STSJ Cataluña 3559/2013, 22 de Mayo de 2013

PonenteMATILDE ARAGO GASSIOT
ECLIES:TSJCAT:2013:5267
Número de Recurso1521/2013
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución3559/2013
Fecha de Resolución22 de Mayo de 2013
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

JSP

IL·LM. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

IL·LMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

IL·LMA. SRA. JUANA VERA MARTINEZ

Barcelona, 22 de maig de 2013

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 3559/2013

En el recurs de suplicació interposat per Frutas Roura,S.A. a la sentència del Jutjat Social 3 Barcelona de data 14 de maig de 2012 dictada en el procediment núm. 75/2012, en el qual s'ha recorregut contra la part Fogasa i Vicente, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. MATILDE ARAGÓ GASSIOT.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 30 de gener de 2012 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre acomiadament disciplinari, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 14 de maig de 2012, que contenia la decisió següent: " Estimo en essència la demanda presentada per Vicente, contra FRUTAS ROURA, S.A., i FONS DE GARANTIA SALARIAL, sobre acomiadament, declaro l'acomiadament de la part demandant realitzat amb efectes del dia 16.01.12, i condemno a la societat demandada que opti en el termini de cinc dies des de la notificació d'aquesta sentència entre readmetre a l'actor en el seu lloc de treball o, en cas contrari, l'indemnitzi en la quantia de 58.449,42 euros, amb pagament en els dos casos dels salaris de tramitació des de la data de l'acomiadament fins el dia de la notificació d'aquesta sentència, en cas d'optar per la indemnització, o fins la data de la reincorporació al seu lloc de treball, cas d'optar per la readmissió, a raó de 99,82 euros diaris, opció que han de realitzar la demandada en el termini de 5 dies hàbils des de la notificació de la sentència, per escrit o compareixença en aquest jutjat, i a partir del dia 12.03.12 s'haurà de descomptar l'import del salari mínim interprofessional. "

En data 27-06-2012 es va dictar interlocutòria d'aclariment de la sentència anterior, la part dispositiva de la qual és del tenor literal següent : " Condemnar l'empresa FRUTAS ROURA S.A. al pagament de la quantitat de 1.584,76 euros " . Segon. En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

Primer

La part demandant Sr. Vicente, DNI NUM000, presta serveis per l'empresa demandada des del dia 13.04.99, ostentant la categoria professional de Director de botigues, i un salari segons les fulles salarials de 36.436 euros anuals bruts amb prorrata de pagues extres.

Segon

L'actor disposava de vehicle d'empresa, marca Audi model A4, el qual utilitzava també per usos particulars, que l'empresa tenia llogat per import de 700 euros mensuals. La part actora considera que per aquest concepte s'ha de comptar que percebia 3.406,20 euros anuals com salari en espècie.

Tercer

En data 16.01.12 se li lliura carta d'acomiadament disciplinari, amb efectes del mateix dia, el contingut de la qual es dóna per reproduïda als efectes estrictament expositius, acusant-lo de transgressió de la bona fe contractual, frau, deslleialtat i abús de confiança, així com indisciplina o desobediència en el treball.

Quart

L'empresa va convocar al demandant, juntament amb els altres 4 encarregats de botiga, pel dia

11.01.12, requerint la direcció que en aquell moment lliuressin les eines de treball que tenien en el seu poder, concedint als encarregats la possibilitat de tornar-ho l'endemà. A l'actor se'l van endur a un despatx a part i se li va requerir perquè fes entrega del telèfon i de l'ordinador, responent que hi havia dades personals en els dos aparells, motiu pel qual es va cridar al informàtic de l'empresa perquè fes una còpia del contingut i pogués recuperar les dades personals, cosa que es va fer. Quan s'estava fent la còpia de seguretat en un pen-drive va rebre una trucada de telèfon i va sortir a parlar fora. En aquell moment va baixar al seu despatx per endur-se uns CD's i altra documentació particulars i la responsable de recursos humans va requerir que no s'ho podia endur. Finalment el demandant va marxar i va tornar el cotxe, l'ordinador i el mòbil el dia següent, 12.01.12.

Cinquè

L'administrador de l'empresa va interposar denúncia davant els Mossos d'Esquadra el mateix dia 11.01.12, dient que se'l volia acomiadar verbalment va marxar enduent-se el cotxe, l'ordinador i el mòbil; igualment l'acusava de sostraure disquets d'ordinador i documentació de l'empresa.

Sisè

En el perímetre exterior i en les sales de reunió hi ha càmeres de seguretat que enregistren constantment el què succeix.

Setè

L'empresa reconeix que deu al demandant els salaris corresponents als 16 dies de gener (954,07 #), i la liquidació de les vacances (630,69 #).

Vuitè

Des del dia 12.03.12 està treballant en l'empresa "Grupo Punt Fresc, S.L.", sense que consti el salari que percep, ni l'activitat que desenvolupa.

Novè

L'acte preceptiu de conciliació administrativa es va esgotar amb el següent resultat: sense avinença.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Contra la sentència dictada en reclamació per acomiadament, acumulant reclamació de quantitat, que estima la demanda i declara improcedent l'acomiadament, amb condemna a l'empresa a les conseqüències de tal declaració i també abonar les retribucions pendents, presenta recurs de suplicació la part condemnada, que ha estat impugnat per la defensa del demandant.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 6 de Marzo de 2014
    • España
    • 6 Marzo 2014
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 22 de mayo de 2013, en el recurso de suplicación número 1521/13 , interpuesto por FRUTAS ROURA, S.A., frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 3 de los de Barcelona de fecha 14 de mayo de 201......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR