STSJ Cataluña 443/2012, 5 de Julio de 2012

PonenteEDUARDO PARICIO RALLO
ECLIES:TSJCAT:2012:10398
Número de Recurso316/2010
ProcedimientoRECURSO ORDINARIO (LEY 1998)
Número de Resolución443/2012
Fecha de Resolución 5 de Julio de 2012
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA

SECCIÓ CINQUENA

Recurs ordinari (Llei 1998) núm. 316/2010

S E N T È N C I A Nº 443/2012

Il·lms. Srs.:

President

Sr. JOAQUIN JOSÉ ORTIZ BLASCO

Magistrats

Sr. ALBERTO ANDRÉS PEREIRA

Sr. EDUARD PARICIO RALLO

A la Ciutat de Barcelona, a 5 de juliol de 2012.

LA SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA (SECCIÓ CINQUENA), ha pronunciat la següent SENTÈNCIA en el recurs contenciós administratiu núm. 316/2010, interposat per la companya mercantil PRIMERIA CONSULTING, S.L ., representada per la Procuradora Sra. ADELAIDA ESPEJO IGLESIAS i dirigida pel Lletrat Sr.MARCO ANTONIO PASCUAL BERNARDOS, contra l' ADMINISTRACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA (DEPARTAMENT D'INTERIOR), representada i dirigida pel Sr. LLETRAT DE LA GENERALITAT.

Ha estat ponent el Magistrat Il·lm. Sr. EDUARD PARICIO RALLO, que expressa el parer de la Sala.

ANTECEDENTS

PRIMER

En data 30 de juliol de 2010, la representació de la part actora, PRIMERIA CONSULTING, S.L., va presentar en el registre general d'aquesta Sala escrit d'interposició del present recurs contra la desestimació presumpta del recurs de reposició interposat contra l'acte que desestima el recurs especial en matèria de contractació interposat el 5 de gener de 2010 davant el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, en relació a la convocatòria per a la contractació dels serveis de subministrament, per medi de lloguer amb opció a compra d'un sistema de gestió de incidències per al cos de Policies Locals que forma part de la Plataforma íntegra de Seguretat i Emergències (PISE) que presta ajuda al Centre d'Atenció de Trucades d'Urgències al 112 de Catalunya (CAGTU112) a Reus. Expedient 210/2009 (SIT09199) PISE V.

SEGON

En data 11 de desenbre de 2010, la recurrent va presentar escrit de demanda mitjançant el qual va demanar sentència que declari la nul·litat de la convocatòria del concurs de contractació impugnat, en el sentit de retirar l'exigència discriminatòria del procés de selecció, tornant a reposar a l'origen i estat de la convocatòria i s'asseguri la llibertat de concurrència de les empreses invitades i la selecció de la millor oferta amb garantia d'objectivitat. Hom fonamenta el recurs en el fet que el plec de condicions tècniques disposa que les ofertes hauran d'utilitzar la solució estàndard de mercat sobre la plataforma .NET de Microsoft, requeriment que constitueix una condició discriminatòria i un obstacle injustificat a la competència, resultant contrari a l' article 101.2 / i 8/ de la Llei de contractes del sector públic en la mida que imposa una marca comercial, infringint alhora el principi de neutralitat tecnològica. Hom afegeix que l'actora opera normalment amb la plataforma JAVA i que resulta materialment impossible elaborar una proposta d'acord amb la plataforma .NET en el termini de presentació d'ofertes, essent així que per altra banda no hi ha obstacle per satisfer les exigències del contracte amb altres tecnologies diferents a la imposada.

TERCER

Per la seva part, la representació de l'Administració demandada va formular contestació a la demanda en què, d'acord amb els fets i fonaments que al·legats, va demanar sentència que inadmeti o, subsidiàriament, desestimi aquest recurs.

QUART

Mitjançant resolució de data 4 de maig de 2011 es va fixar la quantia d'aquest procés com indeterminada. Atès que no es va admetre l'obertura dels actes a prova ni el tràmit de conclusions, es va assenyalar dia i hora per a la votació i resolució, diligència que va tenir lloc en la data fixada.

FETS PROVATS

PRIMER

De la documentació que integra l'expedient administratiu i l'aportada per l'actora es desprenen els següents fets, que es tenen per provats:

- En data 10 de desembre de 2009 el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya va cursar una invitació a diverses empreses per participar en el procediment de contractació pel procediment negociat del subministrament, mitjançant arrendament amb opció de compra d'un sistema de gestió d'incidències per al cos de Policies Locals que forma part de a plataforma integrada de seguretat i emergències (PISE) que dona suport al Centre d'atenció de trucades i d'urgències 12 de Catalunya.

- En data 14 de desembre de 2009 l'actora va recollir la documentació corresponent a la licitació, incloent el plec de clàusules tècniques.

- En data 5 de gener de 2010 la recurrent va presentar recurs especial en matèria de contractació respecte el requeriment establert a l'apartat 3.2 del plec de clàusules tècniques.

- En data 7 de gener de 2010 la mesa de contractació va efectuar una reunió en la que va constatar que la única empresa convidada que havia presentat proposició dins el termini era l'entitat "Bilbomàtica", formant UTE amb els empreses INDRA i Sistemas SAU.

- En data 20 de gener de 2011 l'actora va trametre un missatge per correu electrònic en el qual demanava aclariments sobre la possibilitat de presentar oferta amb la tecnologia JAVA .

- En la mateixa data 20 de gener el Secretari general del Departament va dictar resolució en el sentit que no procedia el recurs atès que no es tractava d'un contracte subjecte a regulació harmonitzada. Hom va afegir que la utilització de la tecnologia ".Net" responia al fet que era una tecnologia adient per a l'objecte de la contractació i s'adequava a les infraestructures dels municipis destinataris, en el ben estès que això no comportava una exclusió de cap empresa.

- En data 4 de febrer de 2010 la mesa de contractació va proposar l'adjudicació del contracte a l'empresa esmentada, adjudicació que es va efectuar mitjançant resolució dictada pel Subdirector general de gestió econòmica i contractació de data 18 de febrer de 2010.

- En data 26 de febrer de 2010 l'actora va interposar recurs administratiu contra l'anterior resolució de data 20 de gener que va rebutjar el recurs especial en matèria de contractació.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La representació de l'Administració demandada planteja una al·legació preliminar d'inadmissibilitat d'aquest recurs segons allò previst a l' article 69.c/ de la Llei jurisdiccional en la mida que el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STS, 28 de Enero de 2014
    • España
    • 28 Enero 2014
    ...de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (Sección Quinta ), dictada en el recurso ordinario número 316/2010. ANTECEDENTES DE La Sección Quinta de la Sala de lo Contencioso Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña dictó sentencia el 5......
  • ATS, 25 de Abril de 2013
    • España
    • 25 Abril 2013
    ...de la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, de 5 de julio de 2012, dictada en el recurso nº 316/2010 , sobre contratación SEGUNDO .- Por Providencia de 30 de enero de 2013 se acordó poner de manifiesto a las partes, por plazo común de diez días......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR