STSJ Cataluña 482/2013, 21 de Enero de 2013

PonenteMIGUEL ANGEL SANCHEZ BURRIEL
ECLIES:TSJCAT:2013:262
Número de Recurso6165/2012
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución482/2013
Fecha de Resolución21 de Enero de 2013
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08121 - 44 - 4 - 2012 - 8011348

RM

ILMO. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

ILMO. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA

ILMO. SR. AMADOR GARCIA ROS

En Barcelona a 21 de enero de 2013

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 482/2013

En el recurso de suplicación interpuesto por Puigjaner, S.L. frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Mataró de fecha 9 de julio de 2012 dictada en el procedimiento Demandas nº 181/2012 y siendo recurridos Fondo de Garantía Salarial y Esperanza . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 12 de marzo de 2012 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 9 de julio de 2012 que contenía el siguiente Fallo:

"ESTIMAR la demanda interposada per la treballadora demandant Esperanza, i dirigida contra l'empresa "PUIGJANER, SL" i contra el FOGASA; DECLARANT IMPROCEDENT l'acomiadament de la treballadora demandant de data 7 de febrer de 2012; CONDEMNANT a l'empresa demandada a o bé readmetre a la treballadora Esperanza en les mateixes condicions laborals del moment de l'acomiadament o bé satisfer a la treballadora demandant una indemnització de 33 dies de salari per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats, calculada entre el dia d'inici de la relació, 26 d'octubre de 2007, i ella data d'acomiadament, 7 de febrer de 2012, per quantia de 8.828,62 euros, sense perjudici de tenir en compte que, en aquest concepte, la treballadora ja ha rebut la quantia de 5.449,86 euros amb l'obligació de satisfer l'empresa, en qualsevol dels dos casos, els salaris de tramitació devengats entre la data d'acomiadament i la data de notificació de la present sentència L'empresa condemnada disposarà d'un termini de 5 dies des de la notificació de la sentència per a optar entre la readmissió o el pagament de les indemnitzacions procedents; opció que a més haurà de realitzar per escrit o compareixença davant la Secretaria del Jutjat, amb advertiment a l'empresa condemnada conforme si no opta en el termini indicat de 5 dies i en la forma establerta s'entendrà que procedeix la readmissió.

Respecte el FOGASA, procedeix la seva absolució, sense perjudici de les responsabilitats legals que en el seu cas li puguin correspondre."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMER.- La treballadora Esperanza va iniciar prestació de serveis per compte i sota la dependència de l'empresa "PUIGJANER, SL", dedicada a la confecció de roba de treball, en data 26 d'octubre de 2007, ostentant la categoria professional D39 Visual Merchandiser, rebent un salari mensual, amb inclusió de la prorrata de pagues extres, de 1.875'18 euros, realitzant jornada completa, amb horari de dilluns a dijous des de les 08:30 fins a les 18:00 hores i els divendres des de les 08:30 fins a les 14:00 hores, sent aplicable a les relacions entre empresa i treballadora les disposicions del conveni col.lectiu de la indústria tèxtil i de la confecció, branca del gènere de punt, i signant primer un contracte de durada determinada eventual per circumstàncies de la producció, posteriorment prorrogat per 6 mesos, i posteriorment la conversió d'aquell contracte en un contracte indefinit en data 1 d'octubre de 2008.

SEGON

El contracte temporal inicialment signat entre treballadora i empresa consta, per exemple, en el document 17 de la part demandant, donant-se el seu contingut totalment per reproduït, sense perjudici de destacar que en ell es diu que el contracte es subscriu per a l'atenció a les exigències del mercat, afegint-se en les clàusules addicionals que l'objecte del contracte radica en poder atendre una acumulació de tasques derivada de les necessitats de servir les comandes de la temporada en curs. En la carta d'acomiadament, que consta per exemple adjuntada amb la demanda, es diu, en fer referència a la reestructuració i racionalització del departament de marketing i imatge, que l'any 2006 l'empresa va decidir apostar per una política d'expansió de botigues pròpies localitzades en zones principals i, alhora, potenciar la política de marketing, de forma que, amb aquesta nova idea de botiga pròpia, era necessari canviar la política d'imatge i marketing que tenia l'empresa, sent contractada la treballadora demandant, la feina de la qual consistia en la coordinació de les col leccions de les botigues, tant pròpies com franquícies. I, en aquest procés d'expansió, es va procedir a l'obertura de diverses tendes en localitats com Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Palamós, Salamanca, Pamplona, Blanes, Vilanova i la Geltrú, L'Hospitalet, Osca, Sòria o València.

TERCER

En data 7 de febrer de 2012 l'empresa entrega a la treballadora Esperanza carta d'acomiadament per causes objectives, amb inclusió del raonament que fa servir l'empresa per a decidir el seu acomiadament, que és bàsicament, i sense perjudici de donar novament per reproduït el total contingut de la carta, un descens en la facturació amb situació de pèrdues, juntament amb la decisió de l'empresa de reduir despesa, amortitzant llocs de treball per a assolir una reducció dels costos laborals, paral.lelament a una redefinició d'aquella polític expansiva de l'empresa, amb el tancament de diverses botigues especialment, i sense perjudici d'adoptar-se tot un seguit de mesures diferents a l'acomiadament, com la reducció de salaris, la creació d'ofertes als clients, l'ajornament de pagaments de pagues extres, l'ajornament del pagament d'impostos, la reducció temporal dels marges de les franquícies, etc.

QUART

El mateix dia 7 de febrer de 2012, l'empresa fa transferència bancària a la treballadora Esperanza de la quantia de 9.217'37 euros, corresponent 5.449'86 euros a la indemnització per acomiadament calculada a raó de 20 dies de salari per any treballat i la quantia de 937'59 euros a la falta de concessió del termini de preavís.

CINQUÈ

En la mateixa data 7 de febrer de 2012, l'empresa comunica verbalment al comitè d'empresa la decisió d'extingir la relació de treball amb la Esperanza, de la qual comunicació es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 6 de Noviembre de 2013
    • España
    • 6 Noviembre 2013
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 21 de enero de 2013, en el recurso de suplicación número 6165/2012 , interpuesto por PUIGJANER S.L., frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 2 de los de Mataró de fecha 9 de julio de 2012 , ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR