni l'ordre expositiu és el correcte, ni els motius compatibles. L'ordre expositiu no és el correcte, perquè abans de qüestionar la valoració de la prova, s'ha d'haver afirmat l'existència de prova de càrrec apta per enervar la presumpció d'innocència i susceptible de valoració (fos aquesta correcta o incorrecta). I els motius són intrínsecament incompatibles perquè en el primer admet la realització dels fets imputats, allegant, això sí, que la dona a la qual tenia prohibit acostar-se i amb la que no es podia comunicar era "la que se ponía en comunicación con él y venía a buscarlo contra su voluntad, y tal y como él mismo refiere lo coaccionaba"

, y en el segon parla, a més a més, que "pensaba que esa orden ya había sido levantada" i que "siguiendo la postulación de la Sentencia del Tribunal Supremo de 26 de diciembre de 2005, en el caso de que haya cooperación necesaria por parte de la denunciante, no se produce infracción del relatado precepto legal", per l' article 468 del Codi penal .

En realitat, tenint present que dels fets imputats es produí al plenari, a més del reconeixement parcial de l'acusat (minuts 12 a 19 de la gravació del judici), prova documental...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR