SAP Tarragona 111/2013, 19 de Marzo de 2013

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2013:529
Número de Recurso265/2012
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución111/2013
Fecha de Resolución19 de Marzo de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO DE APEL·LACIÓ Nº 265/2012

JUDICI VERBAL Nº 270/2010

JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA NÚM. 7 - EL VENDRELL

SENTÈNCIA

MAGISTRAT

IL·LM. SR. MANUEL GALÁN SÁNCHEZ

Tarragona, a 19 de març de 2.013.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL·LACIÓ interposat per D. Carlos Miguel i DÑA. Pilar representats per la Procuradora dels Tribunals Sra. Vellvé Foix i defensats per la Lletrada Sra. Vallvé Fontana, contra la sentència de 18 d'octubre de 2.010 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 7 del Vendrell, judici verbal núm. 270/2010, al qual figura com a part demandant GES SEGUROS, S.A. representada pel Procurador dels Tribunals Sr. A. Elías Arcalís i assistida pel Lletrat Sr. Noguera Oliach, i com a part demandada els ara apel·lants.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

"ESTIMAR la íntegramente la demanda presentada por GES SEGUROS contra Carlos Miguel y Pilar, y en su mérito condenar solidariamente a ambos demandados al pago de 1.160 euros, más el interés legal del dinero aplicado a dicha suma desde el día 11 de diciembre de 2009.

Se condena a la parte demandada al pago de las costas procesales causadas."

SEGON

Contra l'esmentada resolució es va interposar recurs d'apel·lació per la representació processal de D. Carlos Miguel i DÑA. Pilar d'acord a les al·legacions contingudes al seu escrit.

TERCER

Donat trasllat del recurs a l'adversa, per la seva representació processal es va presentar escrit d'oposició al mateix.

QUART

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat els tràmits legals.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Interposa la representació processal de D. Carlos Miguel i DÑA. Pilar el present recurs d'apel·lació impugnant els pronunciaments de la sentència d'instància pels quals s'estima íntegrament la demanda presentada per GES SEGUROS, S.A. al·legant que havent sol·licitat oportunament la designació de Advocat i Procurador dels Tribunals del torn d'ofici, el judici del qual deriva la resolució ara recorreguda es va celebrar abans de esser aquests professionals designats i sense la presència dels apel·lants el dia de la vista oral, fet que suposa una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva causant d'indefensió; en definitiva, sol·licita la declaració de nul·litat d'actuacions i retroacció de les mateixes al oment anterior a la celebració de la dita vista oral.

Sense desconèixer aquest Tribunal que "la finalidad de la institución de la justicia gratuita es la de preservar el derecho fundamental de los ciudadanos a un proceso con igualdad de armas, a fin de precaverles de cualquier situación de indefensión" (v. AAP de Barcelona, secció 14, de 26-10-2012 -ROJ: AAP B 7111/2012 -), no és menys cert que, per exemple, la STC 18/2006 expressament diu: "Finalmente este Tribunal, en consonancia con la doctrina del Tribunal Europeo de Derechos Humanos ( SSTEDH de 9 de octubre de 1979 -caso Airey, y de 25 de abril de 1983 -caso...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR