SAP Barcelona 262/2013, 6 de Mayo de 2013

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2013:5146
Número de Recurso309/2012
ProcedimientoINCIDENTE
Número de Resolución262/2013
Fecha de Resolución 6 de Mayo de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 14ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ CATORZENA

Rotlle 309/12

Judici Canviari núm. 913/2010

Jutjat de 1a. Instància núm. 1 de Vic

SENTÈNCIA Nº 262/2013

Magistrat/ades:

Il·lm. Sr. FRANCISCO JAVIER PEREDA GÁMEZ

Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA

Il·lma. Sra. CARME DOMÍNGUEZ NARANJO

Barcelona, sis de maig dos mil tretze

La Secció Catorzena de l'Audiència Provincial de Barcelona HA VIST en apel·lació les actuacions número 309/2012, seguides pels tràmits del judici canviari núm. 913/2010 en el Jutjat de 1a Instància núm. 1 de Vic a instàncies de Unnim Banc, S.A. (Caixa d'Estalvis Unió de Caixes d'Estalvis de Manlleu, Sabadell i Terrassa) representada pel Procurador Sr. Ivo Ranera Cahis, contra la Sra. Flora i el Sr. Juan Carlos representats pel Procurador Sr. Jaume Guillem Rodríguez, que estan pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel·lació interposat per la representació processal de la part demandada contra la Interlocutòria dictada el dia 19 d'abril de 2011 pel Jutjat de 1a. Instància.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la Interlocutòria objecte d'apel·lació és la següent: "Desestimar íntegramente la oposición a la ejecución cambiaria instada por el Procurador de Tribunales D. Miquel Ylla Rico en nombre y representación de la oponente y actora en el presente incidente, en las personas de Juan Carlos y de Flora, ordenando la continuación de la ejecución de título cambiario en sus mismos términos, imponiéndose las costas a la oponente y actora en el presente procedimiento".

SEGON

La representació processal de la part demandada apel·là contra la Interlocutòria dictada en data 19 d'abril de 2011 pel Jutjat de 1a Instància núm. 1 de Vic en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar. Prèvia la tramitació corresponent i trameses les actuacions a l'Audiència Provincial, es va assenyalar per a deliberació del Tribunal el dia 18 d'abril d'enguany.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada Il·lma.Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA.

RAONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Els demandats oposaren a l'execució canviària instada per Unnim Banc SA que: · el pagaré el van signar en blanc i per tant no contenia la quantitat a pagar el que determina que no sigui vàlid (falta de validesa de la declaració bancària).

· el pagaré deriva d'un contracte de préstec, del contingut del qual no van rebre la necessària informació.

· la quantitat que s'ha consignat en el pagaré no es correspon amb la quantitat prestada.

· el préstec conté clàusules abusives: obligació de subscriure un pagaré amb venciment a la vista, i interès nominal del 17,31%.

Referia finalment que l'entitat creditora va enviar a un domicili que no era el seu la cèdula per notificarlos el protest per falta de pagament, sabent, com sabien quin era el seu nou domicili.

En ser desestimats tots els motius d'oposició, apel·len els demandats, pels següents motius:

· el pagaré no és vàlid. No es pot considerar un pagaré en blanc sinó incomplert. No se'ls va informar de les condicions del préstec ni de com es procediria en cas d'incompliment.

· la clàusula 7a del contracte de préstec (cancel·lació anticipada) és nul·la perquè vincula el contracte a la voluntat de l'empresari.

Insisteixen, finalment, que no se'ls va notificar el venciment anticipat ni la liquidació del préstec.

SEGON

Un nou examen de les actuacions ens ha de dur a desestimar el recurs perquè l'oposició (en els punts que es tornen a plantejar) ha estat correctament resolta. Als raonaments de la resolució que es recorre hem d'afegir, per tal de donar resposta a l'apel·lació, que el pagaré, en el que es recull l'obligació canviària, deriva d'un contracte de préstec que Caixa de Manlleu va concedir al Sr. Juan Carlos i a la Sra. Flora el 19 d'abril del 2007.

Els prestataris el van signar sense completar (en blanc) i l'entitat creditícia, vençut...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR