SAP Tarragona 129/2013, 12 de Marzo de 2013

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2013:543
Número de Recurso546/2012
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución129/2013
Fecha de Resolución12 de Marzo de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 3a

Apel lació 546/12

Ordinari 70/09 del Jutjat de 1a Instància 2 del Vendrell

APELANTE : Jon Y Almudena

PROCURADOR :GEMMA BUÑUEL GUAL

LETRADO : MARC SAFONT COSTA

APELADO : OBRAS VILANOVA 3 SL., Silvio (No personado) Y Abilio

PROCURADOR : MANUEL SANCHEZ BUSQUETS, JOSE ROMAN GOMEZ (Proc. en 1 instancia) Y GERARD PASCUAL VALLÉS

LETRADO : ANTONIO HUTADO BALLART, ANTONI HUBERT COMPANY Y ANTONI VIVES SENDRA

S E N T È N C I A

PRESIDENT

Il lm. Sr. GUILLERMO ARIAS BOO

MAGISTRATS

Il lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA (Ponent)

Il lma. Sra. Mª ANGELES BARCENILLA VISUS (Suplent)

Tarragona, 12 de març de 2013

Vist en aquesta Secció 3a de l'Audiència Provincial recurs d'apel lació interposat per Almudena i Jon

, representats en aquesta instància pel Procurador/a Sra. Buñuel Gual i defensats pel Lletrat/da Sr. Safont Costa, contra Sentència del Jutjat de 1a Instància 2 del Vendrell de data 19-7-2011, en procediment Ordinari 70/09, en el que figura com a demandants els recurrents, i com a demandat Obres Vilanova 3 S.L., intervenint els tercers Silvio i Abilio .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La Sentència d'instància disposa: "1.- Estimo parcialment la demanda interposada per Almudena i Jon contra la mercantil Obres Vilanova 3 S.L., Silvio i Abilio . 2.- En conseqüència, estimant l'acció per vicis en la construcció, condemno Obres Vilanova 3 S.L. a que indemnitzi als demandants en la quantitat de 12.514,15 euros, més els interessos legals des de la data de la present. 3.- Finalment, desestimant l'acció de responsabilitat per vicis i defectes, absolc als demandats Silvio i Abilio de totes les peticions de la demanda, amb imposició a l'actora de les costes causades respecte als mateixos. 4.- No procedeix la imposició de les costes causades en aquest plet respecte de la demanda deduïda contra Obres Vilanova 3 S.L.".

SEGON

En data 12-1-2012 es va presentar per Almudena i Jon recurs d'apel lació contra la Sentència d'instància.

TERCER

Obres Vilanova 3 S.L. en data 21-5-2012 es va oposar al recurs.

Abilio en data 24-5-2012 es va oposar al recurs.

QUART

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Impugna la sentència la part actora pel que fa, en primer lloc, al pronunciament que l'imposa les costes d' Silvio i de Abilio, al legant que no varen ser demandats per ella sinó cridats al procediment per la demandada Obres Vilanova 3 S.L., per la qual cosa aquesta seria aquesta qui hauria de suportar les seves costes.

La demanda es va dirigir contra la promotora Obres Vilanova 3 S.L. per vicis en la construcció; la demandada la sol licitar en la seva contestació, a l'empara de la DA 7a de la LOE en relació amb l' art. 14.2 LEC, que es cridés al procés a l'arquitecte de l'obra Silvio i a l'aparellador Francesc Abilio ; els actors es varen oposar a tal sol licitud; per Interlocutòria de 6-4-2010 es va estimar la sol licitud, i es va requerir a l'actora perquè aportés dues còpies de la demanda per traslladar-les a Silvio i a Abilio ; aquests varen comparèixer i contestar la demanda; la sentència de primera instància absol l'arquitecte de l'obra Silvio i l'aparellador Abilio per prescripció de l'acció, i imposa les seves costes als actors, en base a que no varen impugnar la Interlocutòria de 6- 4-2010.

SEGON

L' art. 14.2.5a LEC, després de la reforma feta per la Llei 13/2009, de 3 de novembre, disposa actualment que "Quan la llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR