SAP Lleida 392/2012, 29 de Octubre de 2012

PonenteALBERT MONTELL GARCIA
ECLIES:APL:2012:801
Número de Recurso552/2011
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución392/2012
Fecha de Resolución29 de Octubre de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE LLEIDA

Secció segona

El Canyaret, s/n

Rotlle núm. 552/2011

Procediment ordinari núm. 697/2009

Jutjat Primera Instància 1 Vielha

SENTÈNCIA núm. 392/2012

PRESIDENT:

En ALBERT GUILANYA I FOIX

MAGISTRATS:

En ALBERT MONTELL GARCIA

Na ANA CRISTINA SAINZ PEREDA

Lleida, vint-i-nou d'octubre de dos mil dotze

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Lleida, integrada per les persones que s'esmenten al marge, hem vist, en grau d'apel·lació, les actuacions de procediment ordinari número 697/2009, del Jutjat de Primera Instància núm. 1 de Vielha, en virtut del recurs interposat per la demandant, GESTIO DE SOMNIS, S.L., representada pel procurador ISIDRO GENESCA LLENES i assistida pel lletrat XAVIER PÉREZ ANDREU contra sentència de data deu de juny de dos mil onze dictada en el procediment esmentat aclararida per interlocutòria de data 26 de juliol de 2011, rotlle de sala núm. 552/2011. La part demandada, COMUNITAT DE PROPIETARIS DE L'EDIFICI DIRECCION000, representada per la procuradora CRISTINA FARRE PRUNERA i assistida per la lletrada MONTSE CARDET LATORRE impugna l'apel·lació. És ponent d'aquesta resolució el magistrat ALBERT MONTELL GARCIA.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La transcripció literal de la part dispositiva de la sentència dictada en data deu de juny de dos mil onze, és la següent: "

FALLO

Estimando íntegramente la demanda interpuesta por la representación procesal de Gestió de Somnis, SL frente a la comunidad de propietarios del DIRECCION000 ", debo declarar y declaro la nulidad de pleno derecho del acuerdo 6º de los adoptados por la junta general de propietarios de la comunidad demandada en su sesión de 2 de octubre de 2009 así como del acuerdo 1º adoptado en la misma sesión si bien exclusivamente en el particular referente a la decisión de "mantener los saldos que sean a favor de copropietarios pues mientras no se regularicen los saldos a favor de la comunidad no se pueden devolver". [...]" I la transcripció literal de la part dispositiva de la interlocutòria dictada en data vint-i-sis de juliol de dos mil onze, és la següent: "Rectificar el fallo de la sentencia recaída en los presentes autos en el sentido de quedar redactado en los siguientes términos:

Estimando parcialmente la demanda interpuesta por la representación procesal de Gestió de Somnis, SL frente a la comunidad de propietarios del DIRECCION000 ", debo declarar y declaro la nulidad de pleno derecho del aacuerdo 6º de los adoptados por la junta general de propietarios de la comunidad demandada en su sesión de 2 de octubre de 2009 así como del acuerdo 1º adoptado en la misma sesión si bien exclusivamente en el particualr referente a la dicisión de "mantener los saldos que sean a favor de copropietarios pues mintras no se regularicen los saldos a favor de la comunidad no se pueden devolver", sin imposición de costas a ninguna de las parrtes litigantes.

Rectificiar asimismo el Fundament Jurídico 6º de dicha resolución en el sentido de quedar redactado del siguiente modo:

Sexto

El art. 394.2 de la Ley de Enjuiciamiento Cviil dispone que "Si fuere parcial la estimación o desestimación de las pretensiones, cada parte abonara las costas causadas a su instancia y las comunes por mitad, a no ser que hubiere méritos para imponerlas a una de ellas por haber litigado con temerdad".

En el presente supuesto no hallándose razones que justifiquen un pronunciamiento distitno del establecido con carácter general en el precepto, no porcede imposición de costas a ninguna de las partes litigantes.

SEGON

Contra l'anterior sentència, la demandant. GESTIO DE SOMNIS, S.L. va interposar un recurs d'apel·lació, que el Jutjat va admetre, i un cop seguits els tràmits de rigor va trametre les actuacions a aquesta Audiència, Secció Segona.

TERCER

La Sala va decidir formar rotlle i va designar magistrat ponent, al qual es van lliurar les actuacions perquè, després de deliberar, proposés a la Sala la resolució oportuna. Es va assenyalar el dia 29 d'octubre de 2012 per a la votació i decisió.

QUART

En la tramitació d'aquesta segona instància s'han observat les prescripcions legals essencials del procediment.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

El recurs d'apel·lació interposat planteja el problema de quin és l'àmbit objectiu de l'aclariment de sentència, en aquest cas referit al pronunciament relatiu a les costes. La sentència de primera instància dedica a aquesta qüestió el seu Fonament de Dret Sisè, en el qual, en un primer paràgraf, transcriu l' art. 394.1 de la LEC . En un segon paràgraf afegeix: "En el presente supuesto, no hallándose razones que justifiquen...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR