SAP Barcelona 171/2013, 14 de Marzo de 2013

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2013:2646
Número de Recurso286/2012
ProcedimientoVERBAL - COGNICIóN
Número de Resolución171/2013
Fecha de Resolución14 de Marzo de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 14ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ CATORZENA

Rotlle 286/12

Judici verbal 366/2011

Jutjat de 1a. Instància núm. 3 Vilafranca del Penedès

S E N T È N C I A N. 171/2013

Barcelona, catorze de març de dos mil tretze

La Magistrada de la Secció Catorzena de l'Audiència Provincial de Barcelona, la Il·lma Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA, HA VIST en apel·lació les actuacions número 366/2011, seguides pels tràmits del judici verbal en el Jutjat de 1a Instància núm.3 Vilafranca delpenedès a instàncies de Comunitat de propietaris del C/ DIRECCION000 NUM000 - NUM001 de Vilafranca del Penedès contra la Sra. Encarna

, les quals es troben pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel·lació interposat per la representació processal de Doña. Encarna contra la sentència dictada el dia 28 d'octubre de 2011 pel Jutjat de 1a . Instància.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel·lació és la següent: "FALLO: Estimo parcialmente la demanda interpuesta por la representación procesal de la Comunidad de Propietarios DIRECCION000 contra D. Encarna condenando a Encarna a pagar a la actora la cantidad de 4.101,42 euros más los intereses desde la presente resolución, sin imponer costas causadas en este procedimiento".

SEGON

La demandada apel·là contra la sentència dictada pel Jutjat de 1a Instància núm. 3 de Vilafranca del Penedès en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar, remetent-se les actuacions a aquesta Audiència Provincial.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La propietària d'un dels pisos que integren la Comunitat de propietaris del c/ DIRECCION000 NUM000 - NUM001 de Vilafranca del Penedès recorre en apel·lació la sentència que estima en part la demanda que ha interposat la comunitat i la condemna a pagar 4.101,42 #. El Jutjat considera acreditat amb la documentació aportada el deute que reclama que fou aprovat a les juntes de 12 de novembre de 2007 i 15 d'octubre de 2009. Declara, però, prescrita l'acció per reclamar les quotes anteriors al 2007.

En contra del que es raona a la sentència, entén la demandada que la documentació aportada no acredita el deute que se li reclama. Al·lega que no quadren les quantitats i no queda clar quin és el destí que s'ha donat al diner recaptat als comuners ni a les quantitats rebudes com a subvencions per a la instal·lació de l'ascensor. Ni tan sols consta el pressupost d'aquesta instal·lació.

La comunitat s'oposa al recurs al·legant en primer lloc que no hauria d'haver-se admès a tràmit perquè la demandada no ha complert amb l'obligació que li imposa l' article 449.4 LEC .

Aquesta qüestió serà la que s'ha de resoldre en primer lloc.

SEGON

Estableix l' article 449.4 LEC que en els processos en què es pretengui la condemna al pagament de les quantitats degudes per un propietari a la comunitat de veïns, no s'admetrà al condemnat, entre d'altres, el recurs d'apel·lació si en preparar-lo no acredita que té satisfeta o consignada la quantitat líquida a què es contreu la sentència condemnatòria.

La demandada no va complir amb aquest requisit quan va preparar ( 16 de novembre de 2011) el recurs d'apel·lació que ha interposat contra la sentència que la condemna a pagar les quantitats reclamades per la comunitat de propietaris. No obstant, el Jutjat de 1a Instància va admetre a tràmit el recurs.

Transmeses les actuacions a aquest Tribunal, per diligència de 23 de març de 2012, es va requerir a l'apel·lant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR