STSJ Cataluña 7957/2011, 12 de Diciembre de 2011

PonenteMIQUEL ANGEL FALGUERA BARO
ECLIES:TSJCAT:2011:12233
Número de Recurso4335/2011
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución7957/2011
Fecha de Resolución12 de Diciembre de 2011
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

MM

IL·LM. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

IL·LM. SR. JOAN AGUSTI MARAGALL

Barcelona, 12 de desembre de 2011

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 7957/2011

En el recurs de suplicació interposat per Mediaflex Clixes, S.L.U. a la sentència del Jutjat Social 21 Barcelona de data 3 de maig de 2010 dictada en el procediment núm. 169/2010 en el qual s'ha recorregut contra la part Adriano i Pixel Tecnicas de Embalaje Flexible,S.L., ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 22 de febrer de 2010 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Reclamacio drets contracte treball, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 3 de maig de 2010, que contenia la decisió següent:

Acceptar la demanda interposada per Adriano contra Mediaflex Clixes, S.L.U., i Pixel Tecnicas de Embalaje Flexible, S.L., per tant, declaro injustificada la modificació de les condicions de treball de la demandant i condemno a l'empra demandada a restituir integrament i de manera immediata a la demandant en els anteriors condicions de treball .

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

Primer

La demandant Adriano, prestava serveis per la demandada empresa Mediaflex Clixes, S.L.U., des del 2/6/2003, amb categoria professional de Auxiliar Administrativa, i cobrant un salari mensual de 1.626,04#.

Segon

Mitjançant carta datada i notificada el dia 25/1/2010, l'empresa Mediaflex Clixes, S.L. (en endavant Mediaflex), amb centre de treball a Sant Joan Despí al que estava adscrita la demandant, li comunica la seva transferència per subrogació a l'empresa Pixel Tecnicas de Embalaje Flexible, S.L. (en endavant Pixel), amb centre de treball a Sentmenat, a partir del dia 1/3/2010, la transcripció literal de la qual, als mers efectes descriptius es:

"Por la presente, procedemos a comunicarle que la empresa en aplicación del artículo 44. del Estatuto de los Trabajadores, ha transmitido la actividad del negocio de flexible, a la empresa Pixel Tel. S.L.

Por ello, pasará usted a adscribirse a la plantilla de la Empresa PIXEL TEF. S.L. con domicilio del centro de trabajo en el Pol. Ind. Can Claperes c/ Torrent dén Baiell, nº 5 Nave D 08181 SENTMENAT (Barcelona) en atención a que esta última empresa ha adquirido las máquinas siguientes que eran de nuestra propiedad y se hallaban en el centro de trabajo de Barcelona:

- CDI esko cantiléver 1750

- Grabadora dupont 3000p

- Germicida basf vertical f4

Asimismo la antedicha empresa ha adquirido el fondo de comercio que tenía Mediaflex Clisés respecto de Clisés destinados a flexible.

En aplicación del artículo 44 del Estatuto de los Trabajadores usted deberá incorporase a la plantilla de la Empresa PIXEL TEL S.L. en fecha 1 de Marzo 2010.

Como usted sabe, y le consta se han ido manteniendo reuniones con el comité de empresa desde inicios del mes de diciembre 2.009 y a día de hoy ya han sido trasladadas las máquinas, antedichas, también se han cambiado al centro de trabajo personal de Diseño, Distribución, Insoladores, Grabadores y de Premontage, y ahora en su caso de Programación / Planificación.

Como usted ya conoce, el Grupo Mediaflex ha adquirido la totalidad de las participaciones de la empresa Pixel Tef. SL., teniendo la misma un alto grado de especialización en la fabricación de Clisés destinados a flexible. Para nosotros este producto era marginal, pero resulta fundamental estratégicamente entrar en este mercado porque actualmente es de los que tienen un mayor valor añadido dentro de nuestro sector y resulta evidente que una empresa que a lo largo de los años ha trabajado con gran eficacia esta línea, es la más adecuada para encabezar este proyecto.

Las causas que aconsejan la medida es que resultaba totalmente inadecuado mantener una producción baja en Mediaflex Clixés destinado a flexible por lo que se ha adoptado la medida de transferir toda la producción del grupo en lo referente a este producto a la empresa Pixel Tef. SL, que ya venta produciendo especializadamente este tipo de flexible, para ello se le han transmitido las máquinas y el fondo de comercio necesario.

En este momento no se proveen adoptar otras medidas que las ya expuestas en atención a la transmisión de la maquinaria y fondo de comercio.

La medida es necesaria porque de no proceder conforme exponemos en la presente quedarla un excedente de mano de obra en el centro de trabajo de nuestra empresa en Barcelona, cosa que serla altamente negativa para los afectados ya que estaríamos ante un exceso de plantilla lo que obligaría a tomarlas correspondientes al efecto.

El nuevo empresario procederá a reconocer las condiciones laborales que actualmente detenta usted, incluso a mantener el 75% de la prima de producción, valorada en 1.980# (mil novecientos ochenta euros) brutos anuales repartidos entre 12 mensualidades.

Sin otro particular rogándole que a los simples efectos de acuse de recibo se sirva firmar el duplicado de la presente, le saluda atentamente.".

Tercer

L'empresa Pixel, per carta també de 25 de gener comunicada a la demandant el mateix dia, posava de manifest el canvi de titularitat de la relació laboral a partir del dia 1/3/2010 així com el reconeixement de les circumstancies laborals i de la subrogació. Posteriorment Pixel tramet a la demandant el mateix dia 1/3/2010 comunicació datada el 28/2/2010 en que reiterava a la demandant el canvi d'adscripció empresarial i centre de treball i li abonava la liquidació de parts proporcionals.

Quart

El dia 1/1/2010 havien estat traspassats de Mediaflex a Pixel 4 altres treballadors, i el dia 12/1/2010 un cinquè treballador.

Cinquè

Mediaflex es dedica a l'elaboració de clixés tant flexibles com de cartró, representant el flexible entre un 35 i un 40% de la producció, mentre que Pixel, empresa del mateix grup empresarial o amb algun nivell de relació o dependència de Mediaflex es limita a produir clixés flexibles. Els dos tipus de clixés tenen un procés de producció similar, si be organitzativament a Mediaflex hi havia lleugeres diferencies. En tot cas es realitzen amb la mateixa maquinaria i mitjans tècnics.

Sisè

La demandant prestava serveis al departament de planificació, on hi havia enquadrats un total de 4 treballadors dels quals un, l'actora, la mes qualificada, ha estat assignat a Pixel. La funció que realitzen, sense que consti cap especialització concreta sinó mes aviat un seguiment per clients entre els habituals, es una tasca intermèdia entre al comanda del comercial i el disseny i producció de clixés, mantenint relació amb els clients per tal de concretar aspectes i especificacions de la producció encarregada.

Setè

A Mediaflex hi havia un conjunt de maquinaria que conformaven dues línies de producció de clixés flexibles o de cartró de manera indistinta segons les necessitats de producció. El 15/12/2009 Mediaflex va emetre factura a Pixel per la venda de tres maquines i fons de comerç per valor de 500.000,-#, i efectivament es varen traslladar a Pixel tres màquines que substancialment constituïen una línia de producció, així com es varen traslladar una part dels clients de clixés flexibles, entre ells Novotecno, que suposa una part substancial de la producció de flexible, i a qui a partir del gener facturava Pixel si be sota la mateixa marca "Mediaflex" i amb un format de factura que mante la identitat corporativa de les anteriors factures emeses directament per Mediaflex amb la sola diferencia del peu de pagina on s'identifica l'empresa facturadora.

Vuitè

Al centre de treball de Sant Joan Despí de Mediaflex, es continuen mantenint clients de clixés flexibles i rebent comandes, planificant, dissenyant i produint clixés...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR