SAP Lleida 320/2013, 4 de Septiembre de 2013

PonenteALBERTO GUILAÑA FOIX
ECLIES:APL:2013:559
Número de Recurso544/2012
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución320/2013
Fecha de Resolución 4 de Septiembre de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE LLEIDA

Secció segona

El Canyaret, s/n

Rotlle núm. 544/2012

Procediment ordinari núm. 1146/2009

Jutjat Primera Instància 2 Balaguer

SENTÈNCIA núm. 320/2013

PRESIDENT:

IL·LM. SR. ALBERT GUILANYÀ I FOIX

MAGISTRATS:

IL·LM. SR. ALBERT MONTELL GARCIA

IL·LMA. SRA. ANA CRISTINA SAINZ PEREDA

Lleida, quatre de setembre de dos mil tretze

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Lleida, integrada per les persones que s'esmenten al marge, hem vist, en grau d'apel·lació, les actuacions de procediment ordinari número 1146/2009, del Jutjat de Primera Instància 2 de Balaguer, en virtut del recurs interposat per la part demandada Nemesio, representat pel procurador XAVIER PIJUAN SANCHEZ i assistit pel lletrat JOSE JAIME RICO IRIBARNE contra sentència de data trenta-u de març de dos mil onze dictada en el procediment esmentat, rotlle de sala núm. 544/2012. La part actora AGROMENÀRGUENS SLU, representada per la procuradora ARES JENE ZALDUMBIDE i assistida pel la lletrat JORDI GARRIDO QUINTANILLA s'oposa a l'apel·lació. És ponent d'aquesta resolució el Magistrat president ALBERT GUILANYÀ I FOIX.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La transcripció literal de la part dispositiva de la sentència dictada en data trenta-u de març de dos mil onze, és la següent: "

FALLO

Que estimando íntegramente la demanda interpuesta por la Procuradora Doña SILVIA BERGE ARRONIZ, en nombre y representación de AGROMENARGUENS S.L.U. contra D. Nemesio, condeno al demandado a abonar a la actora la suma de 9.550 euros, con su interés legal desde la interpelación judicial y las costas procesales. [...]"

SEGON

Contra l'anterior sentència, la part demandada, Nemesio, va interposar un recurs d'apel·lació, que el Jutjat va admetre, i un cop seguits els tràmits de rigor va trametre les actuacions a aquesta Audiència, Secció Segona. TERCER. La Sala va decidir formar rotlle i va designar magistrat/ada ponent, al qual es van lliurar les actuacions perquè, després de deliberar, proposés a la Sala la resolució oportuna.

QUART

En la tramitació d'aquesta segona instància s'han observat les prescripcions legals essencials del procediment.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part demandada recorre contra la sentència de primera instància i ho fa al·legant error en l'apreciació que efectua el jutge a quo pel que fa a l'eficàcia jurídica de la resolució contractual i a la interpretació del document de resolució atès que vulnera els criteris de l' article 1281 del CC pel que fa a la interpretació literal i si més no els de l'article 1282 respecte d'una interpretació finalista i en atenció a la prova practicada. Tanmateix -afegeix l'apel·lant- la sentència també vulnera la doctrina dels actes propis el que necessàriament ha de portar a la revocació de la sentència i la desestimació total de la demanda.

La part actora apel·lada s'oposa al recurs i demana la íntegra confirmació de la sentència de primera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR