SAP Barcelona 715/2013, 12 de Septiembre de 2013

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2013:9050
Número de Recurso146/2013
ProcedimientoAPELACIóN PENAL
Número de Resolución715/2013
Fecha de Resolución12 de Septiembre de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Sala Penal (secció 10ª)

Recurs d'apel·lació nº 146/13-C

Procediment Abreujat nº 246/10

Jutjat Penal nº 1 de Barcelona

S E N T È N C I A

Il.lms/a magistrats/ada

Sra. MONTSERRAT COMAS ARGEMIR CENDRA

Sr. JOSÉ MARIA PLANCHAT TERUEL

Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL

Barcelona, dotze de setembre de dos mil tretze

Vist en grau d'apel·lació per la Secció 10ª de l'Audiència Provincial, el procediment abreujat nº 246/10 del Jutjat Penal nº 1 dels d'aquesta capital, en tràmit en aquest tribunal de segona instància amb motiu del recurs formalitzat per la representació processal de l'acusat Justino, contra la sentència dictada per l'esmentat òrgan unipersonal el dia 4 d'abril de 2013, per delicte de robatori amb intimidació. Ha estat designat ponent l'Il.lm Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL, qui exposa la decisió unànime de la Sala.

Antecedents Processals

Primer

La part dispositiva de la sentència apel·lada recull el següent contingut literal: " FALLO que debo condenar y condeno al acusado Justino como autor de un delito de robo con intimidación, concurriendo la circunstancia modificativa de la responsabilidad criminal agravante de reincidencia así como las atenuantes de drogadicción y dilaciones indebidas; le impongo la pena de SEIS MESES de prisión,, con inhabilitación especial para el ejercicio del derecho de sufragio pasivo durante la condena, así como al abono de las costas procesales causadas. Deberá indemnizar al perjudicado titular de la farmacia "Ferrer-Gomis" en la cantidad de 300 euros, con deducción de los 57,70 euros incautados en su poder, más sus intereses legales. Procédase a la destrucción del instrumento peligroso usado para cometer el delito".

Segon

Contra l'esmentada resolució va interposar -dins de termini legal- recurs d'apel·lació la defensa de l'acusat. Admès a tràmit per provisió de 24 d'abril de 2013, prèvia impugnació del Ministeri Fiscal es van elevar les actuacions a aquesta Superioritat. Per diligència de 29.5.13 es va designar magistrat ponent i es va assenyalar el dia d'avui per a deliberació, votació i decisió de la Sala, sense celebració de vista pública atès que ni ha estat sol·licitada pels recurrents ni la considera necessària el tribunal.

Tercer

En la tramitació d'aquest recurs s'han respectat totes les prescripcions exigides per la llei d'enjudiciament criminal.

FETS PROVATS S'accepta íntegrament el relat fàctic de la sentència apel·lada, que es dóna per reproduït a fi d'evitar reiteracions inútils.

FONAMENTS DE DRET

  1. El recurrent fonamenta l'apel·lació en dos motius complementaris a l'empara del que permet l' art. 790 de la llei 38/02 de 24 d'octubre, consistents en: 1) Error en la valoració de la prova testifical i pericial; 2) Infracció de llei derivada d'inaplicació de la circumstància eximent plena ( art. 20.2 CP ) per drogadicció.

    Abans d'analitzar l'abast de la declaració de l'empleat de la farmàcia a qui l'acusat -fet admès per ell mateix i la seva defensa- va intimidar amb l'exhibició d'una agulla i l'avís que era portador del VIH, cal deixar constància que en aquest afer s'han respectat totes les garanties processals que exigeix l' art. 6.1-3 del CEDH, i que la convicció judicial de culpabilitat s'ha fonamentat en proves objectives,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR