SAP Barcelona 42/2013, 20 de Diciembre de 2012

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2012:14689
Número de Recurso226/2012
ProcedimientoAPELACIóN PENAL
Número de Resolución42/2013
Fecha de Resolución20 de Diciembre de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Sala Penal. Secció desena

Recurs d'Apel·lació nº 226/12-C

Procediment Abreujat nº 398/10

Jutjat Penal nº 3 de Granollers

S E N T È N C I A

Il.lms/a magistrats/ada

Sra. MONTSERRAT COMAS ARGEMIR CENDRA

Sr. JOSE MARIA PLANCHAT TERUEL

Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL

Barcelona, vint de desembre de dos mil dotze

Vist en grau d'apel·lació per aquesta Secció desena de l'Audiència provincial, el procediment abreujat nº 398/10 del Jutjat Penal nº 3 de Granollers, en tràmit en aquest tribunal de segona instància amb motiu del recurs formalitzat per la representació processal de l'acusat Baltasar, contra la sentència dictada per l'esmentat òrgan unipersonal el dia 11 de juny de 2012, per delicte de resistència, lesions lleus a Agents de l'Autoritat i danys. Ha estat designat ponent l'Il.lm Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL, qui exposa la decisió unànime de la Sala.

Antecedents Processals

Primer

La part dispositiva de la sentència apel.lada recull el següent contingut literal: " FALLO que debo condenar y condeno al acusado Baltasar como autor de un delito de resistencia a Agentes de la Autoridad, concurrendo la circunstancia modificativa de la responsabilidad criminal eximente incompleta de embriaguez, a la pena de TRES MESES de prisión, con accesoria legal de inhabilitación especial para el ejercicio del derecho de sufragio pasivo durante la condena, y al pago de las costas. Le condeno como autor de una falta de daños a la pena de 10 DÍAS de MULTA, como autor de dos faltas de lesiones a la pena de 15 DÍAS de MULTA, y como autor de una falta contra el orden público a otra pena adicional de 10 DÍAS de MULTA, todas ellas con cuota de 2 euros diarios y responsabilidad personal subsidiaria de un día de privación de libertad por cada dos cuotas impagadas Finalmente, como autor de un delito contra la seguridad vial le impongo una pena de SEIS MESES de multa con cuota diaria de 3 euros y privación del derecho a conducir vehículos a motor y ciclomotores por tiempo de UN AÑO y UN DÍA. Le absuelvo del delito de desobediencia y de una tercera falta de lesiones que también se le habían imputado. Debo absolver y absuelvo a los acusados Gonzalo, Norberto y Jose Enrique de los delitos y faltas que se les habían imputado en este proceso. El acusado Baltasar deberá indemnizar a Casiano en la suma de 565 euros por las lesiones causadas, a Gines en la suma de 197'82 euros y a l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines en la cantidad de 324 euros, por los desperfectos causados en el centro cívico municipal. Al perjudicado Remigio le indemnizará en la suma de 620 euros por los daños ocasionados al vehículo de su propiedad, cantidad de la que responderá solidariamente la entidad aseguradora WINTERTHUR SA."

Segon

Contra l'esmentada resolució va interposar -dins de termini legal- recurs d'apel·lació únicament la defensa de l' acusat Baltasar . Admès a tràmit per provisió de 25 de juliol de 2012, prèvia impugnació del Ministeri Fiscal es van elevar les actuacions a aquesta Superioritat. Per diligència de 22.10.12 es va designar magistrat ponent d'acord amb el torn establert, i es va assenyalar el proppassat dia 5 de desembre per a deliberació, votació i decisió. No s'ha celebrat vista pública en no haver estat demanada per la part recurrent ni considerar-la necessària el tribunal.

Tercer

En la tramitació d'aquest recurs s'han respectat totes les prescripcions exigides per la llei d'enjudiciament criminal.

FETS PROVATS

S'accepta íntegrament el relat fàctic de la sentència apel·lada, que escau donar per reproduït a fi i efecte d'evitar reiteracions inútils.

FONAMENTS DE DRET

  1. La defensa del recurrent fonamenta l'apel·lació en dos motius subsidiaris a l'empara del que permet l' art. 790 de la llei 38/02 de 24 d'octubre, consistents en: A) Error en la valoració de la prova per part del jutge penal en relació a l'autoria del delicte de resistència a funcionaris públics i la falta connexa de lesions, amb infracció del principi " in dubio pro reo ", per la qual cosa conclou demanant la lliure absolució. B) Prescripció de la falta contra l'ordre públic prevista en l' art. 634 CP .

    Al·lega en primer lloc que la prova testifical relativa a la participació en l'incident succeït el dia 19 de setembre de 2008 dins del centre cívic municipal de Sant Feliu de Codines, que el jutge d'instància penal li atribueix d'acord amb l' art. 28 del Codi Penal, ha estat plena de contradiccions entre els múltiples testimonis presencials, atès que la majoria van matisar en el plenari que era impossible saber amb exactitud qui va colpejar als Agents en el decurs de l'aldarull, puix es tractava d'una baralla tumultuària, i hi va haver força detinguts . Després d'insistir que l'incident es va produir com a conseqüència de l'estat etílic de molts dels participants en la festa, conclou sol·licitant que es revoqui la condemna i se l'absolgui de tota responsabilitat.

    La Sala no pot compartir aquest plantejament d'autodefensa atès que està mancat del més mínim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR